MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Civil Fórum Dunaújvárosban
Fejér megyei, két napos megyejárása záró állomásaként csütörtökön Dunaújvárosba látogatott a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Szalay-Bobrovniczky Vince Dr. Molnár Krisztiánnal, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével, és Dr. Mészáros Lajossal, a térség országgyűlési képviselőjével egy kerekasztal beszélgetés keretében egyeztetett a térség civil szervezeteinek képviselőivel. 
2022.06.10. 13:23
Magyar Falu Program – 54 millió forintos fejlesztés Perkátán
Perkáta Nagyközség Önkormányzata a közelmúltban három, a Magyar Falu Program keretében meghirdetett pályázaton szerepelt sikerrel. Az összesen 54 millió forint értékű fejlesztések ünnepélyes átadására kedden került sor. Az eseményen részt vett Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Oláh István, Perkáta ügyvivő alpolgármestere és Dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője. 
2022.06.08. 11:56
Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón
Június 3-a és 5-e között rendezik meg a 18. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat a Fehérvárcsurgói Arborétum és Károlyi Kastélyparkban. A nívós esemény központi témái a klímaváltozás és a biológiai sokféleség lesznek. A szakmai programok mellett kerti kiegészítők, növények, kézműves termékek vásárával, botanikai sétával és családi programokkal várják a közönséget. 
2022.06.01. 09:31
Megnyitotta kapuit a felújított Lamberg-pince Móron
Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán este a felújított Lamberg-pincét Móron. A műemlék épület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 300 millió forintos támogatásának köszönhetően újult meg. A felújított pincét Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor országgyűlési képviselő, és dr. Istvánfalvi Dávid, Mór alpolgármestere, a Móri Borvidék TDM Egyesület elnöke avatta fel. 
2022.05.26. 13:06
A pákozdi Katonai Emlékpark nyerte el az Év Emlékhelye-díjat
A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely lett 2022-ben az Év Emlékhelye. Az elismerést az Emlékhelyek Napja alkalmából adták át Budapesten.
2022.05.24. 12:25
Fotópályázat Nadapról és a Bence-hegyről – még egy hétig várják az alkotásokat
Természeti kincseink megörökítése Nadapon és a Bence-hegynél, vagy éppen egy-egy itt elkapott, szép emlékként szolgáló portréfotó egyaránt sikerrel szerepelhet a „Négy évszak – Lenyomatok” című fotópályázaton. Az Aranyeső Alapítvány május 30-ig várja az alkotásokat. 
2022.05.24. 11:55
Turisztikai évadnyitó Kápolnásnyéken
A kápolnásnyéki Halász-kastélyban került sor pénteken a Velencei-tavi Turisztikai Évadnyitóra. Itt adták át a Velencei-tóért Díjat is, melyet ebben az esztendőben Lukács László néprajzkutató vehetett át. 
2022.05.11. 11:55
In memoriam Dr. Mezőszentgyörgyi László
Életének 80. évében elhunyt Dr. Mezőszentgyörgyi László, Fejér megye Díszpolgára, a megye első „sport doktora”. Dr. Mezőszentgyörgyi Lászlót a Fejér Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti. 
2022.05.11. 08:54
Új modellprogram Fejér megyében
A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, illetve annak Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése és eredményesebbé tétele. A VOSZ minden megyében létrehoz egy irodát is, melyek közül az elsőt Fejér megyében fogják megnyitni. 
2022.05.06. 14:37
Rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés
Előző pénzügyi ciklushoz tartozó települési projektekhez többletforrás biztosításról döntött zárt ülésen a Fejér Megyei Közgyűlés szerdán. A rendkívüli ülés nyílt napirendi pontjainak témái között egyebek mellett költségvetés módosítás, valamint a különleges gazdasági övezettel összefüggő döntéshozatal szerepelt. 
2022.04.27. 15:13

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum