Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A pécsi kollégiumi férőhelyek Fejér megyei pályázati nyerteseit köszöntötték a Megyeházán
Kihirdették a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyre benyújtott és elbírált pályázatok Fejér megyei nyerteseit. A Fejér Megyei Közgyűlés által biztosított kollégiumi férőhelyek megjelent 10 pályázóját és az őket képviselő családtagokat Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte hétfőn délelőtt a Megyeházán, majd átadta a jogosultságot igazoló dokumentumokat.  
2017.08.28. 10:16
A marketing szerepe a haltermelésben
A halfogyasztás növelése évek óta kormányzati törekvés, de minden haltermelő pontosan tudja, hogy a központi marketing kevés ahhoz, hogy átütő sikereket érhessünk el, hiszen marketing szemléletű termelés és a kapcsolódó területek összefogása nélkül jelentős eredményeket nehéz elérni. 
2017.08.25. 09:19
XI. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál
Az Országos Vadgasztronómiai Fesztivál sikeresen ötvözi a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok hangulatát, programkínálatát, mindezt egy csodálatos természeti környezetben. A rendezvény fő vonalát a vadhúsfogyasztás népszerűsítését szolgáló főzőverseny adja, melyre csapatok jelentkezését várják! 
2017.08.25. 09:15
A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány innovációs pályázata
Elindult a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány fiatal startuppereket támogató, egy éves mentorprogramja. A pályázat célja az innováció és társadalmi felelősségvállalás erősítése a Kárpát-medencei fiatal tehetségek körében.  
2017.08.22. 08:21
Szépkorút köszöntöttek Zámolyon
A Fejér megyei Zámolyon élő özvegy Nagy Józsefnét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. Az ünnepeltet Kossuth utcai otthonában, családja körében látogatta meg hétfőn délelőtt a megye két vezetője és a település polgármestere. Ilonka néni nagy örömmel vette át a számára készített emléklapot és virágcsokrot.
2017.08.21. 16:37
Díszközgyűlés Szent István ünnepén
A Városháza Dísztermében tartották Székesfehérvár Önkormányzatának ünnepi közgyűlését. Szent István napján itt került sor a városi kitüntetések – a Székesfehérvár Díszpolgára, a Pro Civitate és a Tiszteletbeli Polgár címek – átadására. Dr. Cser-Palkovics András ünnepi beszédében Székesfehérvár saját polgárai felé megnyilvánuló és a magyarság fejlődésében betöltött szerepéről és felelősségéről szólt, valamint bejelentette: Szent István városa pályázni kíván a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért.  
2017.08.21. 08:28
Ünnepi menet zarándokolt Szent Istvánhoz
Szent István ünnepén hagyományosan a Nemzeti Emlékhelyen tisztelegtek az államalapító király előtt. Az Osszáriumnál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, felhívva a figyelmet az államalapító király és a keresztény kultúrkör értékrendjére, a múlt, a vallás, a hagyományok és a törvény megőrzésének fontosságára. A résztvevők a Fehérvári királyok menetéhez csatlakozva közösen sétáltak át a Szent István térre, ahol koszorút helyeztek el Szent István lovasszobránál. Az augusztus 20-i rendezvények az ünnepi közgyűléssel folytatódnak a Városháza Dísztermében.
2017.08.21. 08:22
Körmenet és fogadalmi szentmise az országfelajánlás napján
A Magyar Szent Család ereklyék Bazilikába történő átkísérésével vette kezdetét ma este a Székesfehérvári Egyházmegye fogadalmi ünnepe. Majd a Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök celebrálta a szentmisét, melynek keretében megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt halála előtt Szent István király tette. A hagyományos szertartás idei különlegességét a restaurált Szent István-kápolna megáldása, valamint annak a megrongált keresztnek az elhelyezése adta, amit az erbili káld érsektől kapott az egyházmegye az iraki keresztényüldözések kapcsán elpusztított Mar Quryaqus templomból.  
2017.08.15. 13:55
Balsay Istvánt köszöntötték 70. születésnapja alkalmából a Megyeházán
A Megyeházán köszöntötte Balsay Istvánt 70. születésnapja alkalmából a megyei közgyűlés elnöke és a megye jegyzője, a város polgármestere és alpolgármestere. A Devecser községben született Balsay István 1985-ben kapcsolódott be a közéletbe Székesfehérvár tanácselnök-helyetteseként és 1990-ben a város első, rendszerváltás utáni megválasztott polgármestere lett. Majd országgyűlési képviselőként, államtitkárként és a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökeként dolgozott elkötelezetten az önkormányzatiságért. Jelenleg szakmai tanácsadóként segíti Fejér megye és Székesfehérvár Megyei Jogú Város gazdaságának fejlődését.  
2017.08.10. 12:58
Elkezdődött a 62-esen a szabadegyházi elkerülő építése
Két évvel ezelőtt készült el a 62-es felújítása és ezzel együtt a seregélyesi elkerülő, most pedig elkezdődött a 62-es főút Szabadegyháza-Ipartelepet elkerülő útszakaszának építése. Az út mintegy három kilométer hosszan épül meg jövő év júniusáig. 
2017.08.02. 10:27

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár