MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet 2007. március 12-én a Megyeházán tartotta a Közép-dunántúli régióban működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok találkozóját. A házigazda Fejér Megyei Önkormányzat részéről Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, a megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke köszöntötte a résztvevőket.
  A Piac és Profit Konferenciaközpont "Pénzt, de honnan? Pénzt, de hogyan? - Kis- és középvállalatok és önkormányzatok finanszírozása" című, nyitott konferenciasorozatának idei második állomása Székesfehérvár. A Közép-Dunántúli Régió eseményének színhelye az ALCOA-Köfém Művelődési Ház lesz 2007. március 29-én, a részvétel ingyenes.
      Nemzeti ünnepünk, március 15-e előtt az Egészségügyi Minisztérium hagyományosan ünnepséget rendez, és a kiemelkedő munkát végző egészségügyi szakembereknek magas elismeréseket nyújtanak át. Idén kitüntették a Fejér Megyei Szent György Kórház csoportvezető szakasszisztensét és a móri városi kórház több egészségügyi szakdolgozóját.
   Thürmer Gyulát, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnökét, valamint Espár Istvánt, a Munkáspárt megyei elnökét fogadta a Megyeházán Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Bíró László, a megyei önkormányzat gazdasági főtanácsadója. Megbeszélést folytattak Fejér megye gazdasági, társadalmi helyzetéről, időszerű közéleti kérdésekről.
   A rendszerváltozás előkészítésében jelentős szerepet játszó lakiteleki találkozó 20. évfordulójáról is megemlékeznek a Csengey Dénes Vándoregyetem március 10-ei ülésén. A megyeháza dísztermében 18.00-kor kezdődő rendezvényen előadások hangzanak el a rendszerváltás fejér megyei eseményeiről és arról is, hogy adottak-e a feltételek a megye kis- és középvállalkozásai számára az európai uniós támogatások megszerzéséhez?   Az előadók: Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökeKelemen András országgyűlési képviselő; Spányi Antal megyés püspök; Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki találkozó szervezője; Radetzky Jenő, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Szabó Sándor András, pályázati tanácsadó.
   Vasárnap tartották a nemzeti kisebbségek megyei illetve országos önkormányzatainak a választását. A a helyi kisebbségi önkormányzatok tagjainak részvételével zajló voksoláson megyénkben a cigány és a német kisebbség hozott létre testületet. A most megválasztott megyei önkormányzatoknak 9 tagja van, a megválasztottak a cigányok esetében két szervezet között oszlanak meg, a németek önkormányzatában valamennyien a Német Közösség jelöltjei voltak.
  A Kihívás Napjának mi is a célja? A választ megyénk településein is sokan tudják. Az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Idén az önkormányzatoknak megküldött nevezési lapok visszaküldésével március 20-ig lehet jelentkezni erre a vetélkedésre. A települések hét kategóriában küzdenek a "Magyarország legsportosabb települése 2007." cím elnyeréséért és az ezzel járó gyönyörű serlegért.
   Közgyűlési döntés alapján Fejér megye csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2007. évi fordulójához. E pályázat célja, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé tegye a felsőoktatásban való részvételt, mégpedig úgy, hogy azon a szinten történjék a döntéshozás, ahol a legtöbb ismeret birtokában képesek azt elbírálni kizárólag szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül. Fejér Megye Közgyűlése évek óta kiemelt figyelmet fordít a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatra. A 2007. évi fordulóra is 5 millió Ft kiegészítő támogatást különített el – hangsúlyozta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
   A Fejér Megyei Levéltár igazgatójává, mint ismeretes, a képviselők az eddigi vezetőt, dr. Erdős Ferencet választották, újabb öt év időtartamra a Fejér Megyei Önkormányzat legutóbbi közgyűlésén. A régi-új vezető hivatalos megbízó levelét március 1-jén vette át Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyától, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől. A megyeházi eseményen a közgyűlés elnöke további eredményes munkát kívánt nem könnyű feladataihoz a rekonstrukciót átélő intézmény megújított megbízatású vezetőjének.
   April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Fejér megye székhelyére látogatott február 26-án. A Szent György Kórházban a szülészeti-nőgyógyászati osztályt tekintette meg. A szülészetnek és a gyermekosztálynak otthont adó épületben ő excellenciája találkozott Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyával, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével. Ezt követően a kórházat mutatta be röviden a nagykövet asszonynak dr. Szabó László, az intézmény főigazgatója.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP