Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A Szent István Művelődési Házban szeretettel várnak mindenkit egy kamarabeszélgetésre április 26-án (csütörtökön) 18.30-tól. A vendég Lévai Anikó, a beszélgetés alaptémája az ő nemrég megjelent "A konyhaablakból" című könyve.
    A Fejér Megyei Szent György Kórház hagyományosan névadója emléknapján tartja évenkénti szakmai ünnepségét, melyen átadják a kitüntetéseket, díjakat és címeket az esztendő jutalmazottainak, és megköszönik az egészségügyi intézmény valamennyi dolgozójának egész évi áldozatos munkáját. Az idei ünnepség április 21-én volt a kórház Romhányi auditóriumában.
 A MOHOSZ kérésére a Fejér megyei halászati hatóság a Velencei-tavon április 21.-től feloldotta a süllő fogásának fajlagos tilalmát, tehát 2007. április 21.-én szombaton 4 00 órától ismét lehet süllőre horgászni a Velencei-tavon.
   Országos környezetvédelmi konferenciát rendeznek április 21-én a megyeházán. A 9 órakor kezdődő rendezvényt Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg a díszteremben. Az előadásokat az Európai Parlament illletve a magyar országgyűlés szakpolitikusai, megyei és települési önkormányzati vezetők és a környezettudomány művelői tartják.
   A Megyei Művelődési – a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége felhívása alapján – az idén is megrendezi az "Éneklő Ifjúság" minősítő hangversenysorozatot, mellyel Kodály Zoltán emléke előtt tisztelgünk.   A minősítőre két kategóriában nevezhet a megye valamennyi ifjúsági kórusa, kamarakórusa és kamaraegyüttese. Az "A" kategória elsősorban a hagyományos nagy létszámú kórusoknak szól, a "B" kategória pedig a kisebb létszámú együtteseknek. Az utóbbi kategóriában nincsenek olyan szigorú megkötések, viszont az elismerés ebben a kategóriában is büszkeségre ad okot.
   A Fejér Megyei Közgyűlés a nagy múltú, városi működtetésű Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskola fenntartási szándékáról tárgyalt, tájékoztatót fogadott el a Szent György Kórház és az OEP közötti finanszírozási szerződésről. A testület úgy döntött: az egészségügyi miniszternek a Szent György kórházat érintő törvénysértő, alkotmányellenes határozata bírósági felülvizsgálatát és hatályon kívül helyezését kezdeményezi. Ezt követően a képviselők a megyei bíróságra és a munkaügyi bíróságra ülnököket, illetve fiatalkorúak büntető ügyeire pedagógus ülnököket választottak április 12-i közgyűlésen.
   Kornseé Dávid, a Perczel Mór Szakképzőiskola és Kollégium 12/b. osztályos fémforgácsoló-tanulója első helyezett lett a Szakma kiváló tanulója verseny országos döntőjén. Teljesítményét a versenybizottság jelesre értékelte, így mentesül a szakmai vizsga szóbeli-írásbeli-gyakorlati része alól. Felkészító tanárai Varga Tímea, Hodolitsné Boda Éva, Németh József és Karger László voltak.
      Az ÁNTSZ Székesfehérvári, Abai, Enyingi, Gárdonyi Kistérségi Intézete 2007. április 1-jétől új helyen kezdte meg működését.    Elérhetőségük: 8000. Székesfehérvár, Mátyás király krt. 13.; Postacím: 8001. Székesfehérvár, Pf.: 180.; Tel.: 06-22/511-720, 314-090; Fax: 06-22/312-991
   A horgászszervezetek rendszeresen környezetvédelmi napot szerveznek. Az idén a MOHOSZ a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal történt megállapodás szerint április 14-ére, szombatra hirdette meg a Horgászok Országos Környezetvédelmi Napját. Megyénk legnagyobb vízén, a Velencei-tavon is ekkor tartják a horgász környezetvédelmi napot.
   Ismeretlen elkövetők hétfőre virradóra megrongálták a pákozdi Mészeg-hegyen a Don-kanyar emlékkápolnát övező kegyeleti parkot. A jelentős anyagi kárt is okozó vandalizmus megdöbbentő módon megsértette a II. világháború poklában elesett magyar katonák emlékét. A felháborító hírről tudomást szerezve kedden a megyei önkormányzat által szervezett sajtótájékoztatóhoz kapcsolódva számosan elzarándokoltak a helyszínre, hogy leróják kegyeletüket, illetve kifejezzék tiltakozásukat a bűncselekmény miatt.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár