MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

IV.Bemutatkoznak a Fejér Termék 2020 pályázaton induló kézművesek, termelők
2020.05.08. 14:51

  Ányosné Sekk Barbara – Lándföldi Finomságokkal pályázott Kislángról

Saját, szójamentesen nevelt sertések húsát dolgozzák fel, melyből kevés zsír hozzáadásával csemege és csípős kolbász készül. Ügyelnek arra is, hogy a fűszerek túlnyomó részét is helyi termelőktől szerezzék be. Hagyományos kézi töltővel töltik a vékony sertésbélbe a kolbászhúst, mely mentes tartósítószertől, adalékanyagtól. Szárítás után hidegfüstre kerül a termék. A füstölés során kiszűrik a kátrányt, így teljesen egészséges füstöltkolbász kerül a fogyasztók asztalára. A sertés comb és lapocka részéből nagyszülőktől örökölt módon füstöltsönkát készítenek.

Elérhetőség: FB: Lángföldi Finomságok

 

Magyaralmási Agrár Zrt. – Pater sajtcsaláddal pályázott

A Pater félkemény és kemény, röglyukas kézműves sajtot kizárólag Magyaralmáson készítik. A 19. század végéről és a 20. század elejéről származó leírások alapján ihletett sajt különlegessége a tradíción alapuló egyszerűségében és szakértelmen alapuló kézműves készítési módszerekben rejlik.

A Pater sajtcsalád termékei három érési idővel kerülhetnek a fogyasztókhoz: 2-3, 6-7 hónapos és a legalább 9 hónapos zsírszegény. A Pater-Light zsírszegény, félkemény, röglyukas kézműves sajt 58%-kal kevesebb zsírt és 35%-kal kevesebb energiát tartalmaz.

A Pater sajtok között mindenki rátalál a kedvencére!

Elérhetőség: magyaralmasiagrarzrt@magyaralmasitejtermek.hu

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP