MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közeleg a területalapú támogatások leadásának határideje
2006.05.10.

Május 15-ig adhatják le szankciómentesen a területalapú (eu-s SAPS, és a nemzeti kiegészítő TOP-UP) támogatási igényeiket a gazdák, tájékoztatott Lajkó Ákos, az FM hivatal vezetője. E támogatással mintegy 41-42 ezer Ft-hoz juthatnak hektáronként a gazdák. A hivatalvezető – határidő szűkössége miatt – rendkívül fontosnak tartja, hogy mindenki a lehető leghamarabb keresse fel a falugazdászát, aki teljeskörű felvilágosítással szolgál, illetve rendelkezik a szükséges kérelemcsomagokkal, nyomtatványokkal. Május 15. után (június 9-ig) már csak napi 1% levonása mellett van mód a késedelmes benyújtásra. >>>A 2006. évi uniós területalapú támogatásokat és az azt kiegészítő nemzeti támogatásokat egyébként a 24/2006. (III.31.) és a 25/2006. (III. 31.) FVM rendeletek szabályozzák.

A falugazdászok segítenek a kérelmek kitöltésében, a parcellák beazonosításában, és biztosítják az ügyfelek részére a szükséges nyomtatványokat. Azok az ügyfelek, akik új igénylőként nem rendelkeznek előre kitöltött támogatási kérelemmel, biankó (üres) támogatási kérelmet vehetnek át a falugazdászoktól. A kitöltött támogatási kérelmeket – átvételi elismervény mellett – a falugazdászoknál lehet leadni, akik a formai ellenőrzés után az MVH megyei kirendeltségére továbbítják. Új egyedi blokktérképek igénylése esetén a falugazdászok segítenek a blokkok beazonosításában, a G015T térképigénylő adatlap kitöltésében, majd a kitöltött adatlapot továbbítják az MVH részére.

Az FM Hivatal és falugazdász területközpontjai Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Enyingen, Sárbogárdon, Bicskén, és Móron, meghosszabbított hétköznapi és hétvégi rendkívüli ügyfélfogadási időben, előre – telefonon vagy személyesen – egyeztetett időpontban várja a földhasználókat, gazdálkodókat.

A területalapú támogatásnál az uniós és a nemzeti kiegészítő támogatás igénylése egyszerre, ugyanazon a nyomtatványon történik. A nemzeti kiegészítő támogatások keretében a területalapú támogatáson kívül hízottbika-tartás, tejtermelés, anyatehéntartás, extenzifikációs szarvasmarhatartás, anyajuhtartás, kedvezőtlen adottságú területen történő anyajuhtartás, dohánytermesztés, héjas gyümölcsűek termesztésének, és az energetikai célból termesztett egyes növényfajták támogatására van lehetőség. A támogatások részletes feltételeiről és a kérelmek benyújtási határidejéről a falugazdászok adnak részletes felvilágosítást.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP