MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Jelentős források érkeznek Fejér megyébe a 2021-2027-es pénzügyi ciklusban
2021.10.08. 09:35

Európai uniós pályázati felkészítőt szervezett a Fejér megyei önkormányzatok, humán intézmények és a civil szféra képviselőinek az Echo Innovációs Műhely a 2021-2027-es pénzügyi ciklushoz kapcsolódóan. Az eseményen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: 67 milliárd forint a nyitóforrás, ami ebben a ciklusban Fejér megyébe kerül, de lehetséges, hogy további 20 milliárd forint is érkezik – így összesen közel 90 milliárd forintnyi fejlesztési lehetőséget jelent Fejér megye számára a most induló pénzügyi időszak. 
A 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklus lezárása folyamatban van. Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, összességében mintegy 50 milliárd forintos forrásfelhasználással zárja Fejér megye ezt a költségvetési időszakot. A 2021 és 2027 közötti források pedig jelentősen meghaladják ezt az összeget is.
 

„Már most 67 milliárd forint nyitóforrásról tudunk, ami Fejér megyébe kerül a 2021-2027-es ciklusban, bár még most az irányítóhatósággal egyeztetve az is lehetséges, hogy további 20 milliárd forint forrás érkezik TOP Plusz néven – ez azt jelenti, hogy közel 90 milliárd forint érkezne Fejér megyébe. ez egy nagyon szép szám, pláne ha azt vesszük, hogy ebből olyan fejlesztéseket valósítunk meg, ami a településeinken élő lakosság igényeit szolgálja, hiszen alapos igényfelméréssel indult ez a program is – felmértük, h mire van szüksége a településen élőknek, a településeknek. És ami jó hír, októbertől már indulnak is az első felhívások és decemberben már az első pályázatbeadások is megtörténhetnek” - mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 


A humán szolgáltatások fejlesztésére nagyságrendileg kétszer akkora összeg jut az előttünk álló pénzügyi ciklusban, mint az előzőben – mondta el Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.  


„Az unió is rájött arra, főleg a COVID okozta társadalmi válság és gazdasági krízis miatt, hogy bár szépek a felújított ingatlanok és a jól működő infrastrukturális elemek, de ha üresek, akkor nem értünk el vele semmit. Tehát a humán szférába történő beavatkozás - kompetenciafejlesztés, szociális fejlesztések, társadalmi integráció, közösségi programok - nélkül csak üres épületeket építünk. Ezért át is strukturálta a forrásokat az unió ebben a ciklusban: kevesebb az infrastrukturális fejlesztés, és több - gyakorlatilag majdnem a duplája - a humán infrastruktúra fejlesztésre fordítandó forrás. Ebben az értelemben Fejér megye összes fejlesztési forrásának is már több mint 10 százaléka a humán fejlesztésekre kell, hogy fordítódjon” - tette hozzá Domokos Tamás.


Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a képzés résztvevőinek elmondta, októbertől már indulnak is az első felhívások és decemberben már az első pályázatbeadások is megtörténhetnek. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP