MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A novemberi közgyűlés döntései
2006.12.01.

   November 23-án ülésezett a Fejér Megyei Önkormányzat közgyűlése. A nagyszámú napirendi pontot felölelő tanácskozás során döntöttek személyi kérdésekben, áttekintették az aktuális költségvetés helyzetét, meghallgattak több tájékoztatót, és kiírtak néhány intézményvezetői pályázatot.   A Fejér Megyei Közgyűlés - a témakörök megvitatása előtt – meghallgatta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke megemlékezését Gregor Józsefről, a nemrég elhunyt, Kossuth-díjas kiváló művészről, majd a képviselők néma felállással adóztak a világhírű operaénekes emlékének. Ezt követően a testület 22 napirendi pontot vitatott meg a november 23-ai ülésen.
  Először több testületbe delegált, illetve választott képviselőket a közgyűlés. A Közbeszerzési Bíráló Bizottság tagjává jelölte Balsay Istvánt, a közgyűlés alelnökét és Horváth Andrást. A Fejér Megyei Önkormányzat mellett működő Érdekegyeztető Tanácsba delegálta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnököt, Csombók Pált, Nagy Sándort, Szabó Gábort. A Közép-dunántúli Regionális Minőségi Díjbizottságba delegálta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnököt, a Fejér Megyei Minőségi Díjbizottságba Balogi Mária Évát, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnököt, Nagy Sándort. A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanácsba delegálta dr. Kovács Attilát.
   A megyei közgyűlés beszámolót tárgyalt meg a Fejér Megyei Önkormányzat és intézményei 2006. évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről, ennek kapcsán élénk vitát folytattak a frakcióvezetők, a képviselők az előző közgyűlés idei, illetve korábbi pénzügyi, gazdálkodási gyakorlatáról. Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök, Balsay István alelnök és több képviselő is megemlítette az Illetékhivatalnál az utóbbi években történt, több százmilliós jutalék-kifizetéseket. Vizsgálják, hogy ezek a hivatalnál szabályszerűek voltak-e, és azt is, hogy az önkormányzat nagyon nehéz pénzügyi helyzetében indokoltak voltak-e a nagy összegű kifizetések. Dolgoznak a rendeletmódosításokon, amelyek az indokolatlan összegek kifizetésének lehetőségét megszüntetik. A vitában többen kritikával illették azt is, hogy a választások előtt a tisztségviselők és bizottságok teljes mértékben kimerítették egész éves pénzügyi keretüket. A vitát követően a háromnegyed éves beszámolót a közgyűlés elfogadta.

   Módosították a Fejér Megyei Levéltár műemlék-épületegyüttese felújítására és bővítésére irányuló közbeszerzési eljárás részvételi és ajánlattételi felhívását, majd módosították a Fejér Megyei Önkormányzat és intézményei idei költségvetését valamint a szervezeti és működési szabályzatát. Mint ismeretes, a megyei illetékhivatal 2007. január 1-jétől az APEH intézménye lesz, ezért a közgyűlés – a szervezeti változásokkal összefüggésben – az önkormányzat ellátó szervezete létszámának csökkentéséről fogadott el javaslatot. Ezután a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás 2007. évi díját állapította meg a testület, a várható inflációt követő, hat százalékos átlagos szolgáltatási díjnövekedést határozva el.
Két intézmény vezetői pályázatait bírálták el a képviselők. A Fejér Megyei – mezőszilasi - Ápoló-Gondozó Otthon igazgatói teendőivel Lang Zoltánnét bízták meg, öt évre, 2007. január 1-jétől. A megyei önkormányzat fenntartásában működő Velencei-tavi Vízi Sportiskola és Szabadidő Központ igazgatói feladataival bízták meg Trembeczki Beátát, az intézmény eddigi vezetőjét, 2007. január elsejétől újabb öt évre.
Három vezetői pályázatot írt ki a közgyűlés: a Prelúdium Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a Vajda János Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola és Kollégium igazgatói álláshelyére, valamint a megyei önkormányzati hivatal főjegyzői munkakörére.
  Tájékoztatót hallgatott meg a testület Fejér megye aktuális élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi kérdéseiről, dr. Berey Attila megyei igazgató, főállatorvos előadásában, valamint „a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal tevékenysége és az EU-s támogatások alakulása 2006-ban” címmel, István András kirendeltség-vezető előterjesztésében. A megyei kábítószerügyi egyeztető fórum 2006. évi tevékenységéről Iván János elnök számolt be, az idei kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról dr. Varjú Mihály aljegyző adott tájékoztatást.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP