MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A Fejér Megyei Közgyűlés a nagy múltú, városi működtetésű Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskola fenntartási szándékáról tárgyalt, tájékoztatót fogadott el a Szent György Kórház és az OEP közötti finanszírozási szerződésről. A testület úgy döntött: az egészségügyi miniszternek a Szent György kórházat érintő törvénysértő, alkotmányellenes határozata bírósági felülvizsgálatát és hatályon kívül helyezését kezdeményezi. Ezt követően a képviselők a megyei bíróságra és a munkaügyi bíróságra ülnököket, illetve fiatalkorúak büntető ügyeire pedagógus ülnököket választottak április 12-i közgyűlésen.
   Kornseé Dávid, a Perczel Mór Szakképzőiskola és Kollégium 12/b. osztályos fémforgácsoló-tanulója első helyezett lett a Szakma kiváló tanulója verseny országos döntőjén. Teljesítményét a versenybizottság jelesre értékelte, így mentesül a szakmai vizsga szóbeli-írásbeli-gyakorlati része alól. Felkészító tanárai Varga Tímea, Hodolitsné Boda Éva, Németh József és Karger László voltak.
      Az ÁNTSZ Székesfehérvári, Abai, Enyingi, Gárdonyi Kistérségi Intézete 2007. április 1-jétől új helyen kezdte meg működését.    Elérhetőségük: 8000. Székesfehérvár, Mátyás király krt. 13.; Postacím: 8001. Székesfehérvár, Pf.: 180.; Tel.: 06-22/511-720, 314-090; Fax: 06-22/312-991
   A horgászszervezetek rendszeresen környezetvédelmi napot szerveznek. Az idén a MOHOSZ a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal történt megállapodás szerint április 14-ére, szombatra hirdette meg a Horgászok Országos Környezetvédelmi Napját. Megyénk legnagyobb vízén, a Velencei-tavon is ekkor tartják a horgász környezetvédelmi napot.
   Ismeretlen elkövetők hétfőre virradóra megrongálták a pákozdi Mészeg-hegyen a Don-kanyar emlékkápolnát övező kegyeleti parkot. A jelentős anyagi kárt is okozó vandalizmus megdöbbentő módon megsértette a II. világháború poklában elesett magyar katonák emlékét. A felháborító hírről tudomást szerezve kedden a megyei önkormányzat által szervezett sajtótájékoztatóhoz kapcsolódva számosan elzarándokoltak a helyszínre, hogy leróják kegyeletüket, illetve kifejezzék tiltakozásukat a bűncselekmény miatt.
   Április elsején életbe lépett a fekvőbeteg-ellátásról szóló, új finanszírozási szerződés a Fejér Megyei Szent György Kórház és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között. A megállapodást – hosszú, több fordulós tárgyalást követően – a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya hozzájárulásával – március 30-án késő este írta alá az intézmény főigazgatója, dr. Szabó László. A tárgyalások eredményéről a közgyűlés elnöke és az intézményvezető sajtótájékozatót is tartott.
   Megnyílt az Utazás 2007. szakkiállítás Budapesten. A turisztikai kiállításon és vásáron Fejér megye több önálló standdal képviselteti magát.
   A Görög Köztársaság államfője, Karolosz Papuliász ma megyénkbe látogatott.
                     Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kreatív pályázatot hirdetett Európa, az Európai Unió jövőjéről. A pályázatra 12-18 éves fiatalok adhatták be a témával foglalkozó, lehetőleg vitára, a témában való elmélyülésre ösztönző alkotásaikat. A Közép-dunántúli régióban a Fejér Megyei Europe Direct iroda bonyolította le az előselejtezőt. Az eredményt, vagyis azt, hogy ki az a megyénként négy pályázó, aki tovább jut a májusi országos fordulóba, március 27-én a megyeházán hirdette ki a bírálóbizottság.
     Az elmúlt hetekben a Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskola bezárásától volt hangos a város. Ezzel kapcsolatban rengeteg szülő és pedagógus kereste fel a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, és kérte Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya segítségét.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP