MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

  Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke fogadónapot tart március 8-án, csütörtökön 8-tól 12 óráig a Megyeházán (Székesfehérvár, Szent István tér 9.)
                      Közlekedési szakmai napot rendez a közép-dunántúli közúti közlekedési hálózat fejlesztéséről önkormányzatunk, február 9-én, pénteken 9 órától. A megyénket érintő közúti szakaszokra kiemelt figyelmet szentelnek a szakemberek az eseményen, amely a Fejér Megyei Önkormányzati Szakmai Napok rendezvénysorozat első része. A program nyitott az érdeklődők számára.
   A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének Fejér megyei polgármesteri fóruma idei évnyitó ülését a megyeházán tartotta. Törő Gábor megyei közgyűlési alelnök köszöntője után a településvezetők a Nemzeti Fejlesztési Tervben rejlő  lehetőségeiről tájékozódhattak, illetve a kapcsolódó pályázatok, projektek tervezéséhez és finanszírozásához kaptak információkat.
Kistérségi fórum
   Kossa Lajos elnökletével ülést tartott a Fejér Megyei Kistérségi Fórum. Véleményezték a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács következő ülésére készült előterjesztéseket, és képviselőket választottak. A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács tagja dr. Miczky Gabriella és dr. Sirák András lett; a Regionális Munkaügyi Tanácsba Ronyecz Pétert delegálták.
  Január 31-én adták át a megyei önkormányzat 2006. évi drogellenes pályázatának díjait a megyeházán. Alább a díjazottak névsorát és a pályázatról szóló részletes beszámolót ismertetjük.
   Ma adták át a megyeházán a megyei önkormányzat drogellenes pályázatának díjait. Az immár harmadszor kiírt, így hagyományosnak mondható pályázatra érkezett alkotásokat vándorkiállításon, elsőként a megyeháza aulájában  tekinthetik meg az érdeklődők. A legjobban sikerültekből egy 2007. évi naptár is készült, amely szintén segítheti az egészségtudatos nevelést.
   A tavalyi választások előtt, sőt még utánuk is azzal biztatta a Fejér megyei választókat a kormánykoalíció, hogy a megyei operatív közlekedési programban prioritást élvező közútfejlesztések bekerülnek a Nemzeti fejlesztési tervbe. Mint Balsay Istvánnak és Törő Gábornak, a megyei önkormányzat alelnökeinek sajtótájékoztatóján megtudhattuk: ez az ígéret is hamisnak bizonyult. "Nem programozható" az M8-as útnak a déli elkerülő szakasza, elmarad a 62-es út ígért négysávosítása, és a 81-es úttal kapcsolatban is kedvezőtlen döntések születtek.
   Mintegy 30 százalékkal nőtt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának területe a Piros alma utcai főépület bővítésével. A megnőtt alapterületű, felújított épületet átadását ma ünnepelte az intézmény.
Balsay Istvánt, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökévé választotta egy átmeneti időszakra, mivel a szövetség korábbi elnökségének mandátuma megszűnt.
  Ma délelőtt kezdődött a megyeházán az a képzéssorozat, amelynek keretében a megyei önkormányzat intézményeinek vezetői, képviselői és a közgyűlés hivatalának dolgozói vesznek részt. Makai Attila, az Aditus Kft. vezető tanácsadója az első előadáson a projektek uniós támogatási keretetek között történő tervezéséről és megvalósításáról beszélt.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP