MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ünnepi püspöki szentmisével és kenyéráldással emlékeztek államalapító szent királyunkra, Istvánra
Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a város papságával együtt celebrált szentmisét első uralkodónk fejereklyéjének és a Szent Korona hiteles másolatának jelenlétében Spányi Antal, püspök a Szent Imre templomban. A szentmise után a főpásztor megáldotta az új kenyeret, mint a családi jólét és a jövő jelképét, majd Isten áldását kérte valamennyi magyar család kenyerére és életére. 
2021.08.20. 14:44
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 19-én, csütörtökön
A csaknem három évtizedes múltra visszatekintő Öreghegyi Mulatsággal folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 19-én. A Belvárosban is találunk színes programokat, 18 órától felvonulnak a királyi óriásbábok, a Zichy színpadon pedig a Best of Geszti koncerten szórakozhat a közönség 20.30-tól. 
2021.08.19. 09:46
Dr. Görög István ezredes vette át az idei Szent István emlékérmet és díjat
Tizennyolcadik alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, az idei kitüntetett Dr. Görög István nyugalmazott ezredes, a Pákozdi Katonai Emlékpark-Nemzeti Emlékhely igazgatója volt. A magánszemélyek által, 2004-ben alapított díjat minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége szolgált iránymutatásul. 
2021.08.17. 10:24
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 17-én, kedden
A város szakmai elismeréseinek, valamint a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj, a Deák Dénes-díj és Deák Dénes-ösztöndíj átadása, folkest és népi gyermekjátszó, a királyi óriásbábok felvonulás, hagyományőrző bemutató is szerepel a Székesfehérvári Királyi Napok 2021 augusztus 17-i, keddi programjai között. 
2021.08.17. 10:20
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 16-án, hétfőn
Az Államalapító Szent István Emlékérem és Díj ünnepélyes átadása, antropológiai előadás, interaktív családi műsor és sok-sok tánc szerepel a Székesfehérvári Királyi Napok hétfői eseményei között. Az ünnepi hét minden napján nyitott kapukkal várja a látogatókat a Városháza. A Szent Korona, az Országalma és a koronázási kard hiteles másolata 10 és 19 óra között megtekinthetők. 
2021.08.16. 09:13
„Kövessük Máriát, a hit példaképét!” - Nagyboldogasszony napját ünnepelték a megyeszékhelyen
Nagyboldogasszony-napi szentmisét celebrált a Szent Imre templomban Spányi Antal, püspök, vasárnap este. Nagyboldogasszony a legrégibb Mária ünnepünk. Államalapító uralkodónk erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és ekkor tartott törvénykezést. Az „Égbe felvett Szűz Mária” a Székesfehérvári Egyházmegye védőszentje is. 
2021.08.16. 09:10
„Szent István útmutatása és a történelmünk tanítása szerint kell élni, dolgozni, értékeket őrizni.”
A Szent Istváni-i országfelajánlás napján, augusztus 14-én a Szent Imre-templomban tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. A szertartás előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték a mise helyszínére a Magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit. A szertartást követően az ereklyéket Szent István király sírjához, a Nemzeti Emlékhelyre, vitték, ahol elhangzott a felajánlási ima, majd az ereklyéket visszakísérték a Szent Imre-templomba.
2021.08.15. 12:04
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 15-én, vasárnap
A Szent István királyhoz kapcsolódó ünnepkör egyházi programjai a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisével folytatódnak vasárnap a Szent Imre-templomban. Az Áron Nagy Lajos téren egy Szent István-legendából írt darabot mutat be a Szabad Színház, a Civil Központban történelmi témájú előadások és filmvetítés lesz, este pedig a II. Andrásról szóló koronázási szertartásjátékot vetítik a Bartók Béla téren. A nap a Királyi Folkesték koncertjével zárul a Malom utcában. 
2021.08.15. 11:52
Nagyboldogasszony - Magyarország védőszentjének napja
Nagyboldogasszony napja Szent István óta parancsolt ünnep. Bár a mennybevétel dogmáját XII. Pius pápa viszonylag későn,1950-ben hirdette csak ki, az ünnep az egyház sok évszázados hitbeli meggyőződését tükrözi. Magyarországon ez a nap kiemelt ünnep, 1948-ig munkaszüneti nap volt. Vasárnap, Nagyboldogasszony ünnepén Spányi Antal megyés püspök tart ünnepi szentmisét a Szent Imre templomban este hat órakor. 
2021.08.15. 11:49
24 Credo Econell, szóló autóbusz kezdi meg szolgálatát Fejér megyében
Tovább fiatalodik Fejér megye járműállománya, ezúttal 24 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát. Az új járművekbeszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig. 
2021.08.13. 12:15

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP