MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyekorzót és Tavaszi szomszédolót tartottak Ercsiben
A zord időjárás miatt a standoknak és a programoknak végül az Eötvös József Művelődési Ház adott helyet. Itt várták standjaiknál a Fejér megye több pontjáról érkezett termelők és kézművesek az érdeklődőket, akik szebbnél szebb és megbízható minőségű, finom portéka közül válogathattak. 
2019.04.13. 15:23
Átadták az új, gárdonyi rendőrkapitányság épületét
Európai színvonalú, első osztályú épület jelképes kulcsát vehette át kedden Sági János, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője azon az ünnepségen, melyen hivatalosan is átadták a Velencei-tó közvetlen közelében felépült rendőrségi központot. Sok évtized után kaphatott új, közös otthont a tizennyolc településen szolgálatot teljesítő helyi rendőrség. 
2019.04.10. 09:31
A Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza ez év tavaszán is megszervezi az Éneklő Ifjúság hangversenyeket Székesfehérváron. A Fejér megyei székhelyű középiskolák kórusainak április 13-án 10 órától, a Fejér Megyei Diáknapok keretein belül lesz lehetőségük a minősítő oklevél megszerzésére. Az általános iskolai kórusokat április 16-án 10 órára várják a Malom utcai Táncházba a szervezők és a szakmai zsűri tagjai.
2019.04.08. 11:09
Nyitottság és kísérletező kedv kilencven alkotásban
Megnyílt a Fejér Megyei Tárlat a Csók István Képtárban, mintegy kilencven művészeti alkotással. Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében az értékek megbecsülésének és bemutatásának az erkölcsi kötelességéről szólt: így valósulhat meg, hogy a kultúra az életünk részét képezze. A kiállítást Pataki Gábor művészettörténész nyitotta meg: figyelemre méltónak nevezve, hogy radikálisan fiatalodik a kiállítók nagy számú mezőnye, amelyben a művészek elkötelezettek, nyitottak és kísérletező kedvűek. A megye legjobb alkotóinak járó díjakat Páhi-Fekete Noémi fotográfus, Tábori Csaba festő- és grafikusművész, Varga Gábor Farkas grafikus és Várnai Gyula festőművésznek ítélték oda.
2019.04.08. 07:56
Április 13-án Ercsi lesz a Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzó rendezvény házigazdája
Háztáji és minőségi termékeikkel Ercsiben mutatkoznak be április 13-án a Fejér megyei termelők és kézművesek. A Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzót számos új és már jól ismert program kíséri. A játékokban bővelkedő Hungarikum Kincsesláda és a MintaKINCStár várja a kicsiket és nagyokat, a muzsika és tánc kedvelőit a környező települések kulturális sokszínűségnek örvendő együttesei szórakoztatják majd és természetesen a „Legszebb stand verseny” is meghirdetésre kerül.
2019.04.05. 11:06
Elnöki elismeréseket adtak át kedden, a Megyeházán
A köz szolgálatának érdekében végzett több évtizedes, színvonalas szakmai munkájukért Molnár Lajost, a Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály nyugalmazott főosztályvezetőjét és Tápai Józsefet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal nyugalmazott Földmérési szakügyintézőjét kedden oklevéllel és Millenniumi emlékéremmel jutalmazta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Simon László kormánymegbízott a Megyeházán.  
2019.04.02. 14:32
Személyes történelem – tárgyi emlékeket vár a megye lakosságától a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság
Felhívással fordult a lakossághoz magániratok és tárgyi emlékek gyűjtése céljából a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság. A testület elsősorban Fejér megyéből, az első világháború, a forradalmak kora, valamint Trianon és következményei tárgykörben várja az emléktárgyakat, melyeket a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárához, illetve a Szent István Király Múzeumhoz lehet eljuttatni. A gyűjtés anyagából ősszel kamarakiállítást rendeznek a levéltárban – hangzott el a felhívást ismertető sajtótájékoztatón.
2019.03.28. 13:56
Másfél milliárd forintból megújul a Fejér megyei érték, a Bodajki kegyhely
Másfél milliárd forintból megújul Magyarország legősibb kegyhelye a Fejér megyei Bodajkon, és zarándokház is épül a közelében. A csütörtöki projektnyitó rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy az ezeréves kegyhelyen olyan történelmi személyiségek fordultak meg és imádkoztak, mint Szent István, Szent Imre, Szent Brindisi Lőrinc és Mindszenty József. 
2019.03.28. 13:48
Kihirdették „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – a Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő győzteseit a Megyeházán
Szerdán rendezték „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő megyei döntőjét. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezésében két korcsoportban a legjobb 13 csapat mérte össze tudását. A Megyeháza Dísztermében a korcsoportonként kihirdetett eredmények alapján a megyei döntőn a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium „Kincskeresők”csapata valamint az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola „Esterházy betyárok” csapata bizonyult a legjobbnak.
2019.03.27. 16:00
„Lengyel-magyar két jó barát...” - Opoleben emlékezett meg a két nemzet jó kapcsolatról a városi és a megyei küldöttség
A Lengyel-Magyar Barátság Napját ünnepelték Székesfehérvár testvérvárosában, Opoleben a városi és a megyei delegációk. Az 1956-os eseményeknek három éve emléket állító kopjafánál közös főhajtással rótták le tiszteletüket a székesfehérvári és a Fejér megyei delegáció tagjai mellett Opole városának vezetői és Opole vajdaság képviselői. A megemlékezést a városi és a megyei küldöttségek egyeztetése, majd az ünnepi gálaműsor követte. 
2019.03.25. 10:42

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár