MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

- nyilatkozta a sajtónak Őry Csaba csütörtökön, miután a megyeházán tárgyalt Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyával és Balsay Istvánnal, az önkormányzat elnökével, illetve alelnökével. Az Európai Parlament néppárti frakciójának tagja elsősorban arról kívánt tájékozódni a beszélgetés során, hogy az EP magyar képviselői hogyan tudnák segíteni Fejér megye jövőbeni céljait, elképzeléseit.
   Rövid látogatást tett Beloianniszban Anna Benaki, a görög parlament elnöke. A helyi művelődési házban egy emléktáblát helyeztek el, amely az utókor számára is rögzíti, hogy a helyi kulturális intézmények épületét Görögország segítségével és támogatásával újították fel. A polgármesteri hivatalban rendezett fogadáson Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a vendég politikust.
Szilasy Katalin, a Fejér Megyei Önkormányzat Polgárdi-Tekerespusztai Rehabilitációs intézetének igazgatója a Szocális Munka Napja alkalmából a felnőtt korú értelmi fogyatékos és halmozottan fogyatékos intézetlakók ellátásának, életkörülményeinek, életminőségének javítása, a humanisztikus szemlélet elterjesztése területén kifejtett példamutató szakmai munkája, elhivatottsága elismeréséül miniszteri dicséret kitüntetésben részesült.
   A kormány egészségügyi reformjához illeszkedő közép-dunántúli koncepció kidolgozása érdekében fórumot tartott a Regionális Egészségügyi Tanács Veszprémben. - A közép-dunántúli régió lakosságának ellátására szolgáló egészségügyi kapacitás minden mutatójában messze az országos átlag alatt marad – hangzott el a fórumon...
   Az egészségügy átalakításának kormányzati elképzeléseiről, annak a megyei önkormányzatok betegellátási kötelezettségét érintő aspektusairól valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház helyzetéről tartott sajtótájékoztatót a megyeházán Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök és Balsay István alelnök november 14-én.
   November 23-án ülésezett a Fejér Megyei Önkormányzat közgyűlése. A nagyszámú napirendi pontot felölelő tanácskozás során döntöttek személyi kérdésekben, áttekintették az aktuális költségvetés helyzetét, meghallgattak több tájékoztatót, és kiírtak néhány intézményvezetői pályázatot.
Ünnepi közgyűlés az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei tiszteletére
A megyeházán ünnepséggel tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az esemény szónoka Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke volt, aki szavaival felidézte az ötven évvel ezelőtt, a székesfehérvári ávós székház előtt történteket. Utalt arra, hogy akik békésen tüntettek, nem tudhatták, mi következik a bátor kiállásból: golyózápor fogadta őket, majd sokakat szörnyű megtorlás sújtott. Az ünnepi eseményen a Szabadság Hőse Emlékérmet valamint az Élő '56 Társaság által alapított Emlékplakettet vehették át az elismerésben részesülők a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől. Az Ünnepi közgyűlést követően koszorúzásra került sor Székesfehérváron, az Ötvenhatosok terén. Tovább a teljes cikkhez >>>
Megalakult a Fejér Megyei Közgyűlés
Alakuló ülését tartotta október 12 -én a Fejér Megyei Közgyűlés. A képviselők megbízólevelének átadása, valamint az eskütételt követően a közgyűlés elnökének megválasztására került sor. A Fejér Megyei Közgyűlés új elnöke Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya a képviselőtestület döntése alapján. Döntött a közgyűlés a főállású alelnök személyéről : Balsay Istvánt választották meg a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökének. Az új elnök bejelentése szerint két héten belül sor kerül társadalmi alelnök és bizottsági elnök választásra is. Az alakuló ülésen Kara Pál, a Fejér Megyei Választási Bizottság elnöke értékelte az október elsejei választásokat. Mint elhangzott: 108 település élére választottak polgármestert, 3372 képviselőjelöltből 1059 jutott mandátumhoz és 245 kisebbségi mandátum került kiosztásra. A Megyei Választási Irodával együtt 109 iroda működött a választások idején, emellett 536 szavazatszámláló bizottság segítette munkájukat. Az elnök megköszönte valamennyi munkatársának, hogy részese volt a zökkenőmentes és tisztességes lebonyolításnak.
Tapintható kiállítás Fejér megyében
Már látogatható a székesfehérvári Csók István Képtárban a "Sigismundus Rex et Imperator – Művészet és Kultúra Luxemburgi Zsigmond korában“ - cimű tapintható  kiállítás. A november 5-ig látogatható tárlat az Esélyek Háza - Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda, a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete, a Paradicsom Kulturális Egyesület, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum valamint a Szent István Király Múzeum, és a Szépművészeti Múzeum összefogásával valósult meg.
Önkormányzati Választás 2006.
Rendben lezajlottak az önkormányzati és kisebbségi választások október elsején vasárnap, a részvételi arány a 19 órai urnazárásig 51,26 százalék volt. Fejér megye közgyűlési összetétele:a 10 000 - nél több lakosú települések szavazatai alapján :MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT - 3 mandátumot szerzett FIDESZ, Kereszténydemokrata Néppárt, Nemzeti Fórum - 3 mandátumot szerzett a 10 000 és annál kevesebb lakosú települések szavazatai alapján:FIDESZ, Kereszténydemokrata Néppárt, Nemzeti Fórum - 19 mandátumot szerzett MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT - 11 mandátumot szerzett FEJÉR MEGYEI TELEPÜLÉSEKÉRT - 2 mandátumot szerzett POLGÁRMESTEREK FEJÉR MEGYÉÉRT - 2 mandátumot szerzett    

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP