MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

In memoriam Dr. Mezőszentgyörgyi László
2022.05.11. 08:54

Életének 80. évében elhunyt Dr. Mezőszentgyörgyi László, Fejér megye Díszpolgára, a megye első „sport doktora”. Dr. Mezőszentgyörgyi Lászlót a Fejér Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti. Dr. Mezőszentgyörgyi László a testnevelő tanári és szakedzői diploma megszerzése után elvégezte a filozófia kiegészítő szakot is, és ő lett Fejér megye első „sport doktora” az utánpótlás-nevelés és az iskolai testnevelés témájában írt disszertációjával. 
Egész életét a testnevelés és a sport ügyének szentelte. Hosszú ideig koordinálta a megye versenysportját, utánpótlás-nevelését - utóbbi területen elismert kutatásokat is folytatott. Az ő vezetésével jutott fel 1969-ben a székesfehérvári Köfém SC női kézilabdacsapata az NB II-be, de ő dolgozta ki a Volánnál megalakult öttusaműhely edzésterveit is.
Nyugdíjas korában „Öt évtized az utánpótlás-nevelés nyomában” című, közel százoldalas tudományos igényű könyvében összegezte az utánpótlás-nevelés területén és Fejér megye versenysportjának irányításában szerzett több mint öt évtizedes tapasztalatait. Fél évszázadot dolgozott az utánpótlás-nevelésben, így a kötetben részletesen ismerteti az utánpótlás-nevelés egységes rendszerét, amely 1963-tól 1980-ig a magyar sport egyik legeredményesebben működő „projektje” volt, és amely hosszú évtizedekre biztosította a magyar sport nemzetközi eredményességét. 
Publikációinak száma eléri az ötvenet. Nyugdíjas évei alatt is rendszeresen olvashatóak voltak írásai a Magyar Edző című szaklapban, hiszen naprakész tudással bírt az utánpótlás helyzetéről, a mindennapos testnevelésről és a felmérési rendszerekről.

A Fejér Megyei Önkormányzat 2020-ban „Fejér Megye Díszpolgára” címmel ismerte el a megyei versenysportban és az utánpótlás-nevelés terén elért eredményeiért.

Dr. Mezőszentgyörgyi Lászlót a Fejér Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Emlékét megőrizzük! 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP