MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   Ma adták át a megyeházán a megyei önkormányzat drogellenes pályázatának díjait. Az immár harmadszor kiírt, így hagyományosnak mondható pályázatra érkezett alkotásokat vándorkiállításon, elsőként a megyeháza aulájában  tekinthetik meg az érdeklődők. A legjobban sikerültekből egy 2007. évi naptár is készült, amely szintén segítheti az egészségtudatos nevelést.
   A tavalyi választások előtt, sőt még utánuk is azzal biztatta a Fejér megyei választókat a kormánykoalíció, hogy a megyei operatív közlekedési programban prioritást élvező közútfejlesztések bekerülnek a Nemzeti fejlesztési tervbe. Mint Balsay Istvánnak és Törő Gábornak, a megyei önkormányzat alelnökeinek sajtótájékoztatóján megtudhattuk: ez az ígéret is hamisnak bizonyult. "Nem programozható" az M8-as útnak a déli elkerülő szakasza, elmarad a 62-es út ígért négysávosítása, és a 81-es úttal kapcsolatban is kedvezőtlen döntések születtek.
   Mintegy 30 százalékkal nőtt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának területe a Piros alma utcai főépület bővítésével. A megnőtt alapterületű, felújított épületet átadását ma ünnepelte az intézmény.
Balsay Istvánt, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökévé választotta egy átmeneti időszakra, mivel a szövetség korábbi elnökségének mandátuma megszűnt.
  Ma délelőtt kezdődött a megyeházán az a képzéssorozat, amelynek keretében a megyei önkormányzat intézményeinek vezetői, képviselői és a közgyűlés hivatalának dolgozói vesznek részt. Makai Attila, az Aditus Kft. vezető tanácsadója az első előadáson a projektek uniós támogatási keretetek között történő tervezéséről és megvalósításáról beszélt.
Az enyingi kistérség a munkanélküliség csökkentése, a foglalkoztatás bővítése, a munkaadók és munkavállalók valós problémáinak feltárása és a partneri kapcsolatok kiépítése érdekében fórumot tart. Minden érdeklődőt várnak az enyingi művelődési házban január 30-án 15.00-kor. A rendezvény része a ROP.3.2.1. EU pályázaton nyertes „Fejér Paktum” projektnek
- A Velencei-tó és a környéke álomba szenderült - mondta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke vitaindítójában a tó jövőjéről rendezett konferencián.
   A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács elnöke felkérésére Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást a Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében működő kórházak vezetőinek tegnapi, veszprémi egyeztetése kapcsán. Elutasítja és méltánytalannak tartja – hangsúlyozta –, hogy a fenntartók meghívása nélkül kényszerítették véleményalkotásra a kórházi vezetőket.
 A Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete és a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság szakmai tanácskozást szervez. Előzetes jelentkezés után január 25-én 9 órára várják az érdeklődőket az Agárdi Nádas étterem különtermében.
A megyei önkormányzat a megyeháza dísztermében tartott ünnepségen emlékezett meg a Himnusz megalkotásának évfordulójáról, a magyar kultúra napjáról. Az ünnepi műsorban a polgárdi Clara Voce vegyeskar énekelt, Szigeti Anna és Farkas Szilárd  pedig verset mondott. Az eseményen adták át az önkormányzat intézményeiben dolgozó kitüntetetteknek a főtanácsosi, tanácsosi és főmunkatársi címeket.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP