MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

    A  Közép-Dunántúli Régió közlekedési hálózatának fejlesztéséről, az Operatív közlekedési programról, illetve az abban tapasztalt visszalépésről tanácskoztak ma a Fejér Megyei Önkormányzat által összehívott rendezvényen. A megyei közgyűlési alelnökök, polgármesterek, minisztériumi tisztviselők, parlamenti képviselők és a terület elismert szakembereinek részvételével zajló eszmecsere az első volt a tervezett szakmai napok sorában.
      Együttes ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottsága valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Kulturális és Turisztikai Bizottsága a megyeházán. A két testület közös tanácskozását előre mutató kezdeményezésnek nevezte közleményében Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke.
   A törvény előírásai szerint a megyei közgyűlések elnökei illetve a települések polgármesterei minden év január 15-éig kötelesek benyújtani testületeiknek az önkormányzat költségvetését. A Fejér Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési tervezetét benyújtás előtt egyeztette a frakcióvezetőkkel Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke. Ennek kapcsán áttekintették a kormányzati megszorító intézkedések hatásait az önkormányzat működésére.   A Fejér Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési tervezetét a benyújtást követően, még a testületi vita előtt olvasóink is megismerhetik – néhány nap múlva teljes terjedelemben fölhelyezzük oldalunkra
   A megyei területfejlesztési tanácsok kötelezően ellátandó feladatai megmaradtak, de az évek óta közmegelégedésre dolgozó testületek pénzügyi hátterét a kormányzat megszüntette. E törvénysértő helyzet ellenére működik és működni fog a Fejér Megyei Területfejlesztő Tanács. Létjogosultsága van, valamennyien igénylik a Tanács információszolgáltató, tájékoztató, koordináló munkáját. Erről, valamint Polgárdi önálló kistérség létrehozási szándékáról, illetve Bakonykuti kistérségi átsorolási kérelméről tájékoztatta a médiát Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke.
  Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke fogadónapot tart március 8-án, csütörtökön 8-tól 12 óráig a Megyeházán (Székesfehérvár, Szent István tér 9.)
                      Közlekedési szakmai napot rendez a közép-dunántúli közúti közlekedési hálózat fejlesztéséről önkormányzatunk, február 9-én, pénteken 9 órától. A megyénket érintő közúti szakaszokra kiemelt figyelmet szentelnek a szakemberek az eseményen, amely a Fejér Megyei Önkormányzati Szakmai Napok rendezvénysorozat első része. A program nyitott az érdeklődők számára.
   A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének Fejér megyei polgármesteri fóruma idei évnyitó ülését a megyeházán tartotta. Törő Gábor megyei közgyűlési alelnök köszöntője után a településvezetők a Nemzeti Fejlesztési Tervben rejlő  lehetőségeiről tájékozódhattak, illetve a kapcsolódó pályázatok, projektek tervezéséhez és finanszírozásához kaptak információkat.
Kistérségi fórum
   Kossa Lajos elnökletével ülést tartott a Fejér Megyei Kistérségi Fórum. Véleményezték a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács következő ülésére készült előterjesztéseket, és képviselőket választottak. A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács tagja dr. Miczky Gabriella és dr. Sirák András lett; a Regionális Munkaügyi Tanácsba Ronyecz Pétert delegálták.
  Január 31-én adták át a megyei önkormányzat 2006. évi drogellenes pályázatának díjait a megyeházán. Alább a díjazottak névsorát és a pályázatról szóló részletes beszámolót ismertetjük.
   Ma adták át a megyeházán a megyei önkormányzat drogellenes pályázatának díjait. Az immár harmadszor kiírt, így hagyományosnak mondható pályázatra érkezett alkotásokat vándorkiállításon, elsőként a megyeháza aulájában  tekinthetik meg az érdeklődők. A legjobban sikerültekből egy 2007. évi naptár is készült, amely szintén segítheti az egészségtudatos nevelést.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP