MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

In Memoriam Berta József
2022.03.12. 10:05

Életének 74. esztendejében elhunyt Berta József, Mezőszentgyörgy volt polgármestere. A Fejér Megyei Önkormányzat „Salamon Lajos Díjával” kitüntetett egykori településvezetőt pénteken kísérték utolsó útjára a mezőszentgyörgyi temetőben. Berta József 1948. február 4-én született Mezőszentgyörgyön. Tanulmányai után a Lepsényi Kossuth Termelőszövetkezetben kezdte pályáját, majd a Mezőszentgyörgyi Agrár Zrt-nél ágazatvezetőként dolgozott. 1973. február 17. napján kötött házasságot Kozma Máriával, két gyermeke és négy unokája született.

A rendszerváltás előtt már a községi tanács tagjaként is részt vett a település közéletében. Az első szabad önkormányzati választásokon önkormányzati képviselőként indult és 2002-ig alpolgármesterként, majd polgármesterként tevékenykedett a község érdekében: 17 éven keresztül igazi lokálpatriótaként segítette, szolgálta Mezőszentgyörgy lakosságát.

Szívügyének tekintette a község jövőjét, a helyi óvoda, iskola ügyét, a közmunka-programot, valamint a feldolgozó üzemet, melyet egy kicsit magáénak is érzett.

Szeretettel fordult nemcsak a mezőszentgyörgyi emberek, helyi civil szervezetek, egyházak felé, hanem szűkebb hazájában, Fejér megyében, valamint azon túl is nagyon sok és kiváló kapcsolatot épített ki az elmúlt 50 év során. Mindig az összetartást tartotta a legfontosabbnak.

2019-ben visszavonult, élvezte a megérdemelt nyugdíjas életet.

2021-ben a Fejér Megyei Önkormányzat Salamon Lajos Díját vehette át a tűzvédelem területén végzett kimagasló, példaértékű szakmai tevékenysége elismeréseként.

Berta József, Mezőszentgyörgy volt polgármestere 2022. március 6-án, életének 74. évében örökre megpihent. Földi maradványait pénteken délután helyezték végső nyugalomra a mezőszentgyörgyi temetőben.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP