MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Kőnél keményebbek: a  nemzeti ünnepen a megyeszékhely forradalmi történéseit elevenítette fel a főtéri előadás
A nemzeti ünnep városi rendezvényén a Széchenyi Szakgimnázium hatvan diákja elevenítette fel 1956 helyi eseményeit a Kőnél keményebbek című előadásban – a jazz, a tangó, a rapp ritmusával, hangulatával segítettek felidézni, hogyan teremtettek csodát ’56-ban a Vadásztölténygyár fiataljai. Dr. Molnár Krisztián az örökségül kapott értékeinkhez, a szabadsághoz, magyarságunkhoz való hűséget emelte ki ünnepi beszédében, dr. Cser-Palkovics András pedig a szabadság felelősségében azt hangsúlyozta: arra kell használnunk, hogy a várost, a közösséget erősítsük vele. A megemlékezést koszorúzás zárta a Bazilika emlékkeresztjénél.
2019.10.24. 08:20
Átvették megbízólevelüket a Fejér Megyei Közgyűlés tagjai a Megyeházán
A Megyeháza címertermében vehették át kedden megbízóleveleiket a Fejér Megyei Közgyűlés tagjai dr. Szabó Lászlótól, a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság elnökétől. A húsz megyei képviselői helyből 14-et a Fidesz-KDNP, a DK és a Momentum 2-2-t, míg a Válasz és a Mi Hazánk 1-1 mandátumot szerzett. A Fejér Megyei Közgyűlés alakuló ülésére október 26-án, szombaton 10.00 órakor kerül sor a Megyeháza dísztermében.
2019.10.22. 13:04
És felborították a hegyet - Imádságos megemlékezés 56 hőseiért
A hagyományoknak megfelelően kedden délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt imádkoztak közösen a történelmi egyházak képviselői, valamint Székesfehérvár és Fejér megye vezetői az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért. Az eseményen Orosz Ágoston, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója mondott ünnepi beszédet. 
2019.10.22. 13:00
Rekordgyőzelem Fejérben: minden második Fejér megyei településen a Fidesz-KDNP vagy támogatottja lett a polgármester
Fejér megye 108 településéből 58 településen olyan polgármester-jelölt győzött, aki a Fidesz-KDNP színeiben vagy a kormánypártok támogatásával indult az október 13-ai önkormányzati választásokon – jelentette be Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
2019.10.19. 07:41
A Székesegyház keresztjénél imádkoznak és emlékeznek 1956-ra a történelmi egyházak
Október 22-én, kedden 9 órakor a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői, valamint emlékezők imádkoznak együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért Spányi Antal, megyés püspök meghívására a Székesegyház emlékkeresztjénél. 
2019.10.18. 10:49
Kőnél keményebbek - Idén a SZÉCHENYI diákjai adnak ünepi műsort a megyeszékhelyen
Idén a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mintegy 60 diákja a Kőnél keményebbek című ünnepi műsorral készül október 23-ra. A Matuz János által írt és rendezett műsor a székesfehérvári eseményekre, személyekre fókuszál, melyet jövő héten szerdán délután láthatunk a Városház téren. 
2019.10.18. 10:46
Ötmilliárd forintból épül meg a velencei sportuszoda
Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált, részei lettek a magyar legendáriumnak – jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Velencén, ahol Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés aelnökének részvételével letették a városi sportuszoda alapkövét.
2019.10.10. 14:10
„Aki fát ültet a jövőt építi”- faültetési akciót szerveztek a megye vezetői Gánton
A megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, a Vértes Erdő Zrt. és a településvezető összefogásával fákat ültettek csütörtökön Gánton, a felújított orvosi rendelő környezetében és az iskola udvarán. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a település felújított környezetét az újonnan ültetett fákkal.
2019.10.10. 13:57
Átadták Sárbogárd-Sárszentmiklós megújult egészségházát
Kettős TOP pályázati forrásból összesen 86 millió forintos épületenergetikai és egészségügyi alapellátást elősegítő fejlesztést valósítottak meg a 3000 lakosú Sárbogárd- Sárszentmiklós település 80 éves orvosi rendelő épületében, melyet ünnepélyesen ma délután adták át. A kívül-belül megújult, új egészségház mától orvosi, háziorvosi rendelésnek és védőnői tanácsadásnak ad helyet.
2019.10.08. 15:34
290 millió forintból fejlesztették a járóbeteg-ellátást a Szent György Kórházban
Mintegy 290 millió forintot költött a járóbeteg-szolgáltatások fejlesztésére a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Az európai uniós és hazai támogatás felhasználásával 534 darab új orvostechnikai eszközt szereztek be, melyekkel korszerűsítették a különféle szakrendeléseket és osztályokat. Mindez része annak a nagyléptékű, több lépcsőből álló kórházfejlesztési projektnek, amely 2010 után részben már megvalósult és a jövőben is folytatódik a lakosság, a betegek és a kórházi dolgozók érdekében – hangzott el a projektet ismertető sajtótájékoztatón.
2019.10.08. 15:29

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP