MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

III. Bemutatkoznak a Fejér Termék 2021. pályázat készítői
2021.06.30. 07:22

 Eichinger József – édes-savanyú cékla
 

Eichinger József pályázaton nevezett terméke a savanyúságok körében ritka, mivel savanyúságként nem a hagyományos ecetes vonalat képviseli, hanem az egész család számára, egy kellemes aromás ízvilágot nyújt. Ezzel vissza szeretné vezetni a gasztronómiába a céklát, amit elég egyoldalúan használnak a háztartásokban. A téli időszakban a gyerekek számára is megfelelő vitamint, rostokat és vasat biztosít.

Elérhetőség: 06 20 9755 260, eichingerkert@gmail.com

 

Mati Károly – Anna ürmös

Az Anna Ürmös bor saját, Nadapon termelt szőlőből készül kisüzemi módszerekkel, hideg áztatással, naponkénti kézi keveréssel és sok odafigyeléssel. A bor ízesítéséhez 12 féle gyógy- és fűszernövényt, valamint almát használnak. Mati Károly nagyanyjától örökölte az ürmös receptjét, ezért az Ő emlékére nevezte el Anna Ürmösnek. Az Anna Ürmös fogyasztása 12-14 C°-on ajánlott egy szelet narancskarikával ízesítve.

Elérhetőség: mati.karoly@gmail.com, FB: Anna Ürmös Pince

 

 

Fekete Ildikó – hímestojás

Fekete Ildikó hímestojás-festő népi iparművész a Népművészet Ifjú Mestere. Saját elhatározásából sajátította el a tojásírás hagyományát. Pályafutása során számos elismerésben részesült. Szívesen vesz részt bemutatókon és oktató jellegű foglalkozásokon, akár angol nyelven is. A világ több országában népszerűsítette már a hímestojások készítésének technikáit.

Elérhetőség: 06 30 594 01 65, www.himesek.hu

 

 

Czájlinger János – fából készült dísztárgyak

Czájlinger János fából készült dísztárgyai szegmentált faesztergályos alkotás intarziás illetve mozaik berakással. Az anyag megmunkálása házilag készített gépi eszközökkel, összeépítése kézi illesztéssel, ragasztással történik. Művei mintái aprólékos időigényes folyamat, sok százat illetve ezret meghaladó darabból tevődik össze. Van olyan tárgy, amelynek előállítása több mint száz munkaóra.

Elérhetőség: 06 30 39 80 300, cejlimester@gmail.com 
 
 

 

 

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum