MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Hétfőn ülésezik a közgyűlés
A Fejér Megyei Közgyűlés 2021. augusztus 30-án (hétfőn) 9.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Megyeháza Díszteremében (Székesfehérvár, Szent István tér 9.). 
2021.08.27. 13:39
Ünnepi közgyűls Szent István király napján
Hagyományosan Szent István napján tartotta Székesfehérvár Önkormányzata ünnepi közgyűlését, amelyen átadták az önkormányzati díjakat és kitüntető címeket, melyekkel a városért sokat tett polgárok munkáját ismerik el. Dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy vízválasztóak lehetnek a város jövője szempontjából a következő évek, amelyek eldöntik majd, hogy Székesfehérvár provinciális irányba mozdul, vagy folytatja útját Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő városa irányába. 
2021.08.23. 10:58
Tiszteletadás a Nemzeti Emlékhelyen
A hagyományoknak megfelelően az Államalapítás ünnepén Szent István király emléke előtt tisztelgett Székesfehérvár a Nemzeti Emlékhelyen. Az Osszáriumnál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, amelyben felhívta a figyelmet az államalapító király és a keresztény kultúrkör értékrendjére, a múlt, a vallás, a hagyományok megőrzésének fontosságára. 
2021.08.23. 10:51
SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK - Programok péntek, szombat, vasárnap
Szent István király ünnepén, augusztus 20-án, pénteken kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok záró hétvégéje. A hagyományos ünnepi programok szentmisével kezdődnek, a Nemzeti Emlékhelyen délután lesz tiszteletadás az államalapító király szarkofágjánál, majd pedig Ünnepi közgyűlés kezdődik a Fehérvári királyok menetének felvonulóival együtt. 
2021.08.20. 14:53
Koronázási ünnepi játékok - történelmi időutazás, középkori forgatag a megyeszékhelyen
A Koronázási Ünnepi Játékok idején egészen vasárnapig hamisítatlan középkori hangulat, vásári életképek, piaci perpatvarok, gólyalábasok, hagyományőrző bemutatók, régizenei együttesek, az Árpád-házi királyokat megismertető családi játékok, élősakk-előadás, számos gyermekjáték, kreatív és kézműves foglalkozások, és természetesen a királyi óriásbábok várják a vendégeket. 
2021.08.20. 14:48
Ünnepi püspöki szentmisével és kenyéráldással emlékeztek államalapító szent királyunkra, Istvánra
Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a város papságával együtt celebrált szentmisét első uralkodónk fejereklyéjének és a Szent Korona hiteles másolatának jelenlétében Spányi Antal, püspök a Szent Imre templomban. A szentmise után a főpásztor megáldotta az új kenyeret, mint a családi jólét és a jövő jelképét, majd Isten áldását kérte valamennyi magyar család kenyerére és életére. 
2021.08.20. 14:44
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 19-én, csütörtökön
A csaknem három évtizedes múltra visszatekintő Öreghegyi Mulatsággal folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 19-én. A Belvárosban is találunk színes programokat, 18 órától felvonulnak a királyi óriásbábok, a Zichy színpadon pedig a Best of Geszti koncerten szórakozhat a közönség 20.30-tól. 
2021.08.19. 09:46
Dr. Görög István ezredes vette át az idei Szent István emlékérmet és díjat
Tizennyolcadik alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, az idei kitüntetett Dr. Görög István nyugalmazott ezredes, a Pákozdi Katonai Emlékpark-Nemzeti Emlékhely igazgatója volt. A magánszemélyek által, 2004-ben alapított díjat minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége szolgált iránymutatásul. 
2021.08.17. 10:24
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 17-én, kedden
A város szakmai elismeréseinek, valamint a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj, a Deák Dénes-díj és Deák Dénes-ösztöndíj átadása, folkest és népi gyermekjátszó, a királyi óriásbábok felvonulás, hagyományőrző bemutató is szerepel a Székesfehérvári Királyi Napok 2021 augusztus 17-i, keddi programjai között. 
2021.08.17. 10:20
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 16-án, hétfőn
Az Államalapító Szent István Emlékérem és Díj ünnepélyes átadása, antropológiai előadás, interaktív családi műsor és sok-sok tánc szerepel a Székesfehérvári Királyi Napok hétfői eseményei között. Az ünnepi hét minden napján nyitott kapukkal várja a látogatókat a Városháza. A Szent Korona, az Országalma és a koronázási kard hiteles másolata 10 és 19 óra között megtekinthetők. 
2021.08.16. 09:13

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP