MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

        A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése határozatban fejezte ki elutasítását a kormány vasútvonalak megszüntetésére irányuló terveit. A Közgyűlés alelnökét, Balsay Istvánt kérték fel, hogy kísérje figyelemmel a tervezett intézkedéseket, és kezdeményezze a kormánynál a szükséges intézkedéseket. Az alelnök Füzesiné Kolonics Ilonával, Zichyujfalu polgármesterével, Juhász Jánossal , Sárbogárd polgármesterével és Molnár Gyulával, Moha alpolgármesterével közös sajtótájékoztatón ismertette a közgyűlés határozatát.
   Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kezdeményezésére – a megyei önkormányzatok támogatásával –, a Fejér Megyei Önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul a megyéket érintő állami finanszírozási rendszer alkotmánysértő jellegének megállapítására. Erről tárgyaltak és vitáztak – nem egyszer éles hangon - a képviselők, majd ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadták a határozati javaslatot. Az MSZP frakció tagjai nem szavaztak.    A továbbiakban a képviselők javaslatot vitattak meg és fogadtak el az Európai Információs Pont és Turisztikai Kht. kibővült feladatai miatt szükségessé vált intézkedésekről. Majd tájékoztatót hallgattak meg a Fejér Megyei Levéltár műemlék épületegyüttese felújítására és bővítésére kiírt közbeszerzési eljárásról.
A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése pályázatot hirdet a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) 92/A. §-ában foglaltak alapján a Fejér Megyei Önkormányzat pénzügyi-gazdálkodási tevékenységével kapcsolatos – az Ötv. 92/C-92/D. §-ában rögzített – könyvvizsgálói feladatok ellátására.
   Ülést tartott április 26-án Fejér Megye Közgyűlése, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya vezetésével. A megyei elnök bejelentette: lemondott képviselői mandátumáról Baricza Andrea, s a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum frakciójában a helyén, delegáltként, Ádám András 29 éves, dunaújvárosi politikus folytatja a közéleti-politikai munkát. A testület 34 napirendi pontról tárgyalt. Köztük beszámolót vitattak meg a képviselők a megyei önkormányzat 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról, kifejezték szándékukat új intézményi struktúra kialakítására. Javaslatot fogadtak el a megyei kórház egykori szülészeti épületének bérbeadásáról, véleményezték az országos területrendezési tervet, döntöttek az önkormányzati hivatal létszámcsökkentéséről.
Vál Község Önkormányzata az idén május 18-19-én ötödik alkalommal rendezi meg a Vajda-napokat. A programok között kiemelt érdeklődésre tarthat számot a Vajda-háznál szombaton egész nap tartó bodzavirág-ünnep és a Vaáli szafari. A rendezvénysorozatban két pályázatot is meghirdettek. Az egyik a Vajda János országos szavalóverseny, a másik a Váli-völgy természeti értékei című természetfotó-pályázat.
   A Szent István Művelődési Házban szeretettel várnak mindenkit egy kamarabeszélgetésre április 26-án (csütörtökön) 18.30-tól. A vendég Lévai Anikó, a beszélgetés alaptémája az ő nemrég megjelent "A konyhaablakból" című könyve.
    A Fejér Megyei Szent György Kórház hagyományosan névadója emléknapján tartja évenkénti szakmai ünnepségét, melyen átadják a kitüntetéseket, díjakat és címeket az esztendő jutalmazottainak, és megköszönik az egészségügyi intézmény valamennyi dolgozójának egész évi áldozatos munkáját. Az idei ünnepség április 21-én volt a kórház Romhányi auditóriumában.
 A MOHOSZ kérésére a Fejér megyei halászati hatóság a Velencei-tavon április 21.-től feloldotta a süllő fogásának fajlagos tilalmát, tehát 2007. április 21.-én szombaton 4 00 órától ismét lehet süllőre horgászni a Velencei-tavon.
   Országos környezetvédelmi konferenciát rendeznek április 21-én a megyeházán. A 9 órakor kezdődő rendezvényt Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg a díszteremben. Az előadásokat az Európai Parlament illletve a magyar országgyűlés szakpolitikusai, megyei és települési önkormányzati vezetők és a környezettudomány művelői tartják.
   A Megyei Művelődési – a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége felhívása alapján – az idén is megrendezi az "Éneklő Ifjúság" minősítő hangversenysorozatot, mellyel Kodály Zoltán emléke előtt tisztelgünk.   A minősítőre két kategóriában nevezhet a megye valamennyi ifjúsági kórusa, kamarakórusa és kamaraegyüttese. Az "A" kategória elsősorban a hagyományos nagy létszámú kórusoknak szól, a "B" kategória pedig a kisebb létszámú együtteseknek. Az utóbbi kategóriában nincsenek olyan szigorú megkötések, viszont az elismerés ebben a kategóriában is büszkeségre ad okot.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP