MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Tizenhárom csapat jutott „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő megyei döntőjébe
Elbírálásra kerültek a felső tagozatosok és középiskolások körében meghirdetett „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” vetélkedőre nevezésként beküldött kétfordulós feladványok. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezésében 13 csapat méri össze tudását a márciusi megyei döntőben.
2019.03.19. 14:47
Márciusi ifjak - Diákok utcaszínházi előadásával ünnepeltek a megyeszékhelyen
Idén is minden ízében fiatalos, különleges, látványos összművészeti produkcióval ünnepelte Székesfehérvár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját. A nemzeti ünnepen forradalmi kávéházzá vált a Városház tér, ahol a Vasvári Pál Gimnázium diákjainak utcaszínházi előadását láthatta a közönség Matuz János rendezésében. Ezt követően ünnepi beszédek hangzottak el, majd koszorúzással tisztelegtek a forradalmárok emléke előtt. 
2019.03.19. 08:00
"EZ A FÖLD TELE HITTEL, MIT A SZÓ EREJÉVEL ÉS A SZÍVÜNKKEL TÁMASZTUNK FEL”
A Jubál Károly-emléktáblánál, a Halesz parkban a ’48-as emlékműnél, Bem József tábornok mellszobránál, a Petőfi-emléktáblánál, a Rónay Jácint-emléktáblánál, a Fekete Sas Szálló előtt, a Petőfi-szobornál, a Pelikán udvarban és a Szabadságharcos út 59. szám előtti ’48-as emlékműnél hajtottak fejet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt a város diáksága. 
2019.03.15. 08:47
Fejér megye fontos szerepet kap az idei Tour de Hongrie során
Egy rövid 4 km-es siófoki prológot követően Fejér megyéből indul, majd Fejér megyében is zárul Magyarország legfontosabb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie. 
2019.03.13. 09:36
A nemzeti ünnepen ingyenesen látogathatóak a múzeumok
Március 15-én ingyenesen látogatható a Budenz-ház, a Deák Gyűjtemény, a Patikamúzeum, a Játékmúzeum, az Új Magyar Képtár és Gorsium. A helyszínek állandó és aktuális tárlatai is várják a múzeumkedvelőket.
2019.03.12. 09:09
Ünnepeljünk együtt március 15-én a megyeszékhelyen
 Székesfehérvár minden évben egyedülálló programmal tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. 2019-ben is különleges műsor készül, amelynek főszereplői most is a fehérvári fiatalok, a diákok. A Belvárosban látványos utcaszínházi előadáson, igazi közösségként ünnepelhetnek együtt a városlakók. A Vasvári Pál Gimnázium diákjai idézik meg a kor hangulatát, „életre kel” a 12 pont, kézzel fogható közelségben jelennek meg a történelmi alakok. Az ünnepi megemlékezés mellett a József-napi kirakodóvásár kínál látnivalót a közönségnek, a gyerekeket az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várják a szervezők.
2019.03.12. 09:05
A kommunizmus áldozataira emlékeztek
Ma van a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat hagyományosan közösen szervezett megemlékezést az Ötvenhatosok terén. Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere emlékbeszéde előtt a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai adtak műsort az eseményen, amely koszorúzással zárult. 
2019.02.25. 18:21
Túrával tisztelgett a Fejér Megyei Menetszázad a Doni-hősök emléke előtt
A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult. 
2019.02.25. 09:28
Átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat a Szent György Kórházban
Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első országos főápolónőjének szobránál tisztelegtek hétfőn, Székesfehérváron, a Magyar Ápolók Napján. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi auditóriumában átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat, amelyeket Siák Gabriella, diplomás ápoló és Takáts Anikó, vezető asszisztens kaptak. „Tiszteletbeli ápoló” lett Dr. Kozma Péter Tamás, ortopédus főorvos.
2019.02.21. 08:25

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár