MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

IV. Bemutatkoznak a Fejér Termék 2021. pályázat készítői
2021.07.01. 05:22

  Daru Péterné – bodajki hímes tojás készítő népi iparművész

A tojás díszítése során a népi motívumokat saját arculatára formálja. A ruhafestékkel alapozott tojásra szikével karcol népi motívumokat, majd árnyékolja és fest rá különböző képeket. A tojásokat végül viaszba mártja és kifényesíti. A hagyományos motívumok mellett régi hagyományokat, szokásokat, mesterségeket is megörökít tojásfestményein, de tájképeket is szívesen ábrázol. Kedvencei közé tartoznak a jellegzetes magyar tájak és az egyházi témák.

A képen jól láthatóak a csodás díszítések. Alkotásait a Fejér Megyei Értéktár is soraiba emelte. Szép ajándék a hímes tojás – nem csak húsvétkor.

Elérhetőségei: 06 20 8070 501, darupeterne@gmail.com

 

Steixner István – Palmettás irattáska

Az alkotó a termékét kizárólag kézi megmunkálással, gépe segítsége nélkül állította elő. A felületek megmunkálásához sem beütők, sem sablonok nem kerültek felhasználásra, a gyártás során használt technikák kézi varrás, poncolás, kasírozás, festés és a készítő által kifejlesztett vésés és áttörés. A bemutatott termék a honfoglalás kori mintavilág és néprajzi gyűjtésekre épülő motívumkincs felhasználásával készített bőr aktatáska/irattáska. Az alkotás magas minőségű, növényi cserzett marhabőrből készült, mely ezüstözött fémszerelékekkel van kiegészítve.

Elérhetőség: 06 70 53 23 034, steixneristvan@gmail.com

 

Fehér Csaba Sándor – sütődiszkosz

A sütődiszkosz vasból készült, hagyományos, népi sütőedény. Jellegzetes gömbölyded alakja és a sajátos záródása miatt használata közben nem párolognak el az értékes ízek, így az ételben kiválóan megmarad az összetevők eredeti aromája.  A készítő minden darabot saját műhelyében, egyenként állít össze, készít el.  A terméket a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya zsűrizett termékké nyilvánította. A diszkoszokat beválogatták az Élő Népművészet Országos Népművészeti Kiállításra is.

Elérhetőség: 06 70 546 9795, ezuskovacs@gmail.com

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum