MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Somogyi Balázs

 
Somogyi Balázs
 
Született: Dunaújváros, 1979.08.05.
 
Lakcím: Perkáta
Végzettség: egyetem, történelem-magyar szakos bölcsész
Munkahely: Perkáta Nagyközség Önkormányzata, polgármester
Családi állapot: házas, egy nevelt gyermekkel
 
Perkátán élek születésem óta. 35 éves vagyok, 4 éve házasodtam, feleségem gyermekét neveljük. 2006 óta négyszer kaptam meg a perkátaiak bizalmát polgármesterként. 2006-ban külsős tagja lettem a Fejér Megyei Önkormányzatnak, majd 2010-től képviselője.

Otthonomban számos civil szervezet tagja vagyok, alelnöke a Perkátai Sportegyesületnek és Fejér megye és Kolozs megye kapcsolatából származó, Kolozsvár melletti Kisbács testvérvárossal foglalkozó Perkáta-Kisbács Baráti Egyesületnek. Emellett polgárőr vagyok a Perkátai Polgárőrség Közhasznú Egyesület kötelékében, illetve tagja vagyok a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesületnek és a 42. Állomás Kulturális Egyesületnek, a perkátai Katolikus Egyházközségnek pedig jegyzője. A civil szervezetekben levő tagságot az ott végzett munka mellett a települési és térségi közösségépítésben is nagyon fontosnak tartom. Az ott szerzett tapasztalatokból életem más területein is sokat tanultam. Végzettségem miatt a történelem és a művészetek is nagyon érdekelnek, különösen a modern és kortárs magyar- és világirodalom, a színház és a mozi.

Megyei képviselőként, polgármesterként, kistérségi elnökként az elmúlt ciklusokban számos fejlesztési területen próbálhattam ki magam. Fejér megye déli, délkeleti része több területen is hátrányban van a megye többi részéhez képest. Ennek a hátránynak a kiegyenlítését, az enyhítését tudja segíteni a megyei önkormányzat is a mostani ciklusban. Ebben a munkában szükség van az itt élők, illetve az itt működő gazdasági szereplők, civil szervezetek és az itt dolgozó települési vezetők együttműködésére is.
Számos turisztikai-kulturális értékünk van a megyei keleti részén is, kezdve a Duna mentétől, a világörökségi címre pályázó limes feltárásokig, a Líviai-(Cikolai)tavaktól a távol-keleti kulturális kapcsolattal rendelkező településekig, az Árpád-kori örökségeinktől a Kertbirodalmi gyönyörű kastélyainkig.
 
 
 
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP