MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Egyedülálló, legót rejtő Nagyböjti Naptár várja a gyermekeket Előszálláson
Idén a nagyböjt időszakában rendhagyó újdonság: kézműves, legót rejtő „Nagyböjti Naptár” várja a gyermekeket Előszálláson, amelyet Mihályi Miklós plébános ötlete nyomán a LEGO LIGA lelkes szülői csapata készített el. A kezdeményezők abban bíznak, az adventihez hasonlóan idővel a legós nagyböjti naptár is megjelenik majd a játékboltok polcain.
2020.03.03. 09:04
FELHÍVÁS a Fejér megyei kulturális események támogatására
A Fejér Megyei Önkormányzat a kistelepülések kulturális eseményeinek támogatására előzetes igényfelmérést végez, amely alapján a kulturális eseményen igénybevett előadó-művészeti tevékenység, támogatás terhére történő finanszírozásával segíteni szeretné a kistelepülések kulturális rendezvényeinek megvalósítását.   Az igényfelmérés beérkezési határideje: folyamatos, de legkésőbb 2020. április 30.
2020.03.02. 15:56
Közgyűlési döntések
Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt a csütörtökön délelőtt ülésező Fejér Megyei Közgyűlés testülete a Megyeháza Dísztermében. A napirendi pontok megvitatásának sorában elsőként Reszegi Imre vezető mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat Fejér Megyei Mentőszervezetének 2019-es évi tevékenységéről szóló beszámolóját hallgatták meg a képviselők, melyet nagy érdeklődés fogadott.
2020.02.28. 09:53
Soha nem tehető jóvá! – a kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Székesfehérváron
A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek kedden Székesfehérváron, az Ötvenhatosok terén. Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzatának közös eseményén a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai elevenítették fel az elnyomó egypártrendszer zsarnokságait, majd Vargha Tamás országgyűlési képviselő beszélt az áldozatokról és a jóvátehetetlen bűnökről. Zárásként a résztvevők koszorúzással rótták le tiszteletüket az emlékműnél.
2020.02.25. 14:02
Évet értékelt a Magyar Honvédség Parancsnoksága
A Magyar Honvédég Parancsnokságának évértékelő-feladatszabó értekezletét tartották kedden Székesfehérváron, a rendezvényen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. A miniszter kiemelte, hogy rendkívül intenzív honvédelmi és haderőfejlesztés valósult meg a 2019-es évben, számos új technikai eszköz beszerzésével és átalakított katonai szervezetekkel. 
2020.02.25. 13:59
Csütörtökön ülésezik a közgyűlés
A Fejér Megyei Közgyűlés 2020. február 27-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel ülést tart. Helye: Megyeháza, Díszterem (Székesfehérvár, Szent István tér 9.).  
2020.02.25. 12:03
Átadták a móri szőlőhegyről zúduló vizek árokrendszerét
 A viharos széllel dacolva adták át hétfőn délelőtt azt az árokrendszert, amely a magas és meredek Vén-hegyről a Zrínyi Miklós, a Hársfa, a Pince és az Ezerjó utca által határolt területre eső csapadék elvezetését szolgálja. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, hiszen a beruházáshoz jelentős forrást biztosított az általa vezetett testület.
2020.02.25. 11:59
A Magyar Ápolók Napját ünnepelték a kórházban
Az ápolóké a mai nap a kórházban: délelőtt megkoszorúzták Kossuth Zsuzsanna szobrát, majd a Magyar Ápolók Napja alkalmából ünnepséget és szakmai szimpóziumot tartottak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditóriumában. Hagyományosan díjakat adtak át a hivatás elismerésére – Az év ápolója címet 2020-ban Bíró Krisztina, Az év asszisztense címet pedig Szabó István kapta, a munkatársak tiszteletbeli ápolóvá választották Dr. Hertelendi Annamária foglalkozás-egészségügyi főorvost. Dr. Balogh Zoltán, a MESZK országos elnöke beszédében az ápolói hivatás fontosságát hangsúlyozta, amelyet a WHO nemzetközi szervezete is kitüntetett figyelemmel kísér, hiszen a 2020. évet az Ápolók és Szülésznők Évének nyilvánította.
2020.02.19. 14:23
A katonai áldozatokon túl a háború civil áldozatairól is megemlékeztek Vérteskozmán
Nyolcadik alkalommal emlékeztek a II. világháború végén a Vértesben elesett magyar hősök emlékére állított kettős kereszt tövében a környező települések lakói és az emlékművet állító Vértes Erdő Zrt. képviselői, a megye vezetői és az egyházak képviselői. 
2020.01.30. 11:26
Pályázati Felhívás "Fejér Termék" elismerés elnyerésére 2020
A Fejér Megyei Önkormányzat „Fejér Termék” elismerés elnyerésére pályázatot hirdet. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér megyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, mint helyi termékekre, továbbá a Fejér Termék Program három pillérének - hagyomány, érték, minőség - való megfelelés hangsúlyozása.   A pályázatok benyújtási (postai úton történő beérkezés) határideje: 2020. február 28.  
2020.01.28. 14:40

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP