MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Indulnak a TOP 2 Plusz fejlesztései Fejér megyében
2022.01.17. 10:49

Rendkívüli közgyűlést tartott január 17-én a Fejér Megyei Közgyűlés. A rendkívüliséget olyan döntések meghozatalának szükségessége indokolta, melyekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program fejlesztéseinek elindításához volt szükség - mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 
Már elindult a 2021-27-es pénzügyi időszakhoz kapcsolódó Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatása. A TOP 2 Plusz induló kerete Fejér megyében 70 milliárd forint, de mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, információik szerint ez az összeg emelkedni fog, így Fejér megye mind a 108 településére a lakosság céljainak, elvárásainak megfelelő fejlesztések érkezhetnek ebben az időszakban is.


„A rendkívüliséget az indokolta, hogy elindul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatása TOP 2 Plusz néven, és immáron döntéshozatal is fog történni - lehet, hogy már a héten. Egészen pontosan a 4 és 5 számjegyű utak fejlesztése terén több mint 6,7 milliárd forint forrásról rendelkezhet a megyei önkormányzat, és ahhoz, hogy a szavazás szabályosan meg tudjon történni, döntés-előkészítő bizottsági tagokat kell megválasztani - így akár már holnap is tudunk dönteni hivatalosan” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián. 

A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: ez mindenképpen jó hír, hiszen még a 2014-2020-as időszak sem fejeződött be – a hétfői közgyűlésen zárt ülésen döntött a testület az előző ciklushoz kapcsolódó épületenergetikai projektek támogatásáról, valamint korábbi pályázatok többletköltségeinek támogatásáról.
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP