MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

II. Bemutatkoznak a Fejér Termék 2020 pályázaton induló kézművesek,termelők
2020.05.06. 16:10

 
 Csíz Sajtműhely Kft. – baracskai félkemény sajtokkal pályázott
 
A baracskai félkemény egyedi fejlesztésű receptje 2 év kísérletezés eredménye, mely alapján 2017 óta készülnek a sajtok állandó minőségben. Termizált tehéntejből állítják elő hagyományos, oltós alvasztással. A tejsavó eltávolítása után a sajtot 10 kg-os formákban préselik, szikkasztás után sófürdőbe, majd az érlelő helyiségbe kerül, ahol állandó hőmérséklet és páratartalom mellett min. 4, max. 8 hónapig fenyőfa polcokon érlelik.
 
A így készült sajtok adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, készítői a sajtkészítés évezredes hagyományait követik.
Kun Anita és Réthy György családi manufaktúrájából érkező sajtok csodálatos ízélményt nyújtanak! Sajtjaik révén Baracska is felkerült Európa sajttérképére, ugyanis 2019-ben a francia Mondual du Fromage sajtversenyen bronz fokozatot értek el!
 
Elérhetőség: www.csizsajtműhely.hu
FB: Csíz Sajtműhely
 
 
Komáromi Linda – gyümölcsborecet termékcsaláddal pályázott
 
A 2015-ben alapított fehérvárcsurgói családi vállalkozás saját technológiával eleveníti meg a nagy múltú gyümölcsborecet-készítést. A gyümölcsökből először bor készül, majd anyaecettel beoltva erjesztik ecetté. A magas beltartalmi értékű ecetek megfelelnek a csúcsgasztronómia elvárásainak is.
 
A különbözö gyümölcsből (szilva-bodza, faeper, alma-birs, kökényes) készített borecet használható vad húsok, szárnyasok, halak pácolásához, mártások és sütemények fűszerezésére.
 
Próbálják ki a különleges ízeket, kísérletezzenek bátran!
 
Elérhetőség:www.kezmuvesecet.hu
FB: Petlyn - Gyümölcsborecetek
 
 
 
 
 
Erdő Zoltánné - hagymalekvárral pályázott Pázmándról
 
 
Erdő Zoltánné pázmándi őstermelő, aki régi, családi recept alapján készíti a hagymalekvárt. A hagymalekvár fő alapanyaga a vékonyra szeletelt és dinsztelt lilahagyma, melynek ízét balzsam- és vörösborecettel, valamint a régi magyar fűszerrel, a csomborral teszi különlegessé. A hagymalekvárt tálalhatjuk húsokhoz, halakhoz, de egy hamburgert is különlegessé tehetünk vele.
 
Elérhetőség:
E-mail: erdozoltanne@erdokonyha.hu
FB: Erdő Zoltánné kistermelő termékei
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP