FEJER PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA      
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Mór-Bodajk kerékpárút

Kerékpáros turizmus fejlesztése Mór-Bodajk térségében

TOP-1.2.1-16-FE1-2019-00007

  

A kedvezményezett neve: Fejér Megyei Önkormányzat

A projekt címe: Kerékpáros turizmus fejlesztése Mór-Bodajk térségében

A szerződött támogatás összege: 409 373 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.

A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-16-FE1-2019-00007

A projekt bemutatása:

A projekt megvalósítása során a Felhívás 3.1.1. C. a.) pontja keretében kerékpáros turizmus fejlesztésére kerül sor, térségi jelentőségű kerékpárút-nyomvonalhoz és számos helyi turisztikai attrakciókhoz csatlakozó, illetve térségi turisztikai vonzerőket összekötő, elérhetővé tevő turisztikai célú kerékpáros útvonal kiépítésével.

A tervezett kerékpárút összeköti Mór és Bodajk városát, kerékpáros-átkelési lehetőséget teremt a 81. számú fő közlekedési úton; ezáltal egyfelől összeköti a Vértes és Bakony kerékpárosturisztikai övezeteit, másfelől önmagában is kiváló célpontot jelent az aktív turizmus iránt elkötelezett fiatal felnőttek és a családosok számára, akik az új kerékpár-útvonalon közlekedve több vonzerőt kereshetnek fel, több időt tölthetnek el a térségben.

A tervezett kerékpárút részben önkormányzati és állami, részben magántulajdonban lévő ingatlanokon futó nyomvonal igénybevételével kerül kialakításra. A tervezett fejlesztést követően Mór és Bodajk biztonságos és komfortos kerékpáros összeköttetése több mint 3 km hosszú nyomvonalon elérhetővé válik.

A fejlesztés kerékpáros-barát projektként áll a turisták rendelkezésére, a projektútvonal móri végének közelében magas szintű szolgáltatást nyújtó pihenőhely várja majd a felhasználókat, Bodajkon pedig egy szintén minden igényt kielégítő szervizpont várja a kerékpározókat.

Projektzáró sajtóközlemény