MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átadták a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark új fejlesztéseit
Tovább gazdagodott a velencei-tavi térség. Új muflonkertet, madárröpdét, emufuttatót és vízimadár-megfigyelő állomást avattak fel pénteken a Pákozd–Sukorói Arborétumban.
2019.05.13. 09:05
Hosszú távon gondolkodnak a tordasiak
Külsejében a régi stílusához visszatérve újították fel a polgármesteri hivatal épületét, s az egyéb intézményekre is fordítottak a megyei támogatású pályázatból. Fejér egyik legszebb települése a rusztikus hangulatot megőrizve kínál kényelmet, szerethető körülményeket lakóinak. 
2019.05.10. 09:53
Európa napi néma koszorúzások Székesfehérváron
A II. világháború európai befejezésére emlékeztek néma koszorúzásokkal a katonatemetőkben, a Városház téren és Pákozdon. Az Európa Napon a város több pontján szervezett közös tiszteletadást Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat, illetve a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága.
2019.05.09. 15:26
Személyes történelem – tárgyi emlékeket vár a megye lakosságától a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság
Felhívással fordult a lakossághoz magániratok és tárgyi emlékek gyűjtése céljából a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság. A testület elsősorban Fejér megyéből, az első világháború, a forradalmak kora, valamint Trianon és következményei tárgykörben várja az emléktárgyakat, melyeket a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárához, illetve a Szent István Király Múzeumhoz lehet eljuttatni. A gyűjtés anyagából ősszel kamarakiállítást rendeznek a levéltárban – hangzott el a felhívást ismertető sajtótájékoztatón.
2019.03.28. 13:56
Emlékhelyek Napja és a Magyar Honvédség születésének 170. évfordulója Pákozdon
A Magyar Honvédség születésének és dicső küzdelmeinek 170. évfordulója alkalmából ünnepélyes megemlékezésre, rendhagyó történelem- és testnevelésórára kerül sor május 11-én, szombaton Pákozdon. Az „Iskolák csatájában” öt intézmény kétszáz diákja méri össze tudását és ügyességét.
2019.05.09. 08:58
HAGYOMÁNY, ÉRTÉK, MINŐSÉG -Bemutatták a Fejér megyét népszerűsítő kötetet és DVD-t
A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság elnöke mutatták be a Megyeházán mutatta be szerdán a Fejér Megyei Közgyűlés kiadásában megjelent, megyénk értékeit bemutató kötetet és DVD-t, amelyek az Agrárminisztérium „nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” kiírt pályázatának támogatásával jelent meg.
2019.05.08. 14:26
A Pannónia Szíve program tömören: álmok, tervek, megvalósulás
Az útátadóra kicsit megálltak ünnepelni az Újhegyen, s köszönő fohász szólt az égre az esőért, amit úgy várt már mindenki. Szőlőhegyen csakis így történhetett, a hétvégi szelíd esőben, a nemzetiszín szalag átvágásakor.  
2019.05.07. 15:18
VVSI évadnyitó – Hivatalosan is megnyitották a Velencei-tó idei évadát
Ahogy az már évtizedes szokás, idén is megkoszorúzták a Velencei-tavat a VVSI idei évadnyitóján, valamint az új évadot szimbolizálandó bedobták a vízbe a kajak, kenu és evezős lapátot azok a sportolók, akik az iskola színeiben már komoly eredményeket értek el. 
2019.05.06. 09:25
Megújult a patinás alcsúti iskola minden traktusa
A József Nádor Általános Iskola lerobbant szárnya újult meg pályázat segítségével, mostantól közösségi térként szolgál az intézményben, s más eseményeknek is.Az alcsúti iskola a falu szívében áll – a klasszicista főépület maga kétszáz esztendős, József főherceg jószágfelügyelőségeként szolgált, a háború után pedig állami általános iskola lett – máig az. Hozzáépítettek körbe-körbe részeket, majd egy szép, rusztikus új, kétszintes, önálló szárnyat is kapott.
2019.05.06. 09:16

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár