MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A görög házelnök Beloianniszba látogatott
2006.12.05.

   Rövid látogatást tett Beloianniszban Anna Benaki, a görög parlament elnöke. A helyi művelődési házban egy emléktáblát helyeztek el, amely az utókor számára is rögzíti, hogy a helyi kulturális intézmények épületét Görögország segítségével és támogatásával újították fel. A polgármesteri hivatalban rendezett fogadáson Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a vendég politikust.  Beloiannisz, községi könyvtár

Tisztelt Elnök Asszony, Polgármester Úr, Kedves Hölgyeim és Uraim!

   Isten hozta Elnök asszonyt Fejér megyében! Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm Önt és kedves vendégeinket. Örülünk e legmagasabb szintű látogatásnak, mert úgy érezzük: ez a figyelem, ez a megtiszteltetés Beloiannisz mellett Fejér megyének és Magyarországnak is szól. Így tovább gazdagodhat az együttműködés a két ország, a két nép között, és tovább erősödhetnek baráti kapcsolataink. Fontosnak tartjuk ezt, hiszen politikai filozófiánk az együttműködésen alapul.
 Itt, ezen a tájon, Szent István földjén, az elmúlt évszázadokban nem segítségnek, nem támogatásnak tekintették és ma sem annak tekintjük, ha befogadjuk az oltalmat, a menedéket, esetleg új hazát keresőket, és megteremtjük a feltételeket nemzeti hagyományaik, kultúrájuk megőrzésére. Úgy gondolom, és Beloiannisz példája is azt bizonyítja, hogy a népek közötti együttműködés új lehetőségeket kínál, hiszen a kultúrák sokszínűsége gazdagítja a befogadó országot, mindannyiunkat. Így volt ez a történelmi évszázadok során, amikor hazánk többnemzetiségű területté vált, és így van ez ma is. Az itt élők kultúrája, nyelve, vallása – a különbözőségek ellenére – egymást gyarapító, gazdagító erővé válik.
   Tisztelt Elnök Asszony!
   Kívánom, hogy az első. adventi gyertya meggyújtását követő napon itt, Beloianniszban, illetve Fejér megyében érezze jól magát, gyarapodjon új élményekkel a baráti találkozókon, s élje át közöttünk is az advent, a közelgő karácsony ünnepi hangulatát, varázsát!

2006. december 4.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP