Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Indul a bűnmegelőzési szabadegyetem
2006.10.05.

A Regionális Bűnmegelőzési Akadémia keretén belül Fejér megye bűnmegelőző szakemberei ismételten tervbe vették a Szabadegyetemi előadássorozat indítását, ezzel is teret engedve annak, hogy az érdeklődők újfajta megközelítésben ismerkedjenek a bűnmegelőzés széles területeivel. Az új előadássorozat az ifjúság témája köré csoportosul, „Az ifjúságvédelem színterei” címmel…A program célja továbbra is, hogy a prioritások mentén megteremtsék a bűnmegelőzés társadalmasításának olyan fórumrendszerét, ahol az ismeretek szabadon, előzetes követelményektől mentesen, bárki számára hozzáférhetőek legyenek. Részletek >>>

A korábbiakban megtartott Bűnmegelőzési Szabadegyetem-előadássorozat lebonyolítása kapcsán, a visszajelzések olyannyira pozitívak voltak, hogy a szervezők a közeljövőben induló előadás-sorozat – melynek - kapcsán is nagy érdeklődésre tartanak számot. A képzés nyitott, valamennyi bűnmegelőzés iránt érdeklődőt várnak a szervezők, legyenek akár magánszemélyek, egyetemi, főiskolai diákok, pedagógusok, önkormányzatok munkatársai, polgárőrség tagjai, áldozatvédelmi szakemberek, biztonsági vállalkozások, kisebbségi szervezetek vagy a média képviselői.A Szabadegyetem előadásai 2006. október - november között (október 13-án, valamint november 8-án és november 24-én) kerülnek megtartásra.Az előadásokra a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezi az előadók körét, akik különböző megközelítésből mutatják be az adott problémát. Az előadás várható időtartama 3-4 óra.Az előadások helyszíne:

Székesfehérvár, Kodolányi János Főiskola által biztosított előadó terem.A képzésre a jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. A jelentkezőktől mindössze egy 1.000,-Ft-os regisztrációs díjat kérnek a szervezők, mely összeg bankszámlaszámra – 10102952-08361119-00000001 „bűnmegelőzés” megjelöléssel – átutalással, vagy csekkes befizetéssel történhet. A csekk a jelentkezési lappal együtt kerül megküldésre. A bizonylatot az első előadáskor kérik bemutatni. A jelentkezéseket 2006. október 10-ig kérik a szervezők megküldeni a Kodolányi János Főiskola Felnőttképzési Központ, 8000 Székesfehérvár, Kossuth u. 14. címre. A regisztrációs lap a főiskola honlapjáról letölthető. Az érdeklődőket a 22-501-118-as telefonszámon várják.A mindhárom előadáson résztvevő és a tesztlapot sikeresen kitöltő hallgatók a képzés elvégzését követően Tanúsító okmányt kapnak.

Az előadások témakörei:Bűnöző gyerekek;

Antiszociális cselekmények a kiskorúak körében;

A bűnismétlő fiatalokkal szemben alkalmazható alternatív lehetőségektől a szankciókig;

A gyermekvédelem bűnmegelőzési aspektusai;

Munkanélküli fiatalok;

Családon belüli erőszak.Az előadói díjak kifizetése a BM Bűnmegelőzési Akadémia költségvetésének terhére valósul meg.

Az előadássorozat meghirdetéséről, a résztvevők köréről, a képzés helyszínéről, a technikai feltételek biztosításáról a Kodolányi János Főiskola, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat gondoskodik.

A tanúsítványokat a jelentkezési lapok alapján a BM Bűnmegelőzési Akadémia állítja ki.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár