MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Kormányszóvivői látogatás Fejér megyében
2021.10.12. 12:04

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének meghívására hétfőn Fejér megyében tett egész napos látogatást Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki Iváncsa, Kulcs és Nagyvenyim közelmúltban megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztéseit tekintette meg a megyei közgyűlés elnökének, illetve a települések polgármestereinek kíséretében.  Hétfőn délelőtt Iváncsára érkezett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének meghívására érkezett Fejér megyébe. 
 
 
Iváncsán Molnár Tibor polgármesterrel együtt tekintették meg az ipari parkban zajló beruházásokat, illetve a nemrég elkészült Mini-bölcsődét. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszönetet mondott Magyarország Kormányának az odafigyelésért és a sok támogatásért, melyeknek köszönhetően megvalósulhatnak a fejlesztések. „Kormányszóvivő asszony jelenléte is bizonyíték, hogy Magyarország Kormánya számára fontos Fejér megye és a vidék. Kormányszóvivő asszony az egész napját itt tölti nálunk, és három településen tekinti meg az elmúlt időszak fejlesztéseit. Iváncsán kezdtünk reggel, ahol egy minibölcsődét tekintettünk meg, ami 64 millió forintos TOP forrásból valósult meg, majd pedig a Duna-mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet egyik alaptengelyét, az SK Innovation, és a török Yaris Kabin beruházását tekintettük meg” - mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
 
 
Kulcson ünnepélyes keretek között avatta fel Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Jobb Gyula polgármester a 220 millió forintos fejlesztési csomag részeként most felújított öt utcát, majd a 2,7 milliárd forintból elkészült csatornafejlesztést, valamint a komplex sportpálya fejlesztést, illetve a kormány által biztosított 40 millió forintból megvásárolt leendő idősek háza épületét is megtekintették.

Mint azt a kormányszóvivő elmondta, nagyon jó azt látni, hogy Fejér megyében odafigyelnek arra, hogy a helyi életminőség minél magasabb szintű legyen, és olyan beruházásokat támogatnak, illetve kérik hozzá a kormány segítségét, amik az itt élők mindennapjait teszik jobbá.
„Ez azért fontos, mert a vidék Magyarország aranytartaléka, és nem szabad, hogy elnéptelenedjen. Ehhez pedig az embereknek tudniuk kell, hogy biztos, kiszámítható munkalehetőségek várják az adott település környékén, és kell az is, hogy egy olyan helyen tudjanak élni és gyermekeiket felnevelni, ahol minőségi élet veszi őket körül. Ezért nagyon jó azt látni, hogy itt a települések vezetői is nap mint nap tesznek azért, hogy ezek a beruházások meg tudjanak valósulni” – tette hozzá a kormányszóvivő.
 
 
Nagyvenyim fejlesztéseit Vargáné Kaiser Katalin polgármester mutatta meg a kormányszóvivőnek és a megyei közgyűlés elnökének. A látogatás keretében megtekintették a Kossuth Lajos Általános Iskola több mint 250 millió forint értékű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív programból megvalósuló fejlesztését, a polgármesteri hivatal 50 millió forintból megvalósuló felújítását, valamint a művelődési ház és könyvtár szintén 250 millió forintos, látványos fejlesztését.
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP