MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Április 13-án Ercsi lesz a Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzó rendezvény házigazdája
Háztáji és minőségi termékeikkel Ercsiben mutatkoznak be április 13-án a Fejér megyei termelők és kézművesek. A Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzót számos új és már jól ismert program kíséri. A játékokban bővelkedő Hungarikum Kincsesláda és a MintaKINCStár várja a kicsiket és nagyokat, a muzsika és tánc kedvelőit a környező települések kulturális sokszínűségnek örvendő együttesei szórakoztatják majd és természetesen a „Legszebb stand verseny” is meghirdetésre kerül.
2019.04.05. 11:06
Elnöki elismeréseket adtak át kedden, a Megyeházán
A köz szolgálatának érdekében végzett több évtizedes, színvonalas szakmai munkájukért Molnár Lajost, a Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály nyugalmazott főosztályvezetőjét és Tápai Józsefet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal nyugalmazott Földmérési szakügyintézőjét kedden oklevéllel és Millenniumi emlékéremmel jutalmazta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Simon László kormánymegbízott a Megyeházán.  
2019.04.02. 14:32
Személyes történelem – tárgyi emlékeket vár a megye lakosságától a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság
Felhívással fordult a lakossághoz magániratok és tárgyi emlékek gyűjtése céljából a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság. A testület elsősorban Fejér megyéből, az első világháború, a forradalmak kora, valamint Trianon és következményei tárgykörben várja az emléktárgyakat, melyeket a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárához, illetve a Szent István Király Múzeumhoz lehet eljuttatni. A gyűjtés anyagából ősszel kamarakiállítást rendeznek a levéltárban – hangzott el a felhívást ismertető sajtótájékoztatón.
2019.03.28. 13:56
Másfél milliárd forintból megújul a Fejér megyei érték, a Bodajki kegyhely
Másfél milliárd forintból megújul Magyarország legősibb kegyhelye a Fejér megyei Bodajkon, és zarándokház is épül a közelében. A csütörtöki projektnyitó rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy az ezeréves kegyhelyen olyan történelmi személyiségek fordultak meg és imádkoztak, mint Szent István, Szent Imre, Szent Brindisi Lőrinc és Mindszenty József. 
2019.03.28. 13:48
Kihirdették „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – a Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő győzteseit a Megyeházán
Szerdán rendezték „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő megyei döntőjét. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezésében két korcsoportban a legjobb 13 csapat mérte össze tudását. A Megyeháza Dísztermében a korcsoportonként kihirdetett eredmények alapján a megyei döntőn a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium „Kincskeresők”csapata valamint az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola „Esterházy betyárok” csapata bizonyult a legjobbnak.
2019.03.27. 16:00
„Lengyel-magyar két jó barát...” - Opoleben emlékezett meg a két nemzet jó kapcsolatról a városi és a megyei küldöttség
A Lengyel-Magyar Barátság Napját ünnepelték Székesfehérvár testvérvárosában, Opoleben a városi és a megyei delegációk. Az 1956-os eseményeknek három éve emléket állító kopjafánál közös főhajtással rótták le tiszteletüket a székesfehérvári és a Fejér megyei delegáció tagjai mellett Opole városának vezetői és Opole vajdaság képviselői. A megemlékezést a városi és a megyei küldöttségek egyeztetése, majd az ünnepi gálaműsor követte. 
2019.03.25. 10:42
Tizenhárom csapat jutott „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő megyei döntőjébe
Elbírálásra kerültek a felső tagozatosok és középiskolások körében meghirdetett „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” vetélkedőre nevezésként beküldött kétfordulós feladványok. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezésében 13 csapat méri össze tudását a márciusi megyei döntőben.
2019.03.19. 14:47
Márciusi ifjak - Diákok utcaszínházi előadásával ünnepeltek a megyeszékhelyen
Idén is minden ízében fiatalos, különleges, látványos összművészeti produkcióval ünnepelte Székesfehérvár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját. A nemzeti ünnepen forradalmi kávéházzá vált a Városház tér, ahol a Vasvári Pál Gimnázium diákjainak utcaszínházi előadását láthatta a közönség Matuz János rendezésében. Ezt követően ünnepi beszédek hangzottak el, majd koszorúzással tisztelegtek a forradalmárok emléke előtt. 
2019.03.19. 08:00
"EZ A FÖLD TELE HITTEL, MIT A SZÓ EREJÉVEL ÉS A SZÍVÜNKKEL TÁMASZTUNK FEL”
A Jubál Károly-emléktáblánál, a Halesz parkban a ’48-as emlékműnél, Bem József tábornok mellszobránál, a Petőfi-emléktáblánál, a Rónay Jácint-emléktáblánál, a Fekete Sas Szálló előtt, a Petőfi-szobornál, a Pelikán udvarban és a Szabadságharcos út 59. szám előtti ’48-as emlékműnél hajtottak fejet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt a város diáksága. 
2019.03.15. 08:47

Keresés

Királyi Napok 2019.

 

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár