MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Jól haladnak a sárbogárdi ipari park kialakításának munkálatai
2021.10.14. 14:30

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által biztosított 573 millió forintos támogatásból zajlik Sárbogárdon az iparterület fejlesztése, melynek célja, hogy vonzó infrastruktúra és üzleti környezet jöjjön létre a helyi és a betelepülni kívánó vállalkozások számára. A beruházás részleteiről Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Dr. Sükösd Tamás polgármester.  26 hektáron, egy egykori orosz laktanya területén zajlanak a munkálatok a Sárbogárdi iparterület fejlesztése céljából, mely egy 573 millió forintos, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás. A fejlesztéssel a helyi és a betelepülni kívánó vállalkozások számára alakítanak ki vonzó infrastrukturális és üzleti környezetet.


Már önmagában az is örömteli, hogy a régi, nem túl impozáns képet mutató egykori orosz laktanya elbontásra került – mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Az iparterület fejlesztése pedig, a szintén most épülő inkubátorházzal együtt 1 milliárd forintos gazdaságfejlesztést jelent Sárbogárdnak, ami jól mutatja, hogy átgondolt gazdaságfejlesztési stratégiája van a városnak.
„Alapvetően a megyei célkitűzéssel teljesen összhangban lévő fejlesztésről beszélünk, hiszen a déli térség felzárkóztatása, a helyi gazdaságélénkítés valamint a kis- és középvállalkozások támogatása kiemelt megyei fejlesztési cél. A mostani projekt mindegyiknek megfelel. Kiemelném, hogy ehhez szervesen kapcsolódik egy 437 millió forint értékű inkubátorház fejlesztés, ami szintén a helyi gazdaságélénkítést szolgálja” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 


Dr. Sükösd Tamás polgármester köszönetét fejezte ki a megyei közgyűlés elnökének és a térség országgyűlési képviselőjének a fejlesztésekkel kapcsolatban. Mint azt a városvezető hozzátette, az inkubátorházzal és az ipari park fejlesztéssel a kis- és középvállalkozói szektor vállalkozásindulásához szeretnének markáns segítséget nyújtani mind infrastrukturális, mind pedig humán tekintetben. 
„Az ipari park beruházásának egyébként négy üteme van, ebből hármat tudunk megvalósítani ebből a forrásból. A megyei közgyűlés elnökén keresztül a TOP bizottsághoz fogunk fordulni kiegészítő forrás végett a végső aszfaltozásokra és befejező munkálatokra. Erre már be is fejeztük a feltételes közbeszerzést, így ha gyors döntést tudunk elérni, akkor azt gondolom, hogy 2022 nyaráig mindent be tudunk fejezni. Az általunk épített csarnokra már van két bérleti előszerződésünk, és több területet bérbe adtunk már azelőtt, hogy elkezdtük volna reklámozni” – mondta el Dr. Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere.


Óriási lendületet adtak a fejlesztésre szoruló Dél-Fejér térségnek azok a lehetőségek, amelyeket Fejér Megye Önkormányzata biztosított – mondta el Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, aki hozzátette: a tervezett úthálózat fejlesztésekkel együtt mindez olyan lökést ad a térségnek, mellyel Dél-Fejér gazdasági fejlődése tovább folytatódik. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP