MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A köztársasági elnök szerint az Összhaderőnemi Parancsnokság létrehozása a Magyar Honvédségben zajló másfél évtizedes átalakulási folyamat legfontosabb lépése. Sólyom László e gondolatot – mint a hadsereg főparancsnoka – az alakuló ünnepi állománygyűlésen fogalmazta meg.
A megyei önkormányzatok tevékenységének egyik meghatározó része a körzeti intézményi szolgáltatás és intézményfenntartás. A Fejér Megyei Önkormányzat jelenleg 32 intézményt működtet. Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya az elmúlt hetekben valamennyit meglátogatta, hogy első kézből szerezzen információkat gondjaikról.
Tömböl László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka bemutatkozó látogatást tett  Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyánál, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökénél, aki egyben a Fejér Megyei Védelmi Bizottság vezetője. Tömböl László vezérőrnagy tájékoztatta az elnöknőt az újonnan létrehozott összhaderőnemi parancsnokság feladatairól, majd közösen elemezték a következő időszak védelmi feladatait.
  - Megválasztotta elnökségét a Regionális Egészségügyi Tanács. Az ülésen azonban azt is meg tudta a testület, hogy a kormány feladatát és hatáskörét gyakorlatilag elvonta; mindössze azt a szerepet szánja neki, hogy rábólintson a valahol máshol, "reform" címén született, ellátást szűkítő döntésekre - mondta el a sajtónak Balsay István, a Fejér Megyei Önkormányzat alelnöke, hozzátéve: - A kormány eljárása elfogadhatatlan, és várhatóan súlyos zavarokat fog okozni az egészségügyben.
A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár nem tart téli szünetet, a karácsonyi (december 24-26.) és az újévi (december 31 - január 1.) ünnepnapok között valamennyi részlege délelőtt 10-től délután 17 óráig várja a látogatókat; január 2-től pedig ismét a szokásos nyitvatartás szerint áll rendelkezésükre.
A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár ötödik éve írja ki a minőségi díj pályázatait a gazdaság szereplői részére. Az idei elismerést december 18-án adták át az év díjazottjainak: az ipari termelő ágazat közepes vállalatai kategóriában a BCL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek és a H+H Dunaforg Kft-nek az önkormányzatok, oktatási,- és egészségügyi- és egyéb intézmények kategóriában pedig a székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolának. Ugyanezen a rendezvényen osztották ki az elismerő okleveleket is.
   A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság megállapodott, hogy szélesítik együttműködésüket a közlekedésbiztonság területén. Ennek első konkrét lépéseként az önkormányzat - az Allianz Hungária Biztosító jelentős hozzájárulásával - egy motorkerékpár-szimulátort vásárolt a rendőrségnek, amely vállalta, hogy az új technikai eszközt - és szak- értelmüket - felhasználva rendszeresen tartanak balesetmegelőző felkészítést a megye iskoláiban.
A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság januárban háromnapos programot tart a bicskei kistérségben.  A program leendő résztvevői - civil szervezetek képviselői és önkormányzati tisztségviselők - a kommunikációs technikákkal és stratégiákkal ismerkednek majd meg, remélve, hogy ezzel is javul együttműködésük.  Hogy akkor már csak erre kelljen koncentrálniuk, most egy előkészítő tanácskozást tartottak  a megyeházán.
   Idei utolsó ülését december 14-én tartotta Fejér Megye Közgyűlése. A testület 27 napirendi pontról – köztük a 2007. évi költségvetési koncepcióról – tárgyalt, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével.
- nyilatkozta a sajtónak Őry Csaba csütörtökön, miután a megyeházán tárgyalt Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyával és Balsay Istvánnal, az önkormányzat elnökével, illetve alelnökével. Az Európai Parlament néppárti frakciójának tagja elsősorban arról kívánt tájékozódni a beszélgetés során, hogy az EP magyar képviselői hogyan tudnák segíteni Fejér megye jövőbeni céljait, elképzeléseit.

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP