MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A horgászszervezetek rendszeresen környezetvédelmi napot szerveznek. Az idén a MOHOSZ a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal történt megállapodás szerint április 14-ére, szombatra hirdette meg a Horgászok Országos Környezetvédelmi Napját. Megyénk legnagyobb vízén, a Velencei-tavon is ekkor tartják a horgász környezetvédelmi napot.
   Ismeretlen elkövetők hétfőre virradóra megrongálták a pákozdi Mészeg-hegyen a Don-kanyar emlékkápolnát övező kegyeleti parkot. A jelentős anyagi kárt is okozó vandalizmus megdöbbentő módon megsértette a II. világháború poklában elesett magyar katonák emlékét. A felháborító hírről tudomást szerezve kedden a megyei önkormányzat által szervezett sajtótájékoztatóhoz kapcsolódva számosan elzarándokoltak a helyszínre, hogy leróják kegyeletüket, illetve kifejezzék tiltakozásukat a bűncselekmény miatt.
   Április elsején életbe lépett a fekvőbeteg-ellátásról szóló, új finanszírozási szerződés a Fejér Megyei Szent György Kórház és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között. A megállapodást – hosszú, több fordulós tárgyalást követően – a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya hozzájárulásával – március 30-án késő este írta alá az intézmény főigazgatója, dr. Szabó László. A tárgyalások eredményéről a közgyűlés elnöke és az intézményvezető sajtótájékozatót is tartott.
   Megnyílt az Utazás 2007. szakkiállítás Budapesten. A turisztikai kiállításon és vásáron Fejér megye több önálló standdal képviselteti magát.
   A Görög Köztársaság államfője, Karolosz Papuliász ma megyénkbe látogatott.
                     Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kreatív pályázatot hirdetett Európa, az Európai Unió jövőjéről. A pályázatra 12-18 éves fiatalok adhatták be a témával foglalkozó, lehetőleg vitára, a témában való elmélyülésre ösztönző alkotásaikat. A Közép-dunántúli régióban a Fejér Megyei Europe Direct iroda bonyolította le az előselejtezőt. Az eredményt, vagyis azt, hogy ki az a megyénként négy pályázó, aki tovább jut a májusi országos fordulóba, március 27-én a megyeházán hirdette ki a bírálóbizottság.
     Az elmúlt hetekben a Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskola bezárásától volt hangos a város. Ezzel kapcsolatban rengeteg szülő és pedagógus kereste fel a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, és kérte Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya segítségét.
   A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 21-én tartotta soros ülését a megyeháza dísztermében Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A nyilvános ülésen a képviselők többek között módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a módosítással összefüggésben több új tanácsnokot választottak, illetve döntöttek az önkormányzat 2006-2010 közötti gazdasági programjáról.
   Tizenharmadik alkalommal adott otthont a Megyeháza a víz világnapja alkalmából megrendezett gyermekrajz-kiállításnak. A kiállításon a nyolc szervezet által közösen meghirdetett pályázatra érkezett alkotásokat lehet megtekinteni. Pontosabban a művek egyik felét, mivel olyan nagy számú pályázat érkezett, hogy a zsűrinek hely hiánya miatt nem csak a legjobbak díjazásáról, hanem a közönség elé kerülés kérdésében is döntenie kellett.
  A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 21-én tartotta soros ülését a megyeháza dísztermében. A nyilvános ülésen a képviselők többek között módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a módosítással összefüggésben több új tanácsnokot választottak, illetve döntöttek az önkormányzat 2006-2010 közötti gazdasági programjáról.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP