MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Újraindul Dr. Molnár Krisztián a Fejér megyei közgyűlési elnöki tisztségért
Törő Gábor országgyűlési képviselő mutatta be ma a Megyeházán a 2019. évi Önkormányzati Választásokon a Fidesz és a KDNP listavezetőjét, Dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés jelenlegi elnökét. 
2019.08.23. 14:30
Itt a gyermek nevetni mer, otthon a szó, mit keresel - díszközgyűlés a Szent István téren
Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is. 
2019.08.21. 14:54
„Tekints, István Király hazádra, fordítsd szemeid régi országodra…”
Szent István és a magyar állam alapításának ünnepén hagyományosan a Nemzeti Emlékhelyen róják le tiszteletüket a megemlékezők. Az Osszáriumnál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, melyben felhívta a figyelmet az államalapító király és a keresztény kultúrkör értékrendjére, a múlt, a vallás, a hagyományok megőrzésének fontosságára.  
2019.08.21. 14:45
Idén is biztosít kollégiumi férőhelyeket a Fejér Megyei Önkormányzat
A Pécsi Tudományegyetem kollégiumaiban a 2019/20-as tanévben is összesen 20 Fejér megyei fiatal elhelyezését biztosítja a Fejér Megyei Önkormányzat. A férőhelyek azon hallgatók között kerülnek kiosztásra, akik a Pécsi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.
2019.08.08. 08:00
Önkormányzati Választás – Esküt tettek a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság tagjai
A Fejér Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak eskütételére, majd a bizottság alakuló ülésére került sor pénteken reggel a Megyeházán, ahol megválasztották a bizottság elnökét és elnök-helyettesét is dr. Szabó László és Ballóné dr. Varga Krisztina személyében. Áder János köztársasági elnök október 13-ra tűzte ki az önkormányzati választást, a képviselőjelöltek és a polgármesterjelöltek szeptember 9-én 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásaikat. A megyei listákat pedig szeptember 10-ig lehet bejelenteni.
2019.08.16. 11:11
Átgondolt településfejlesztés Nádasdladányon: megújult az egészségház
A felújított egészségház épületének ünnepélyes átadóját pénteken délután tartották a településen. Ezek az ünnepek mindig az újat, a többet, a jobbat tükrözik, és visszaigazolják a befektetett, sokszor küzdelmes munkát – fogalmazta meg a faluvezető. 
2019.08.18. 09:13
Az augusztus 20-i ünnepi programok miatt kedden parkolókat zárnak le a Kossuth utcában és a Szent István téren az egyik-egyik oldalon. A Fehérvári királyok menete program idején szakaszos lezárást vezetnek be az érintett útszakaszon a Koronás Parktól a Zichy ligetig. Kérik a lakosok és gépjárművezetők türelmét.
2019.08.15. 14:37
Koncelebrált ünnepi püspöki szentmise Nagyboldogasszony napján a Szent Imre Templomban
Augusztus 15-én, csütörtökön 18 órakor Nagyboldogasszony ünnepén Spányi Antal, megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét a Szent Imre templomban. Államalapító uralkodónk erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és ekkor tartott törvénykezést. Hazánkban ez a nap kiemelt ünnep, 1948-ig munkaszüneti nap volt.
2019.08.15. 08:56
Legyen bátorságunk mindig kiállni amellett, ami Szent István unokáiként ránk bízatott!”
Augusztus 14-én a Szent Istváni-i országfelajánlás napján, a Szent Imre-templomban tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. A szertartás előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték a mise helyszínére a Magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit.
2019.08.15. 08:46
Közgyűlési döntések
Négy napirendi pont megvitatására hívott össze szerdán délutánra rendkívüli ülést a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeháza Dísztermébe. A Fejér Megyei Közgyűlés tagjai többek között döntöttek a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztásáról.
2019.08.14. 15:11

Keresés

Királyi Napok 2019.

 

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár