MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Balsay Istvánt, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökévé választotta egy átmeneti időszakra, mivel a szövetség korábbi elnökségének mandátuma megszűnt.
  Ma délelőtt kezdődött a megyeházán az a képzéssorozat, amelynek keretében a megyei önkormányzat intézményeinek vezetői, képviselői és a közgyűlés hivatalának dolgozói vesznek részt. Makai Attila, az Aditus Kft. vezető tanácsadója az első előadáson a projektek uniós támogatási keretetek között történő tervezéséről és megvalósításáról beszélt.
Az enyingi kistérség a munkanélküliség csökkentése, a foglalkoztatás bővítése, a munkaadók és munkavállalók valós problémáinak feltárása és a partneri kapcsolatok kiépítése érdekében fórumot tart. Minden érdeklődőt várnak az enyingi művelődési házban január 30-án 15.00-kor. A rendezvény része a ROP.3.2.1. EU pályázaton nyertes „Fejér Paktum” projektnek
- A Velencei-tó és a környéke álomba szenderült - mondta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke vitaindítójában a tó jövőjéről rendezett konferencián.
   A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács elnöke felkérésére Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást a Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében működő kórházak vezetőinek tegnapi, veszprémi egyeztetése kapcsán. Elutasítja és méltánytalannak tartja – hangsúlyozta –, hogy a fenntartók meghívása nélkül kényszerítették véleményalkotásra a kórházi vezetőket.
 A Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete és a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság szakmai tanácskozást szervez. Előzetes jelentkezés után január 25-én 9 órára várják az érdeklődőket az Agárdi Nádas étterem különtermében.
A megyei önkormányzat a megyeháza dísztermében tartott ünnepségen emlékezett meg a Himnusz megalkotásának évfordulójáról, a magyar kultúra napjáról. Az ünnepi műsorban a polgárdi Clara Voce vegyeskar énekelt, Szigeti Anna és Farkas Szilárd  pedig verset mondott. Az eseményen adták át az önkormányzat intézményeiben dolgozó kitüntetetteknek a főtanácsosi, tanácsosi és főmunkatársi címeket.
   Veszprémben tartotta ülését január 18-án, csütörtökön a Regionális Egészségügyi Tanács (RET). A tanácskozáson részt vett Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Balsay István és Törő Gábor alelnök, dr. Kovács Attila, a megyei közgyűlés delegáltja, a RET alelnöke.A résztvevők megállapodtak abban: a RET nem fogadja el Molnár Lajos egészségügyi miniszternek az ágyszámokra vonatkozó javaslatát. Ezért arra kérik az Egészségügyi Minisztériumot, adja vissza az elvont ágyakat, más esetben ellehetetlenül az egészségügyi ellátás a régióban. 
   A köztársasági elnök szerint az Összhaderőnemi Parancsnokság létrehozása a Magyar Honvédségben zajló másfél évtizedes átalakulási folyamat legfontosabb lépése. Sólyom László e gondolatot – mint a hadsereg főparancsnoka – az alakuló ünnepi állománygyűlésen fogalmazta meg.
A megyei önkormányzatok tevékenységének egyik meghatározó része a körzeti intézményi szolgáltatás és intézményfenntartás. A Fejér Megyei Önkormányzat jelenleg 32 intézményt működtet. Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya az elmúlt hetekben valamennyit meglátogatta, hogy első kézből szerezzen információkat gondjaikról.

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár