Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Jól haladnak az etyeki fejlesztések
2017.08.29. 11:52

Helyszíni bejáráson tekintette meg Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke a mintegy két milliárdos „Etyeki Gasztrosétány és kapcsolódó fejlesztések” projekt keretében megvalósuló fejlesztési elemeket: a Gasztrosétányt, a Sváb házat valamint a  borászati központokat a napokban. A VVVTFT által lebonyolítandó projekt fejlesztései várhatóan az év végére készülnek el.  A projekt részeként az Etyek, Újhegy-Gasztrosétány fejlesztése keretében 654,4 millió Forintból jelentős közmű-fejlesztéseket és –felújításokat végeztek. Tájba illeszkedő, szilárd burkolatú útszakaszt alakítottak ki. Az ún. felső úton kiskockakőt használtak fel, az alsó úton zúzalékos útburkolat épült. Ezt az útszakaszt közművekkel (szennyvíz, csapadékvíz, ivóvíz, földkábeles elektromos energia és közvilágítás, valamint távközlés) korszerűsítették.
Etyek, Újhegy-Gasztrosétány: parkoló és térkő burkolat kialakítás
 
 Etyek, Újhegy-Gasztrosétány: szőlőfürtök
 
 Etyek, Újhegy-Gasztrosétány:utcaburkolat 
 
 Etyek, Újhegy-Gasztrosétány:pince feletti rész, vízelvezetés
 
A projekt másik eleme között szerepel a Sváb ház felújítása, a kitelepítettek emlékházának kialakítása.
A 154 millió Forintos fejlesztés során az eredeti építészeti arculat, alaprajz és funkcionális rendszer visszaállítása autentikus építőanyagokkal és szerkezetekkel történik.
A nemzetiségi hagyományok felelevenítésén túlmenően az erőszakos kitelepítések történetét bemutató emlékházat hoznak létre benne.

 
Az Etyek Gasztrosétány fejlesztését kiegészítően a település további három szőlészeti-borászati központjának területén történik 309,8 millió Forintos fejlesztés: a Kecskegödörben és a Körpincénél. Az Öreghegy fejlesztése a közeljövőben indul.
A tervezett beruházások célja a területek jobb megközelítését biztosító szilárd burkolatú úttal való ellátása, valamint az infrastrukturális hálózat részleges bővítése, átalakítása. A Kecskegödörnél a meglévő pincebejárók figyelembe vételével új kockakő útburkolat épül a Sóskúti úttól a „Kálna pincészet” felöl felvezető úton a felső pincékig.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár