Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Koszorúzás, forradalmi séta és utcaszínházi előadás is lesz október 23-án a megyeszékhelyen
Október 23-án 15 órakor kezdődnek az ünnepi megemlékezések az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a megyeszékhelyen. Elsőként megemlékezést és koszorúzást tartanak az Ötvenhatosok terén, ahol Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi Egyetem rektorhelyettese mond beszédet, majd 16 órától a Városház téren "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével. 
2018.10.19. 14:42
Iskolai ünnepségekkel kezdődtek az ’56-os megemlékezések Székesfehérváron
Pénteken délelőtt két '56-os emlékhelyen szerveztek megemlékezést fehérvári középiskolások részvételével. Az Ötvenhatosok terén a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziumának diákjai, a Hotel Magyar Király '56-os emléktáblájánál pedig a cisztercis diákok adtak ünnepi műsort. 
2018.10.19. 14:37
Új katonai szervezet Székesfehérváron
Ünnepélyes keretek között tett tartalékos esküt és vette át a Magyarország köztársasági elnöke által adományozott csapatzászlót az október 1-jével, aktív katonai szervezetként Székesfehérváron megalakult Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred mintegy háromszáz katonája szombaton, Fehérváron, a Városház téren. A csapatzászló-adományozási ünnepség után a Szent László teremben aláírta szerződését a nyolcezredik magyar tartalékos katona, Győri Árpád, őrvezető. 
2018.10.15. 09:21
Megnyílt a Móri Bornapok
Péntek délután hivatalosan is megkezdődtek a 2018-as Móri Bornapok, melyet egyúttal a XII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál felejthetetlen pillanatai is színesíttek, majd nagyszabású koncertek, csilletoló- és lövészverseny várta az érdeklődőket. A Móri Bornapokat dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.
2018.10.05. 18:10
Megemlékezés volt a Nemzeti Gyásznap alkalmából
Koszorúzással tisztelegtek az 1849 október 6-án kivégzett aradi vértanúk emléke előtt Székesfehérváron pénteken délelőtt az 1888-ban, közadakozásból emelt székesfehérvári vértanúk emlékoszlopánál a Halesz-ligetben. A megemlékezésen a Széchenyi István Szakközépiskola diákjai adtak műsort és Demeter Zsófia történész mondott beszédet.
2018.10.05. 13:59
Az éremgyűjtők egyesülete összehangolt tevékenységet végez Fejér megyében
Vasárnap újra összejöttek az éremgyűjtők a Művészetek Házában. A megyei szervezet fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte. A börze reggel kezdődött, az ünnepségen résztvevőket pedig a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének (MÉE) Fejér Megyei Alba Regia Szervezete elnöke, Igari Antal köszöntötte. 
2018.10.04. 09:42
Másfél milliárd forintból fejlesztik a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt
Megújul az egykori istállóépület és környezete, antik bútorokat és a Károlyi családhoz köthető műtárgyakat szereznek be a másfél milliárd forintból megújuló fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, ahol szerdán tartották a rekonstrukció projektnyitó rendezvényét. 
2018.10.04. 09:10
Magyar és szerb békefenntartókat ünnepeltek a Városház téren
Székesfehérváron, a Városház téren - a Magyar Honvédség hagyományainak megfelelően - ünnepélyes keretek között fogadták vissza a Honvédség közösségébe a ciprusi békefenntartó misszió (UNFICYP Magyar Kontingens) állományába tartozó katonákat. A Magyar Honvédség ciprusi szerepvállalása a mintegy 23 esztendei szolgálatot követően befejeződött. 
2018.10.04. 09:05
Gazdag ízvilág a IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán
Szombaton a Jancsárkert Piacra ismét elhozták árujuk legjavát a Fejér megyei termelők. A IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán és Vásáron mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny is várta az érdeklődőket. 
2018.10.04. 08:52
A pákozdi csatában a győzelem a lelkekben született meg
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a pákozdi csata 170. évfordulója alkalmából rendezett szombati ünnepségen Pákozdon, a katonai emlékpark nemzeti emlékhelyénél tartott beszédet.
2018.10.04. 08:43

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár