MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Még lehet  javasolni az elismerésre
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgáltató Intézet javaslatokat vár a Klebelsberg Kunó Emlékérem díjazottjaira. Javaslatot tehetnek: pedagógusok, tantestületek, diákközösségek, szülői közösségek, volt tanítványok. A javaslatokat 2006. április 15-ig az Intézet címére kérik eljuttatni: Fejér Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgáltató Intézet ,8000, Székesfehérvár, Béla király tér 1. ,Tel: 22/50-667, 500-668, Fax: 22/313-352, mpi@mail.pedint-szfvar.sulinet.hu  
Indul a Bűnmegelőzési Szabadegyetem
A BM Rendészeti és Bűnmegelőzési Intézet, a Kodolányi János Főiskola, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Fejér Megyei Önkormányzat, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat szervezésében ismételten „Bűnmegelőzési Szabadegyetem” előadássorozat indul „A közterület biztonságáért” témakörben. A szabadegyetem célja, hogy az érdeklődők újfajta megközelítésben ismerkedjenek meg a bűnmegelőzés különféle területeivel. Felhívás>>>Tovább a jelentkezési laphoz>>>
Szociális intézmények kiállítása
„Az ember értéke mindig attól függ, hisznek vagy kételkednek benne - Bemutatkozik az Alapi Értelmi Fogyatékosok Otthona” címet viseli az Esélyek Háza új kiállítása. A kiállítás segítségével az Alapon működő Fejér Megyei Ápoló-Gondozó Otthon lakóinak alkotásait ismerheti meg az érdeklődő kerámia munkák, szőttesek, tobozképek, virágcserép tartók, festmények, díszpárnák, fonalképek szerepelnek az alkotások között. 2006. május 10-én a mezőszilasi otthon mutatkozik be Székesfehérváron.
Látogasson el a Fejér Megyei Sportági Szövetségek portáljára
Megkezdte működését a Fejér Megyei Sportági Szövetségek honlapja, melynek címe: http://szovszov.huItt tanulmányozhatók a Szövetség működésével kapcsolatos információk, egyebek közt az éves versenynaptár és különböző sportesemények időpontjai, a Szövetség tagjainak névsora. Emellett sportágak szerint is kereshetők az információk. A Fejér megye sportja iránt érdeklődők hasznos segítsége lehet az újonnan megnyitott portál.
Nemzetközi konferencia Fehérvárcsurgón
"1956 eseményeinek tanításai Európában" - címmel tartottak háromnapos konferenciát  a  Károlyi József Alapítvány,  a Közép-Európai Egyetem Pasts Inc.Történelmi Tanulmányok Központja és Történelem Tanszéke a  Magyar Történelemtanárok Egyesületével közös szervezésben. A rendezvény tematikája  kiemelt figyelmet fordít a történelemoktatásra és tankönyvekre. A konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson a jelenkortörténettel kapcsolatos történelem tankönyv kutatás jelenlegi helyzetéről és részletes elemzést nyújtson 1956 történelmi eseményeinek megjelenítéséről magyar, lengyel, román és olyan más kelet-közép európai országok történelem tankönyveiben, ahol ezek lényeges szerepet kapnak. A konferencia helyszíne a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély volt.
261 pályázat nyert a Közép-Dunántúlon
Négy pályázati programon belül 261 pályázatot támogatott március 31-i veszprémi ülésén a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A szétosztott mintegy 2 milliárd forint segítségével valósíthatják meg a pályázók a tervezett fejlesztéseket a régióban. A teljes forrás közel feléről a Települési belterületi közutak burkolat-felújításának támogatása (TEÚT) elnevezésű pályázati program keretében döntött a Tanács. Ennek eredményeként mintegy 200 útszakasz újul meg a Közép-Dunántúlon.
Fejér Megyei Diáknapok 2006
2006. április első hétvégéjén tartották meg a Fejér Megyei Diáknapokat Székesfehérváron. A rendezvényen megyénk 38 oktatási intézményének tanulói mutatták be produkcióikat összesen 8 kategóriában. A hagyományoknak megfelelően a 2006. évi Fejér Megyei Diáknapok legeredményesebb középiskolájának a Fejér Megyei Közgyűlés ajánlotta fel a Fesztivál fődíját. A fődíjat a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola nyerte el. 2007-ben Dunaújváros ad otthont a rendezvénynek.
Fórum az új vidékfejlesztési programról
Az Európai Unió tervezési irányelveivel összhangban a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a 2007-2013 közötti tervidőszakra vonatkozó agrár-vidékfejlesztési stratégia kialakításába bevonja az agrár-vidékfejlesztés gazdasági, társadalmi és civil résztvevőit is, hogy a lehető legszélesebb konszenzus alapján kerüljenek kialakításra az agrár-vidékfejlesztés stratégiai céljai és megvalósításhoz szükséges támogatási rendszer. A fejér megyei fórum is ezt a célkitűzést szolgálta a Megyeházán.
Kitüntették a professzort
Fejér Megye Díszpolgára lett a NASA munkatársa. Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke március 27-én, hétfőn adta át a kitüntetést, mivel Dr. Bejczy K. Antal hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott a március 15-i ünnepségen részt venni. A kitüntetett professzor Kaliforniában él, de gyakorta hazalátogat. Több űrkutatással kapcsolatos előadást tartott a világ számos pontján, a Magyarországon rendezett szombathelyi nyári felnőtt akadémia és a Budapesten szervezett tudomány hetének állandó meghívottja.
"Közös akciók a vidéki gazdaság fejlesztéséért"
Fejlesztési konferenciát szervezett a Fejér Megyei Leader Nap keretében a Leader Hungária Fejér Megyei Szervezete valamint a Fejér Megyei Önkormányzat a Megyeháza dísztermében. Fejér megyében négy térség nyert el összesen 370 millió forint támogatást a Leader program keretében: a "Sárvíz" akciócsoport, a Cikolai Nemzetek Völgye akciócsoport, a Dunamenti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Társulása, valamint az Etyek környéki és Váli-víz Menti Együttműködés.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP