MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A biztonság a legfontosabb – átadták a bakonycsernyei záportározót
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében készült el Bakonycsernyén a záportározó, mellyel a község és a környező települések árvízvédelmi biztonsága teljessé vált. A 360 millió forintos beruházás célja az itt élő emberek és otthonaik védelme. A záportározó ünnepélyes átadásán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, és Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere is részt vett. 
2022.02.09. 19:49
Választási irodavezetők eskütétele a Megyeházán
2022. április 3-án tartják hazánkban az országgyűlési képviselők választását és ezzel egyidőben országos népszavazást. Ezzel összefüggésben a választási esküvel nem rendelkező helyi választási irodák vezetői tették le esküjüket január 24-én a Megyeháza Címertermében dr. Kovács Zoltán, a Fejér Megyei Területi Választási Iroda vezetője előtt. 
2022.01.24. 15:41
Hét milliárd forintos fejlesztés Dunaújvárosban
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mintegy 7 milliárd forintos fejlesztést jelentett be hétfőn Dunaújvárosban, ahol Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a minisztert. A DUNACELL Dunaújvárosi Cellulózgyártó Kft. beruházásának megvalósításához a magyar Kormány 1 milliárd 735 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt. 
2022.01.18. 13:25
Megújult a dunaújvárosi kórház szülészeti osztálya
A „Családbarát Szülészet” Pályázati Programnak köszönhetően újult meg a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya. A 84 millió forintos beruházás keretében megvalósított fejlesztést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adta át Dunaújvárosban. 
2022.01.18. 10:39
Indulnak a TOP 2 Plusz fejlesztései Fejér megyében
Rendkívüli közgyűlést tartott január 17-én a Fejér Megyei Közgyűlés. A rendkívüliséget olyan döntések meghozatalának szükségessége indokolta, melyekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program fejlesztéseinek elindításához volt szükség - mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 
2022.01.17. 10:49
Fejér megyei szépkorúak jelentkezését várják a Nyugdíjas Ki mit tud?-ra
Január végéig várják a Fejér megyei szépkorúak jelentkezését a 2022-es Nyugdíjas Ki mit tud?-ra. A megyében élő nyugdíjasok és nyugdíjas csoportok előadóművészeti, valamint képző-, ipar- és népművészeti kategóriában jelentkezhetnek.
2022.01.03. 13:17
Céltudatos kadétok
Éppen katonai közelharcot és kézitusát gyakoroltak az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáinak irányításával a székesfehérvári honvéd kadétképzésben résztvevő diákok, amikor Csizmadia Lajos főtörzszászlós, a szervezet vezénylőzászlósa látogatást tett náluk.  
2021.12.21. 13:49
„Igazából mi kapunk ajándékot”
Folytatva a szép hagyományt, a Fejér Megyei Önkormányzat ebben az esztendőben is jótékony célú adománnyal tette szebbé a megyénkben élő rászoruló emberek karácsonyát. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Törő Gábor országgyűlési képviselő és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő december 20-án adták át ajándékaikat a székesfehérvári Szent Kristóf Ház, valamint a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ velencei gyermekotthona lakóinak, gondozottjainak.   
2021.12.20. 16:13
A projektzárás után is folytatódik a régióban a fogyatékosságügyi tanácsadás
A fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének, valamint társadalmi befogadásuknak a javítása volt a fő célja a 2017-ben indult MONTÁZS projektnek. A megvalósítás érdekében többek között létrehozták és működtetik az országos fogyatékosságügyi tanácsadói hálózatot, AAK (augmentatív és alternatív és kommunikáció) módszertani központokat nyitottak és minden régióban elérhetővé tették a felnőtt logopédiai ellátást, valamint az autista emberek ellátását segítő szolgáltató hálózatot működtettek. Bár a projekt véget ér, de a szolgáltatások a jövőben is elérhetőek lesznek. 
2021.12.15. 11:28
Megállították az „orosz gőzhengert” – tisztelgés a magyar huszárok előtt
A limanovai csata 107. évfordulójára emlékezett szombaton délben a Fehérvári Huszárok Egyesülete a Városház téren, a 10-es huszárok lovasszobránál. Pátzay Pál szobrát a harcok 25. évfordulóján, 1939 decemberében avatták fel a Városház téren, azóta hirdeti a fehérvári huszárok hősiességét. 
2021.12.11. 14:03

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum