MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Elfogadta az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetésérő szóló törvényt
Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt kedden. 
2020.06.17. 14:48
A feltámadást is megünnepelték az idei Úrnapi körmenettel Székesfehérváron
Spányi Antal, püspök, a város papsága és a székváros plébániáinak hívei együtt ülték Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepét (Úrnapját) szombaton este a Prohászka emléktemplomban. A szentmise után úrnapi körmenetet tartottak a templom körül, amely az elmaradt feltámadási körmenetet is megjelenítette, majd felgyulladt a fény, amely megvilágítja az emléktemplom kupolájának keresztjét. 
2020.06.15. 08:31
A Fejér Megyei zsidóság deportálásának 76. évfordulójára emlékeztek
Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 76. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőben. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból. 
2020.06.15. 08:28
Új parancsnok az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred élén
Új parancsnok került a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred élére. Július elsejétől Vokla János ezredes váltja Benda László ezredest, aki a jövőben külföldön lát el szolgálatot. 
2020.06.15. 08:24
Július 1-jéig lehet pályázni a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen
Virágos balkonok és előkertek mérik össze szépségüket 2020-ban is a hazánk évtizedes hagyományokkal rendelkező, Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. A Fejér megyei településekről is várják a pályázatokat, melyket július 1-jéig lehet benyújtani. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek beküldői értékes kertészeti utalványokat kapnak, de elismerésben részesülnek a közönség kedvencei is.
2020.06.11. 12:54
Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács
Az Országgyűlés a területfejlesztési törvény módosításával 2020. július 1. napjával létrehozta a területileg nyolc Fejér megyei településre kiterjedő Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanácsot. A Tanács megalakulásával, munkájával, az együttműködési lehetőségek számbavételével kapcsolatban Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán egyeztetett a Hivatal és a Miniszterelnökség vezetőivel, szakembereivel.
2020.06.11. 10:32
A közgyűlési elnök orvosi eszközökkel támogatta a Fejér megyei mentőket
Dr. Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök kedden átadta a Fejér megyei mentők részére az életmentést segítő orvosi eszközök beszerzésére a 750 000 Forint értékű elnöki támogatást és köszönetet mondott a mentőszolgálat dolgozóinak a koronavírus járvány elleni védekezésben nyújtott áldozatkész munkájukért. A harminc darab Raptor típusú olló vásárlását célzó támogatást a közgyűlési elnöktől Reszegi Imre, vezető megyei mentőtiszt és Dr. Vörös Péter regionális igazgató vette át Pálffy Károly közgyűlési alelnök jelenlétében Székesfehérváron, a Mentőállomáson.
2020.06.09. 14:10
Emlékhelyet avattak Móron a százéves évfordulón
Hogy minél több ember emlékezzen a békediktátum igazságtalanságára, Mór városában a százéves évforduló napján avattak közterületi emlékhelyet.  
2020.06.05. 07:59
A Megyeházán gróf Károlyi József főispán emléktáblájánál emlékeztek koszorúzással a megye vezetői Trianon százéves évfordulóján
Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján, Trianon százéves évfordulójáról Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Simon László kormánymegbízott gróf Károlyi József főispán emléktáblájánál a tragédia felelevenítésével és koszorú elhelyezésével emlékeztek meg a Megyeháza első emeleti aulájában, kihangsúlyozva az akkori Fejér megyei események történelmi jelentőségét.
2020.06.04. 13:38
Trianon 100 – a közösség erejével emlékezünk és építkezünk ma Székesfehérváron!
Az Országzászló téren kezdődött csütörtökön reggel az az egész napos emlékező programsorozat, amivel Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek készültek június 4-re, a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára. A Városházán Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédét követően elkezdődött az elcsatolt települések neveinek felolvasása. 
2020.06.04. 13:26

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP