MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   Legutóbbi ülésén a Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése gyorsított közbeszerzést írt ki a megyei levél tár Szent István téri műemlék épületének felújítására. Döntöttek arról is, hogy a jórészt még az előző közgyűlés által felhalmozott majd egymilliárd forintos működési hitelállományt jóval kedvezőbb kamatozású kötvényekre cserélik. A kibocsátást az önkormányzat számlavezető bankja, az OTP végzi; az ügylet a számíítások szerint évi 135-140 millió forint megtakarítást eredményez.
   Gárdony város önkormányzata gazdag prorammal kedveskedik szombaton a  gyermekeknek. A Szabadság úti játszótéren és a Művelődési Házban vetélkedőkkel, sportversenyekkel, bábszínházzal, zenebohócokkal és sok-sok játékkal várják a legifjabb generáció tagjait.
   A Fejér Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum immár harmadik alkalommal rendezi meg megyei konferenciáját. A kezdeményezés célja volt, hogy a drogügyben érintett szakemberek átfogó tájékoztatást kapjanak a magyarországi és a megyei droghelyzetről, a Fejér Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tevékenységéről, illetve lehetőséget biztosítsunk az információcserére. A május 23-ai szimpozium fő témaköre a szenvedélybetegek kezelése, ellátása.
   "Itt az ideje, hogy példát mutassunk az országnak egy megye és megyeszékhely együttműködéséből" - szerepel Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyának, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének Warvasovszky Tihamérhoz, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesteréhez intézett leveleében. Az elnök asszony az Egyeztető Bizottság jól előkészített ülésének összehívását kezdeményezte, egyúttal javaslatot is téve a közösen megoldandó ügyekre és az együttműködés menetrendjére is.
    A hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg az Etyeki Pincefesztivált. A programsorozat vendége volt Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is.     Ugyancsak a borturizmus népszerűsítésére hirdeti meg pünkösd hétvégéjén a Magyar Turizmus Zrt. és a Nyitott Pincék Szövetség hagyományteremtő szándékkal második alkalommal  a nyitott pince napokat. A május 26-27-28-án a programban móri borvidéki pincék is részt vesznek. 9 és 19 óra között a vendégek értő szakemberek tanácsadása mellett féláron vagy ingyen kóstolhatják meg a nemes borokat.
   A Fejér Megyei Önkormányzat és a Velencei-tavi Vízi Sportiskola és Szabadidőközpont közös rendezvényével nyílt meg az idei üdülési szezon tavunkon. Május 26-án a Sportiskola agárdi sporttelepén térzenével és a tó megkoszorúzásával nyitották meg jelképesen a nyaralási évadot.  
   Már tizenhetedik alkalommal rendezik meg az idén Pákozdon a nemzetközi sárkányeregető fesztivált. A május 26-ai 27-ei programok leglátványosabb eleme kétségkívül a színpompás papírsárkányok reptetése lesz; de minden bizonnyal jól szórakoznak a népművészeti műsorok nézői, a játszóházak, kézművesfoglalkozások látogatói is.   A kétnapos fesztivált vasárnap 21 órakor éjszakai reptetés, sárkányos tűzijáték zárja.
   A pákozdi Kukoricás Színkör 2007. május 20-án (vasárnap) 17 órakor tartja a Falu lánya című népszínmű bemutatóját a Kossuth Lajos Művelődési Házban. A három felvonásos falusi életképet Kissné Vörösmary Mária rendezésében állították színpadra.
   A Fejér megyei pedagógusok tiszteletére ünnepséget szervezett a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Regionális Bizottsága. A Fejér Megyei Önkormányzat nevében a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megyei óvodák képviselőit, az általános és szakközépiskolák tanárait, munkatársait. Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya beszédében kiemelte: „a társadalom nem ismeri valójában a tanárok munkáját. Nincs igazán tisztában azzal, mennyi korábban nem létező feladat, kötelesség nehezedik a vállukra.”     Ezt követően szülőként és anyaként emlékeztette az embereket a pedagógushivatás fontosságára, és köszönetet mondott áldozatos munkájukért.
    Május 18-a a múzeumi világnap. Ebből az alkalomból a Szent István Király Múzeum fehérvári Babaházában várta az érdeklődőket az a kiállítás, amely a bodrogközi Karos községnél feltárt honfoglalás kori síremlékeket mutatja be. Az évtizedes hagyományőrző eseményt az idén rendhagyó módon ünnepelték hazánk közgyűjteményei. A 24 országos és 19 megyei múzeum leletanyagának idáig ugyanis a Nemzeti Múzeum adott otthont.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP