MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„ÁLLJ PÁLYÁRA!” címmel ismét megrendezi pályaválasztási kiállítását a Fejér Megyei Kormányhivatal. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségén, a Seregélyesi út 123. szám alatt közel 100 kiállító várja a családokat. A megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók hasznos információkat nyújtanak a végzős általános iskolásoknak a továbbtanuláshoz, a szakmaválasztáshoz. Székesfehérváron november 9-én (pénteken) és november 10-én (szombaton) várják az érdeklődő fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.
2018.11.07. 11:08
Püspöki mise a Don-Kanyar Kápolnánál - Katonahősökre emlékeztek Halottak Napján
Pénteken, halottak napjának délutánján Spányi Antal, megyés püspök celebrált emlékmisét az II. világháború során, a Don-kanyarban elesett hősökért és minden katonahalottért Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Emlékkápolnánál. Az emlékmise után koszorúkat helyeztek el a hősök tiszteletére a kápolnánál nyugvó ismeretlen katona sírjánál. 
2018.11.05. 08:41
100 éve ért véget az első világháború az Osztrák-Magyar Monarchia számára
Szombaton városszerte koszorúzásokkal emlékeztek a száz évvel ezelőtt aláírt padovai fegyverszüneti egyezményre, ami az első világháborúban harcoló magyar katonai alakulatok fegyveres működésének megszűnését jelentette. Az emlékezéssorozat a Hősök terén, a Fekvő katona szobránál zárult. 
2018.11.05. 08:39
Hősi halottakra emlékeztek a katonatemetőkben és az emlékhelyeken
Hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegtek a város és a megye képviselői. A sírkertekben és a Budai úti laktanyánál hajtottak fejet, majd a megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget néma koszorúzással. 
2018.11.05. 08:36
Halottak Napi emlékmise lesz november 2-án a Don-kanyar Emlékkápolnánál
November 2-án, Halottak napján 15 órakor Pákozdon a mészeg-hegyi Don-kanyar Emlékkápolnánál Spányi Antal megyés püspök emlékmisét celebrál a II. világháború során, a Don-kanyarban elesett hősökért. 
2018.10.24. 08:24
Megemlékezés az Ötvenhatosok terén, utcaszínház a Városház téren és színházi gálaműsor október 23-án
A nemzeti ünnep székesfehérvári eseményei az egykori ’56-os sortűz helyszínén megemlékezéssel és koszorúzással kezdődtek. Dr. Vizi László Tamás történész ünnepi beszédében a rendszerváltó erővel bíró ’56-ról mint a demokratikus átalakulás szerves előzményéről beszélt. A Városház téren zenés, látványos utcaszínház idézte meg annak a generációnak a felnőtté válását, amely éppen 1956-ra vált nagykorúvá, és ragadott fegyvert az ország, a város szabadságáért. Az ünnepi programok hagyományosan színházi gálaműsorral zárultak, ahol átadták a megye kitüntetéseit. Dr. Cser-Palkovics András polgármester emlékéremmel mondott köszönetet a közösség nevében Csernay Ádámnak. 
2018.10.24. 08:06
Koszorúzás, forradalmi séta és utcaszínházi előadás is lesz október 23-án a megyeszékhelyen
Október 23-án 15 órakor kezdődnek az ünnepi megemlékezések az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a megyeszékhelyen. Elsőként megemlékezést és koszorúzást tartanak az Ötvenhatosok terén, ahol Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi Egyetem rektorhelyettese mond beszédet, majd 16 órától a Városház téren "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével. 
2018.10.19. 14:42
Iskolai ünnepségekkel kezdődtek az ’56-os megemlékezések Székesfehérváron
Pénteken délelőtt két '56-os emlékhelyen szerveztek megemlékezést fehérvári középiskolások részvételével. Az Ötvenhatosok terén a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziumának diákjai, a Hotel Magyar Király '56-os emléktáblájánál pedig a cisztercis diákok adtak ünnepi műsort. 
2018.10.19. 14:37
Új katonai szervezet Székesfehérváron
Ünnepélyes keretek között tett tartalékos esküt és vette át a Magyarország köztársasági elnöke által adományozott csapatzászlót az október 1-jével, aktív katonai szervezetként Székesfehérváron megalakult Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred mintegy háromszáz katonája szombaton, Fehérváron, a Városház téren. A csapatzászló-adományozási ünnepség után a Szent László teremben aláírta szerződését a nyolcezredik magyar tartalékos katona, Győri Árpád, őrvezető. 
2018.10.15. 09:21
Megnyílt a Móri Bornapok
Péntek délután hivatalosan is megkezdődtek a 2018-as Móri Bornapok, melyet egyúttal a XII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál felejthetetlen pillanatai is színesíttek, majd nagyszabású koncertek, csilletoló- és lövészverseny várta az érdeklődőket. A Móri Bornapokat dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.
2018.10.05. 18:10

Keresés

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár