MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Jótékony célú fenyővásárral és adományozással segítik a rászorultakat
2019.12.09. 14:18

Az adventi időszakban a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal december 9-től 24-ig jótékony célú fenyővásár közös szervezésével, fenyőadományozással segíti a Fejér megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények karácsonyát. Idén már több mint 50 fát ajándékoznak az intézményeknek, így valamennyi telephelyre és valamennyi lakásotthonba jut majd fenyőfa.Egy régi és szép hagyományt elevenít fel évről-évre a megyei közgyűlés elnöke és a kormánymegbízott a Megyeháza udvarán. December 9-től december 24-ig hagyományosan jótékony célú fenyővásárnak ad otthont a Megyeháza udvara. Dr. Simon László kormánymegbízott és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke jelképesen december 9-én átadták a fenyőfákat a megyei gyermekvédelmi és a szociális intézmény vezetőinek, Deresné Tanárki Máriának és Cséplőné Gönczi Veronikának az árusítás helyszínén a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltség igazgatója, Mátrahalmi Tibor igazgató jelenlétében.
 
Dr. Simon László kormánymegbízott a jótékony célú fenyővásár kapcsán arról szólt, hogy társadalmunk alappillérét jelenti a szeretet, a társadalmi közösségvállalás és az egymásra figyelés. Hozzátette, hogy 2010 óta a megyei önkormányzat és a kormányhivatal egy közös programmal, a jótékonysági fenyőárusítás programjával gondol a megye területén élő, közel 1500 gondozott emberre és a mintegy 850 állami gondozott gyermekre.
 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, rengeteget köszönhetünk ezeknek az intézményeknek, így minden lehetőséget meg kívánnak ragadni, hogy felhívják a figyelmet azokra a gyerekekre és felnőttekre, akik nem tölthetik családi körben az ünnepeket. A közgyűlés elnöke szólt arról is, hogy Fejér megye jó helyzetben van, hiszen kiváló szakemberek dolgoznak a gyermekvédelmi intézményekben. Idén már, mint mondta, több mint 50 fát ajándékoznak, így valamennyi telephelyre és valamennyi lakásotthonba jut majd fenyőfa.
 
Deresné Tanárki Mária igazgató 850 ellátott képviseletében vette át a fenyőfát és annak üzenetével köszönte meg a hosszú évek óta tartó eredményes együttműködést.”A fenyőfa a karácsony jelképévé vált évszázadok óta, a tartalma a szeretet, az odafigyelés, az egymás segítése, a hit, remény, bizalom. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk itt Fejérben, hogy nekünk mindebből részünk van.”- hangsúlyozta Deresné Tanárki Mária.
 
 
Cséplőné Gönczi Veronika megköszönte, hogy az év minden napján olyan figyelmet kapnak az intézmények, amely országosan is kiemelkedő, és ami biztonságot jelent a dolgozóknak, gondozottaknak és hozzátartozóiknak egyaránt. A vezető az intézményi együttműködés jelképeként ajándék mécsesekkel köszönte meg a figyelmességet.
 
A december 9-től nyíló fenyővásárt a Szent István tér és a Piac tér felől is meg lehet közelíteni. A fenyőárusítás itt december 24-ig reggel 8-tól körülbelül este 8-ig tart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korábban a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő intézmények mindegyikével mind a mai napig szoros kapcsolatot ápol a megyei önkormányzat vezetése. A Fenyővásár mellett hagyományos jótékony célú adventi vásárral segítik az intézményeket a Fejér Megyei Közgyűlés évzáró ülése napján, idén december 12-én a Megyeháza aulájában. A közgyűlésen a gyermekvédelmi központban nevelkedő gyermekek köszöntik műsorukkal a megjelenteket. A karácsonyi készülődés jegyében a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény munkatársai az épület aulájában felállított fenyőfa díszítésével varázsolnak ünnepi, karácsonyi hangulatot a Megyeházán.
 
 
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP