MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Imádságos megemlékezés az ’56-os emlékkeresztnél
2021.10.22. 14:33

A Szent István-székesegyház oldalán lévő keresztnél emlékeztek pénteken délelőtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. A megemlékezésen a történelmi egyházak képviselői mondtak imát a magyar szabadságért harcoló áldozatokért.  
Hagyományosan a Szent István-székesegyház oldalán lévő ’56-os emlékkeresztnél tisztelegtek a megye és a város vezetői, illetve a történelmi egyházak képviselői az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei és áldozatai előtt.
 
 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke szerint október 23-a egyik legszentebb ünnepünk, amikor kötelességünk emlékezni azokra a hősökre, akik életüket áldozták vagy veszélyeztették a magyar szabadságért, hazájukért, szeretteikért.
„A magyar nép ilyen: százévente egyszer-egyszer ki kell állnunk a szabadságunkért, amit nem automatizmusként kapunk, mint sok nyugati állam, akik minket szabadságból és demokráciából szeretnének kioktatni. Szerintem ez a legnemesebb cselekedet, amit egy ember megtehet, hogy akár az életét is feláldozza a hazájáért, szeretteiért. Kötelességünk a mai generáció figyelmét erre felhívni, hogy az a szabadság és jólét, amit ők örökül kaptak, nem a semmiből lett - sokan sokat tettek érte. Ezért fontos, hogy ők ezt az örökül hagyott demokráciát és szabadságot becsüljék, tiszteljék, és vigyék tovább az 56-os hősök illő emlékezetét" - tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.
 
 
A megemlékezés a történelmi egyházak képviselőinek imádságával, és az emlékezés virágainak elhelyezésével zárult.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP