MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Friss Termés iparművészeti szalon és vásár-Újranyitás a fehérvárcsugói Károlyi kastélyban és a parkban
Negyedik alkalommal ad otthont a Friss Termés iparművészeti vásárnak a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély. A május 15-én, szombaton 11 órakor nyíló szalonban két napon át válogathat az érdeklődő közönség a textil- és öltözéktervezők, ékszertervezők, grafikusok, bútor-, üveg- és kerámiatervezők különleges igényű munkáiból. 
2021.05.13. 13:44
A helyi termelők és bevásárlóközösségek erősödtek a járvány ideje alatt
Az egészség, a bizalom, a közösség megtartó ereje, a fenntarthatóság és a helyi termelők szerepe jól láthatóan felerősödött az elmúlt egy évben – derül ki abból a kutatásból, amelynek során arra voltak kíváncsiak, mennyiben változtak meg a fogyasztói szokások a pandémia alatt a helyi élelmiszerekkel kapcsolatban, és melyik forma volt a legsikeresebb. Székesfehérváron már nyolc éve működik sikeresen a Jancsárkert Egyesület vásár-, piac- és közösségi tér, és egyre bővül a tavaly augusztusban elindult Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség termelői és vásárlói köre.  
2021.05.13. 13:38
Május 21-én, a Honvédelem Napján nyit újra a pákozdi Katonai Emlékpark
 A Honvédelem Napja alkalmából, május 21-én nyitja meg újra a kapuit a látogatók előtt a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. A népszerű hadtörténelmi bemutatóhelyen számos kisebb-nagyobb felújítást végeztek az elmúlt időszakban, hogy méltó körülmények között fogadhassák a vendégeket és a jeles ünnepségek résztvevőit. A következő hónapokban az emlékpark munkatársai programokkal, rendezvényekkel készülnek, melyeket az aktuális járványvédelmi szabályokhoz igazodva fognak megtartani – fogalmazott Dr. Görög István, a KEMPP ügyvezetője.
2021.05.13. 13:33
Mintegy 70 millió forint érkezett eddig Sukoróra
Ismét nagyot lépett előre a fejlődés útján a Magyar falu program keretében elnyert támogatásoknak köszönhetően Sukoró település. Hogy a legújabb fejlesztések is elkészültek, a nemzeti színű szalagot Dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Dr. Simon László kormánymegbízott vágta át ünnepélyesen a szerdai átadáson.  
2021.05.13. 13:18
Néma koszorúzással tisztelegtek a II. világháború hősei előtt
A 62 millió ember életét követelő második világháború európai befejezésének tiszteletére tartott közös, néma koszorúzásokat pénteken Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat.  
2021.05.07. 13:55
Minority SafePack- Fejér megye is kiáll az Európai Bizottság által elutasított, őshonos nemzeti közösségért
A Fejér Megyei Közgyűlés hatáskörében eljárva Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is támogatta a „Minority SafePack- Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Ezúton is kifejezve kiállását a külhoni magyarok, a magyarországi nemzetiségek és az európai kisebbségek ügye mellett! Dr. Molnár Krisztián köszöni mindazon személyek, közösségek együttműködését, akik aláírásukkal támogatták ezt a kezdeményezést.  
2021.05.07. 13:07
Elkészült, átadták az új autóbusz-fordulót és -parkolót Etyeken
179 milliós értékben új autóbusz- forduló és – parkoló, valamint vízhálózat épült ki Etyeken, az öreghegyi szőlőskerteknél. A fejlesztést ünnepélyes szalagátvágással adták át csütörtökön Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Zólyomi Tamás Etyek polgármestere a kivitelezőkkel együtt az Öreghegyi-dűlőn, Etyeken. 
2021.05.07. 09:59
Új eszközökkel támogatta a Közgyűlés a Szent György Kórházat
Új informatikai eszközökkel támogatta a Fejér Megyei Közgyűlés a Covid19-járvány elleni védekezésben a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat. A kettő laptop megvásárlásával a tömeges oltásokkal megnőtt adminisztrációs terheket tudják mérsékelni. A felajánlást támogatási szerződés aláírásával pecsételte meg csütörtökön a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója Prof. Dr. Bucsi László és a Fejér Megyei közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián 
2021.05.06. 19:26
 Bölcsőde épül Kápolnásnyéken
Régi vágya teljesül a kápolnásnyékieknek: bölcsőde épül Vörösmarty Mihály szülőfalujában. Erre azért is van egyre nagyobb szükség, mert a Velencei-tó környéki települések népessége az elmúlt öt évben 20-25 százalékkal emelkedett. Az új, leendő Semmelweis téri bölcsőde alapkövét ma ünnepélyesen helyezte el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Podhorszki István, Kápolnásnyék polgármestere. 
2021.05.04. 18:57
Megújulnak a vendégmólók a Velencei-tó körül
A régiek helyére több, szélesebb és korszerűbb vendégmólók épülnek a Velencei-tó körül az idei évben -  jelentette be Dr. Molnár Krisztián, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, valamint Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a VVSI hajóállomásán tartott ma reggeli sajtótájékoztatóján. 
2021.05.04. 18:14

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Kincsestáj kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP