MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

"EZ A FÖLD TELE HITTEL, MIT A SZÓ EREJÉVEL ÉS A SZÍVÜNKKEL TÁMASZTUNK FEL”
A Jubál Károly-emléktáblánál, a Halesz parkban a ’48-as emlékműnél, Bem József tábornok mellszobránál, a Petőfi-emléktáblánál, a Rónay Jácint-emléktáblánál, a Fekete Sas Szálló előtt, a Petőfi-szobornál, a Pelikán udvarban és a Szabadságharcos út 59. szám előtti ’48-as emlékműnél hajtottak fejet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt a város diáksága. 
2019.03.15. 08:47
Fejér megye fontos szerepet kap az idei Tour de Hongrie során
Egy rövid 4 km-es siófoki prológot követően Fejér megyéből indul, majd Fejér megyében is zárul Magyarország legfontosabb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie. 
2019.03.13. 09:36
A nemzeti ünnepen ingyenesen látogathatóak a múzeumok
Március 15-én ingyenesen látogatható a Budenz-ház, a Deák Gyűjtemény, a Patikamúzeum, a Játékmúzeum, az Új Magyar Képtár és Gorsium. A helyszínek állandó és aktuális tárlatai is várják a múzeumkedvelőket.
2019.03.12. 09:09
Ünnepeljünk együtt március 15-én a megyeszékhelyen
 Székesfehérvár minden évben egyedülálló programmal tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. 2019-ben is különleges műsor készül, amelynek főszereplői most is a fehérvári fiatalok, a diákok. A Belvárosban látványos utcaszínházi előadáson, igazi közösségként ünnepelhetnek együtt a városlakók. A Vasvári Pál Gimnázium diákjai idézik meg a kor hangulatát, „életre kel” a 12 pont, kézzel fogható közelségben jelennek meg a történelmi alakok. Az ünnepi megemlékezés mellett a József-napi kirakodóvásár kínál látnivalót a közönségnek, a gyerekeket az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várják a szervezők.
2019.03.12. 09:05
A kommunizmus áldozataira emlékeztek
Ma van a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat hagyományosan közösen szervezett megemlékezést az Ötvenhatosok terén. Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere emlékbeszéde előtt a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai adtak műsort az eseményen, amely koszorúzással zárult. 
2019.02.25. 18:21
Túrával tisztelgett a Fejér Megyei Menetszázad a Doni-hősök emléke előtt
A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult. 
2019.02.25. 09:28
Átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat a Szent György Kórházban
Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első országos főápolónőjének szobránál tisztelegtek hétfőn, Székesfehérváron, a Magyar Ápolók Napján. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi auditóriumában átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat, amelyeket Siák Gabriella, diplomás ápoló és Takáts Anikó, vezető asszisztens kaptak. „Tiszteletbeli ápoló” lett Dr. Kozma Péter Tamás, ortopédus főorvos.
2019.02.21. 08:25
A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységét mutatták be a Szent György Kórházban
A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán. 
2019.02.21. 08:22
Országos Méhésztalálkozónak és Vásárnak február utolsó hétvégéjén a megyeszékhelyen
Másodszor lesz Mézfesztivál Székesfehérváron és harmincegyedik alkalommal ad otthont városunk az Országos Méhésztalálkozónak és Vásárnak február utolsó hétvégéjén. Február 22-én, pénteken a Belvárosban méz és méhészeti termékek kóstoltatása és vására, lovagrendek felvonulása várja az érdeklődőket, míg 23-án, szombaton szakmai nap lesz a Videoton Oktatási Központban. Az események részleteiről a szervezők számoltak be kedden, a Hiemer-házban. 
2019.02.21. 08:18
Új vezetőség, új tervek - ülésezett a Fejér Megyei Múzeumegyesület
Hagyományos évindító közgyűlését tartotta a Fejér Megyei Múzeumegyesület és a közgyűlést követően bemutatták a Szent István Király Múzeum Alba Regia című évkönyvsorozatának idei kiadványát, amely egy 2016-os zenetörténeti konferencián elhangzott előadásokat és egyéb, izgalmas témákat feldolgozó tanulmányokat foglal össze. 
2019.02.21. 08:14

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár