MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Molnár Krisztián

 
Dr. Molnár Krisztián


 

1982-ben születtem és Sukorón nőttem fel Keresztény értékrendet követő családban, három fiútestvéremmel. Jelenleg is itt élek feleségemmel és gyermekünkkel. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Karán diplomáztam, ezt követően 2008-ban az ELTE Állam és Jogtudományi Karán szereztem jogi doktorátust. Pályakezdőként 2004-ben kerültem a Fejér Megyei Önkormányzathoz, ahol azóta is dolgozom. A hivatali ranglétra minden fokát végigjárva megismertem a közigazgatás működését, és a megye egészét. A Fejér Megyei Közgyűlés 2011-ben nevezett ki megyei főjegyzővé, 2014 októberében pedig elnökké választott.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnökeként továbbra is legfontosabb feladatomnak tekintem a megye 108 településének képviseletét. Kiemelten fontos számomra a megyében élőkkel való kapcsolattartás, hogy megismerjem gondjaikat, problémáikat.

Célom a megye gazdasági fejlődésének elősegítése, az itt élő emberek egészségügyi és szociális helyzetének javítása, tisztességes megélhetést nyújtó munkahelyek teremtése.

Mindent elkövetek a jogszabályi keretek között a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszak fejlesztési forrásait Fejér megye a leghatékonyabban tudja majd felhasználni.

Önkormányzatunk továbbra is első számú felelőse Fejér területrendezésének, területfejlesztésének, és mint ilyennek napi, élő kapcsolatot kell ápolnunk minden érintettel, a legkisebb falu képviseletétől az országos szervekig.

Mindenkitől, aki ezen a területen tevékenykedik, információkat kell szereznünk, továbbítanunk azokat másoknak, koordinálnunk kell a különféle célok, érdekek és szándékok közt, döntéseket kell hoznunk olyan kérdésekben, amelyek évtizedekre meghatározhatják egy-egy régió és az ott élők jövőjét, lehetőségeit.

Továbbra is orvoslásra vár a megye egyenetlen állapota, a déli területek sajnálatos lemaradása lehetőségekben, forrásokban, életminőségben. Meg kell próbálnunk tehát mindent megtenni azért, hogy infrastruktúrában, vonzerőben, jövedelemtermelésben ez a térség teljesen versenyképessé váljon az északkal, persze úgy, hogy közben az se toporogjon egyhelyben.

El kell érnünk, hogy pusztán lakhelye, származása, meglévő szociális helyzete révén egyetlen Fejér megyei se kerülhessen leküzdhetetlen hátrányba más honfitársaival szemben, és megkaphassa ugyanazokat az oktatási, képzési, egészségügyi, munkaerőpiaci szolgáltatásokat és lehetőségeket, mint azok!

Megfontolt politikai döntések és magas színvonalú szakmaiság kell ahhoz, hogy a következő öt évben a fent vázolt célokhoz közel kerülhessünk. Munkánkat, annak hatékonyságát segítheti az az egység, nagyfokú támogatottság is, ami a választói akaratban is megnyilvánult. Ennek is köszönhetően folytatódhat megyénkben a vidék és a nagyvárosok konszenzuskeresése, harmonikus együttműködése a közös célok eléréséhez.

Folytatni kívánom elődeim által megkezdett elkötelezett munkát és lobbitevékenységet Fejér megye településeinek fejlődéséért.

A közgyűlés új elnökeként arra törekszem, hogy lehetőségeim szerint a lehető legtöbbet megtegyem a megyei önkormányzatban a megye fejlesztéséért és megerősítéséért.

Tettekben gazdag, eredményes következő öt évet kívánok mindnyájunknak!

Bízom benne, hogy Fejér megye ezer éves történelmi hagyományai mentén, a lehetőségeink kiaknázásával még élhetőbb otthonra találnak itt nálunk.

 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP