MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja! - emléktűzgyújtás lesz Sukorón
Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját a nemzeti összetartozás napjává. Nemzeti tragédiánk, a trianoni békeszerződés aláírásának napján, június 4-én este 20 óra 21 perckor emléktűzgyújtást szerveznek a sukorói „Ördög-hegy”, más néven „Tiroli-hegy” tetején, ahová minden megemlékezni vágyót szeretettel várnak!
2021.06.04. 12:54
Buszöböl és kerékpárút épült Nádasdladányban
Azt kívánom, hogy minél többen közlekedjünk az új kerékpárúton és élvezzük a szintén új, egyesített buszöböl közlekedési biztonságát – fogalmazott Varga Tünde polgármester. szerdán az ünnepélyes átadón. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert 98 millió forintból készült beruházásnak köszönhetően a kerékpárosok is biztonságosan közlekedhetnek a településen.
2021.06.03. 11:05
Átadták a sukorói turistaházat
A Velencei-tavi település egyik legszebb pontján adták át azt a turistaházat, amely mostantól osztálykirándulások, egy-két napos szállást kereső kerékpárosok, átutazó turisták számára jelenthet majd vonzó alternatívát a térségben. Az épületet a sukorói önkormányzat gyakorlatilag ajándékba kapta az államtól, felújításához pályázati segítséget és önerőt is felhasznált. 
2021.06.03. 10:54
17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón
Június 4-e és június 6-a között között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában a Károlyi József Alapítvány 17. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat. Az idei rendezvény kiemelt témája a víz és erdőgazdálkodás ismereteinek átadása lesz.
2021.06.01. 08:49
Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának a Honvédelmi Miniszter
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség parancsnoksága hétfői, székesfehérvári rendkívüli állománygyűlésén bejelentette: Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának. Ruszin-Szendi Romulusz korábban a Honvédelmi Minisztérium (HM) humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt. 
2021.05.31. 08:45
Kloó Józsefné elnöki dicséretben részesült
Negyven éves, a közigazgazgatásban eltöltött példás szakmai életútja elismeréseként Kloó Józsefnét, a Fejér Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály főosztályvezetőjét nyugdíjazása alkalmából hétfőn elnöki dicséretben részesítette Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Simon László kormánymegbízott javaslatára a Megyeházán. 
2021.05.31. 08:18
Püspöki szentmisével emlékeztek a Hősök Napján
A hagyományoknak megfelelően püspöki szentmisével emlékeztek meg Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonákról Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Kápolnánál. A liturgiát katonai tiszteletadás kísérte. A szentmise után koszorúkat helyeztek el az ismeretlen katona sírjánál, tisztelegve az idegen földön elesett magyar katonák és minden magyar katonahős áldozatvállalása előtt. 
2021.05.30. 09:07
Pákozdi Pagony néven vár a Pákozd-Sukorói Arborétum
Új nevet kapott az arborétum és egy előadóteremmel is gazdagodott. A vasárnapi gyereknapon „a keresztapa” jelentette be az újdonságokat. Mostantól stílusosan Pákozdi Pagony néven várja az eddig Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark néven ismert terület a kirándulókat.
2021.05.30. 08:54
Néma főhajtás a hősök előtt
Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezés-sorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös koszorúzást tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség, a honvéd hagyományőrző civil szervezetek és a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.
2021.05.30. 08:11
Megnyitották a Velencei-tavi turisztikai évadot
A turisztikai évadnyitó hagyományos nyár eleji konferenciájára ezúttal is a Halász-kastélyban kerülhetett sor, ahol szakemberek számoltak be arról, milyen módon változtatta meg a turizmust – vagy ahogyan a szakmabeliek ma hívják: a látogatógazdaságot – a pandémia. 
2021.05.28. 10:09

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP