MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ülésezett a Fejér Megyei Bűnmegelőzési Bizottság
2006.06.15.

A Fejér Megyei Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság soron következő ülését 2006. június 13- án tartotta a Megyeházán. Beszámoló >>>2006. június 13-án a Fejér Megyei Önkormányzat Címertermében soron következő ülését tartotta a Fejér Megyei Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság.
Első napirendi pontként tájékoztatót hallgatott meg a megye területén működő távfelügyeleti és térfelügyeleti állomásokkal kapcsolatban az új törvényi szabályozás tükrében. Rövid tájékoztatást tartott Dr. Simon László r.ezredes és Dr. Juhász Ferenc r.alezredes a két megyei jogú város rendőrkapitánya. A két rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy a rendszer fő előnye rendőrszakmai szempontból a prevenció, ezért fontosnak tartják a térfigyelő rendszerek tovább fejlesztését. A bizottság megállapította, hogy a két megyei jogú városban bár eltérő a fejlesztés iránya, de a folyamatos 24 órás térfigyelő rendszer üzemeltetése vezethet eredményre. A rendszer eredményessége nagy mértékben függ az eseményekre reagáló csoport létrehozásától. A térfigyelő kamerák csak azon településeken hozhatnak hosszú távú eredményeket ahol mindezeket a feltételek meg tudják valósítani.
Második napirendi pontként a Kistérségi Bűnmegelőzési Tréning előkészítését tárgyalta meg a bizottság. Orgovány István a bizottság elnök bevezetőjében elmondta, hogy a Fejér Megyei Bűnmegelőzési Koncepcióban illetve az ebből készült 2006. évi Cselekvési Tervben fő célkitűzésként szerepel a kistérségek bűnmegelőzési koncepciójának elkészítése. A bizottság ezen tevékenységhez szeretne hozzájárulni egy speciális Bűnmegelőzési Tréning meghirdetésével. A képzés a megyei önkormányzatnál júliustól szeptemberig összesen öt alkalommal kerül megtartásra. A tréning végén a kistérségek képessé válnak a saját kistérségi koncepciójuk elkészítésére.
Harmadik napirendi pontként Iván János a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke, a bizottság tagja tájékoztatta a megjelenteket a FM KEF múlt évi tevékenységéről. Kiemelte, hogy a KEF a kiírt pályázatokon immár harmadik éve nyer működéséhez különböző támogatásokat. Nagy érdeklődésre tartott számot a kiírt rajz pályázatuk, ami nemcsak a megyei önkormányzatnál volt látható, hanem a különböző iskolákban vándorkiállításként is bemutatták. Belátható időn belül tervezik Fejér Megyében a Drogambulancia létrehozását is. A bizottság fontosnak tartja a pedagógusok, szülők felkészítését, valamint a prevenciós körzetek felállítását, különböző drogellenes tevékenységek folytatását, szórakozó helyeken, ifjúsági táborokban.
Negyedik napirendi pontként Orgovány István értékelte a 2006. évi Cselekvési Terv első féléves feladatainak végrehajtását. Megállapította, hogy a Cselekvési Tervben lévő feladatok időarányosan végrehajtásra kerültek. Kiírásra került a Biztonságos Bevásárlóközpont és Bevásárlóhely, illetve az Áldozatsegítés megvalósulás a médiában monitoring pályázat. Kiemelte, hogy a bizottság segítségével az OBMB által kiírt pályázat elkészült és benyújtásra került két pályázat, „A bűnmegelőzés képességének kialakítása pszichodráma csoportban, az állami gondoskodásba élő gyermekek és fiatal felnőttek számára Fejér megyében” a Fejér Megyei Lakásotthon Hálózat részvételével és a „Partnerséggel a Sárvíz kistérség fiatalkorú bűnmegelőzése érdekében” a Seregélyesi Szakképző Iskola és Kollégium bevonásával.Székesfehérvár, 2006. június 14.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP