MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár a közeljövőben két ígéretes programmal is várja az érdeklődőket. 18-án, pénteken 17.30-kor az olvasóteremben (Oskola u. 7.) Réfi János szerzői estjére várják a vendégeket; 24-én csütörkön 17 órai kezdettel pedig az audiovizuális részlegeben az "Ismerek egy országot..." című sorozatnak következő, Indiáról szóló, vetítéssel egybekötött előadásán vehetnek részt.
A 78. ünnepi könvyhét és a 6. gyernekkönyvnapok rendezvénysrozatának megnyitóját Székesfehárvárott a Szent István művelődési Ház belső udvarában tartották ma délután. Az ünnepi beszédet Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke tartotta. Mint mondta, tiisztségéből adódóan sok különféle eseményen vesz részt, de mind közül az egyik legkedvesebbek számára a könyv, a kortárs magyar irodalom ünnepe.
   Több mint ötven település vemdégeskedik május 18. és 20. között Csákváron, az idei Floriana napokon. A gazdag programsorozatban többek között kórustalálkozó, szépek és szépkorúak sportversenyei, fúvószenekari és mazsoretttalálkozó illetve népművészeti bemutatók között is választhatnak az érdeklődők. A háromnapos fesztivált támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és a Fejér Megyei Önkormányzat is.
A Kossuth-díjas színművész előadását Agárdon, a Nádas étteremben (Balatoni u.) 2007. május 16-án (szerdán), 19 órakor tekithetik meg az érdeklődők.A műsort a művész Móra Ferenc, Wass Albert, Tóth Árpád, Szabó Lőrinc, Reményik Sándor, Petőfi Sándor, József Attila, Csokonai Vitéz Mihály és Gádor Béla műveiből állította össze.A programot az Őrtüzek a Magyarságért Alapítvány szervezi.
   Civil kezdeményezésre, de a helyi önkormányzat támogatásával faluvédő egyesület alakul Válon. A május 18-ai alakuló ülésen Ráday Mihály, a Város- és Faluvédő Szövetség elnöke ésCsutor Éva, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal területi felügyelője. A szervezők délután 14.00-ra várják a polgármesteri hivatalba mindazokat, akik maguk is szeretnének tenni Vál kulturális örökségének és természeti értékeinek védelme, évszázadok hagyatékának, műemlékeinek ápolása, megőrzése, felújítása és hasznosítása érdekében.
   Székesfehérvárra látogatott Böjte Csaba atya Erdélyből. A székesfehérvári Öreghegyi Egyházközség ez alkalomból gyűjtést kezdett az atya által felkarolt erdélyi gyerekek megsegítésére. Mivel az egyházközség anyagi lehetőségei nagyon szűkösek, ezért arra kérik a lakosságot, támogassák a rászoruló gyerekeket. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a felajánlásokat az egyházközség karitatív csoportjához szíveskedjenek eljuttatni. A felhívást a Fejér Megyei Önkormányzat is támogatja.
     A megyei önkormányzat jelentős számú középfokú oktatási intézményt tart fenn. Így az önkormányzat számára is évről évre visszatérő ünnep a végzősök útra bocsátása, a ballagás. Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a közgyűlés elnöke köszöntőjét hírünkben olvashatják. 
        A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése határozatban fejezte ki elutasítását a kormány vasútvonalak megszüntetésére irányuló terveit. A Közgyűlés alelnökét, Balsay Istvánt kérték fel, hogy kísérje figyelemmel a tervezett intézkedéseket, és kezdeményezze a kormánynál a szükséges intézkedéseket. Az alelnök Füzesiné Kolonics Ilonával, Zichyujfalu polgármesterével, Juhász Jánossal , Sárbogárd polgármesterével és Molnár Gyulával, Moha alpolgármesterével közös sajtótájékoztatón ismertette a közgyűlés határozatát.
   Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kezdeményezésére – a megyei önkormányzatok támogatásával –, a Fejér Megyei Önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul a megyéket érintő állami finanszírozási rendszer alkotmánysértő jellegének megállapítására. Erről tárgyaltak és vitáztak – nem egyszer éles hangon - a képviselők, majd ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadták a határozati javaslatot. Az MSZP frakció tagjai nem szavaztak.    A továbbiakban a képviselők javaslatot vitattak meg és fogadtak el az Európai Információs Pont és Turisztikai Kht. kibővült feladatai miatt szükségessé vált intézkedésekről. Majd tájékoztatót hallgattak meg a Fejér Megyei Levéltár műemlék épületegyüttese felújítására és bővítésére kiírt közbeszerzési eljárásról.
A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése pályázatot hirdet a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) 92/A. §-ában foglaltak alapján a Fejér Megyei Önkormányzat pénzügyi-gazdálkodási tevékenységével kapcsolatos – az Ötv. 92/C-92/D. §-ában rögzített – könyvvizsgálói feladatok ellátására.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP