MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

261 pályázat nyert a Közép-Dunántúlon
Négy pályázati programon belül 261 pályázatot támogatott március 31-i veszprémi ülésén a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A szétosztott mintegy 2 milliárd forint segítségével valósíthatják meg a pályázók a tervezett fejlesztéseket a régióban. A teljes forrás közel feléről a Települési belterületi közutak burkolat-felújításának támogatása (TEÚT) elnevezésű pályázati program keretében döntött a Tanács. Ennek eredményeként mintegy 200 útszakasz újul meg a Közép-Dunántúlon.
Fejér Megyei Diáknapok 2006
2006. április első hétvégéjén tartották meg a Fejér Megyei Diáknapokat Székesfehérváron. A rendezvényen megyénk 38 oktatási intézményének tanulói mutatták be produkcióikat összesen 8 kategóriában. A hagyományoknak megfelelően a 2006. évi Fejér Megyei Diáknapok legeredményesebb középiskolájának a Fejér Megyei Közgyűlés ajánlotta fel a Fesztivál fődíját. A fődíjat a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola nyerte el. 2007-ben Dunaújváros ad otthont a rendezvénynek.
Fórum az új vidékfejlesztési programról
Az Európai Unió tervezési irányelveivel összhangban a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a 2007-2013 közötti tervidőszakra vonatkozó agrár-vidékfejlesztési stratégia kialakításába bevonja az agrár-vidékfejlesztés gazdasági, társadalmi és civil résztvevőit is, hogy a lehető legszélesebb konszenzus alapján kerüljenek kialakításra az agrár-vidékfejlesztés stratégiai céljai és megvalósításhoz szükséges támogatási rendszer. A fejér megyei fórum is ezt a célkitűzést szolgálta a Megyeházán.
Kitüntették a professzort
Fejér Megye Díszpolgára lett a NASA munkatársa. Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke március 27-én, hétfőn adta át a kitüntetést, mivel Dr. Bejczy K. Antal hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott a március 15-i ünnepségen részt venni. A kitüntetett professzor Kaliforniában él, de gyakorta hazalátogat. Több űrkutatással kapcsolatos előadást tartott a világ számos pontján, a Magyarországon rendezett szombathelyi nyári felnőtt akadémia és a Budapesten szervezett tudomány hetének állandó meghívottja.
"Közös akciók a vidéki gazdaság fejlesztéséért"
Fejlesztési konferenciát szervezett a Fejér Megyei Leader Nap keretében a Leader Hungária Fejér Megyei Szervezete valamint a Fejér Megyei Önkormányzat a Megyeháza dísztermében. Fejér megyében négy térség nyert el összesen 370 millió forint támogatást a Leader program keretében: a "Sárvíz" akciócsoport, a Cikolai Nemzetek Völgye akciócsoport, a Dunamenti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Társulása, valamint az Etyek környéki és Váli-víz Menti Együttműködés.
Víz és kultúra - díjátadó ünnepség a Megyeházán
Az ENSZ közgyűlése 1993-ban nyilvánította a Víz Világnapjává március 22-ét. Az idei esztendő szlogenje a "Víz és kultúra" elnevezést kapta. Fejér megyében ma délelőtt a Megyeházán adták át ünnepélyes keretek között  a gyermekrajz-, irodalmi- és környezetvédelmi pályázatok díjait. A mintegy 1000 pályázatból kiválasztott alkotások- immár hagyományosan - megtekinthetőek az aulában felállított tablókon. Délután a díszteremben tartotta víz világnapi előadói ülését a Magyar Hidrológiai Társaság.
Romhányi professzor nevét vette fel a kórház auditóriuma
A Fejér Megyei Szent György Kórház március 22-én tartotta az intézmény auditóriumának Romhányi György névadó ünnepségét.  Ezen az ünnepségen vette át prof. dr. Romhányi György lánya,dr. Romhányi Mária,  Szabó Gábortól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől azt a poszthumusz kitüntetést, a Fejér megye díszpolgára címet, amelyet Fejér Megye Önkormányzata március 15-én adományozott a legendás egyetemi tanárnak.
Civil szervezetek összefogása a faluért
Úrhidai téltemetésPár éve a „Mit vinne magával a település az Európai Unióba?” kérdésre az a válasz hangzott el, hogy többek közt a hagyományos disznóvágás szokását szeretnék megőrizni a falu aprajának-nagyjának a Barátság Klub és a Pályák Egyesület tagjai. Bár a farsang tájára szokták időzíteni a programot, most márciusban téltemetés lett belőle.
Srí Lanka-i táncvarázs
Fesztiváli hangulatban zajlott le a Srí Lanka-i Channa-Upuli Művészeti Alapítvány táncegyüttesének bemutatója a Táncházban. Szabó Gábor - a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke- köszöntője a napszaktól független szingaléz "Ajubovan!" ("Hosszú életet!") jókívánsággal zárult. A hangulatos mécsesgyújtással meghitté tett közegben autentikus szingaléz és tamil táncok, dobszolók és ritmus-koreográfiák, jelképes maszkalakok bemutatói varázsolták el a közönséget. A műsorszámok sajátosságainak megértésében dr. Padma Gannoruwa tiszteletbeli konzul szavai segítettek.
Ünnepség a Szabad Sajtó Napján
A Szabad Sajtó Napján köszöntötte az újságírókat a Fejér Megyei Önkormányzat vezetése. A hagyományos rendezvény helyszíne ezúttal a Vörösmarty Színház volt. Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki a média munkatársainak az elmúlt évben nyújtott munkájukért. Kiemelkedő tevékenységéért Sajtó Díjat kapott megyénk két újságírója: Alpek Zoltán a Sárréti Híd újság munkatársa és Sasvári Csilla a Fehérvár Rádió riportere.

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP