MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A katasztrófavédelem szakemberei sajátos helyzetben vannak: maguk is úgy tartják, az a jó, ha nincs szükség a közbeavatkozásukra. Ugyanakkor azon vannak, hogy szükség esetén bármikor azonnal hatékonyan részt vehessenek a természeti csapások, esetleges terrorcselekmények következményeinek elhárításában, a mentésben. Az erre való felkészülést szolgálta az az országos továbbképző konferencia is, amelynek idén a Fejér Megyei Védelmi Bizottság volt a házigazdája.
   A megyeháza adott otthont annak a tanácskozásnak, amelyet a megyei rendőrfőkapitányság kezdeményezett, és a mentőszervezetek, a katasztrófavédelem, a közút kht. vezető képviselői, szakemberei illetve a megye és a települési önkormányzatok vettek részt rajta. Megniyitóbeszédében Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke üdvözölte a rendőrség kezdeményezését, és kifejezte valamennyiünk közös kívánságát: "azt szeretnénk, hogy aki útra kel, az mind épen, egészségesen haza is érjen".
   A hétvégén megyénk több településén is megemlékeztek Magyarország I. világháború utáni szétszaggatásáról, az úgynevezett trianoni békéről. Lepsényben az emlékparkban és Ráckeresztúron a Hősök terén Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke volt az esemény felkért szónoka. Hangsúlyozta: "a trianoni trauma soha nem gyógyuló seb a magyarság lelkén, és mégis él a remény, hogy - ha az ország nem is, de - a nemzetünk újra egyesül.
   - A kormánypártok megszegték a régiós fejlesztési tanács döntéseivel kapcsolatos előzetes megállapodást - jelentette be sajtótájékoztatóján Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke.    Emlékeztetett rá, hogy azokat a forrásokat, amelyek fölött korábban a megyei területfejlesztési tanácsok rendelkeztek, elvette a kormányzat, feladatukat, hatáskörüket is a régiós területfejlesztési tanácsoknak adta. A helyi politikusok azonban elismerve a megyék jelentőségét, megegyeztek, hogy megyénként egyeztetnek a pályázatokról. A legutóbbi ülés előtt a megyei közgyűési elnök Szabados Tamással, a fejlesztési tanács egyik kormány által delegált tagjával tárgyalt.
   Hagyományosan június első hetében ünnepeljük a pedagógusokat, az óvónőket, tanítókat, tanárokat. A Fejér Megyei Önkormányzat pénteken a megyeháza dísztermébe tartotta ünnepségét, melyen a meghívottakat, kiemelten az elismerő címben részesült nevelőket.   Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya beszédében a legszebb hivatásnak nevezte a pedagógusi pályát, és egy nagyívű hasonlat keretében kertész hasonlította a tanárokat, tanítókat. Kertészhez, aki megkapja a fokozott gondozásra stzoruló csemetét, amelyet éveken át kitartóan ápol, nevelget, távol tartja tőle a kártevőket, s ha szükséges, bekötözi a sebeit - s teszi mindezt úgy, hogy sokszor csak ő láttja előre, a vékonyka fácska milyen gyümölcsöt fog később teremni.
   Az Egészségügyben Dolgozók Nyugdíjas Egyesülete 5. születésnapi évfordulós ünnepségét tartotta ma délután a Szent György Kórház ebédlőjében. A dinnyési Nyugdíjas Klub adott ajándékműsort, valamint a nevelőotthoni fiatalok, a nyugdíjas kórházi dolgozók fogadott unokái, - akiknek egyébként nyári táborozására gyűjtenek, ma pl. a tombola révén.   A közösségépítés mellett jelentős karitatív tevékyenséget is folytató egyesület tagjait Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke személyesen meleg szavakkal köszöntette az ünnepélyes alkalomból.
    A MOHOSZ kérésére a Fejér megyei halászati hatóság a Velencei-tavon június 2-ától feloldotta a ponty fogásának fajlagos tilalmát, tehát pontyra horgászni a Velencei-tavon 2007. június 2-án szombaton nulla órától ismét lehet.
   Gárdony Város Önkormányzata a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán 4 millió forintot nyert a Gárdonyi-Ház felújítására.  Az önkormányzati önrésszel, a már ország minden részéből érkező kisebb-nagyobb adományokkal és felajánlásokkal együtt van esélyarra, hogy augusztus 3-án – az író születésnapján - felújítva megnyithassák a házat. Az átadásig azonban még sok segítségre, jobbára kétkezi munkára van szükség. Kérnek hát mindenkit, hogy vegyenek részt a jó hangulatúnak ígérkező közös munkában június 2-án és június 9-én 8 órától 13 óráig.  A helyszín: Agárd, Gárdonyi géza utca vége Lehetséges feladatok: vakolat leverése, aljzatok feltörése, törmelék szállítása, nyílászárók csiszolása. Szerszámot (kalapács, csákány, spakli, talicska, stb) és megfelelő ruházatot (kesztyű, szemüveg, stb.) vigyenek magukkal. 
   A székesfehérvári Noé-hegyi Szent István Borlovagrend idén ünnepli ötéves fennállását. A jubilleum alkalmából és eddigi munkájuk elismeréseként a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége hagyományos rendezvényüket, a királyi borlakomát felvette hivatalos eseménynaptárába. A háromnapos ünnepi kongresszusra és szakmai konferencián az ország borvidékeiről mintegy 40 borlovagrend 100 borlovagját látták vendégül. Az eseményt a megyeháza dísztermében a házigazdák által felkért fővédnök: Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a közgyűlés elnöke nyitotta meg.
   Széles körű összefogással rendezik meg Székesfehérváron a 78. ünnepi könyvhetet és a 6. gyermekkönyvnapokat. A május 30. és június 11. közötti programfolyam szervezői és támogatói sorában ott van a Szent István Művelődési Ház, a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár, a Székesfehérvári Városi könyvtár, a Vörösmarty Társaság, a LAP-ICS Kft. Vajda János Könyvesboltja, a Nap Antikvárium és a Libri Kft valamint a Fejár Megyei Hírlap, a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata.   A szerdai, Szent István Művelődési Házban tartott ünnepélyes megnyitón Gombaszögibé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke tartott beszédet.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP