Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2017.02.23. 15:54

Egyhangú igennel mind a tíz napirendi pontot elfogadta a csütörtökön délelőtt ülésező megyei közgyűlés. A Megyeháza ülésteremben zárt ülésen szavaztak a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított kitüntető cím- és díjak adományozásáról, melyek átadására a Megyenapon, idén április végén, Móron kerül sor.Egy perces néma fölállással kezdődött a csütörtöki közgyűlés a Megyeháza Díszteremében, melyen az elhunyt Dr. Siklósi Gyula régészprofesszor, Fejér megye díjazottja emléke előtt tisztelegtek a képviselők.
Ezt követően a Fejér Megyei Védelmi Bizottság 2017. évi pénzügyi-és feladattervéről szóló tájékoztatójának elfogadása előtt Bárdos Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnöke tett szóbeli kiegészítését hallgatta meg a testület. Az alezredes kiemelte, hogy a jövőbeni munkájukban előtérbe helyezik a felkészülést és a gyakorlatot és nagy figyelmet fordítanak az ifjúság honvédelmi nevelésére. Mint mondta: a felkészülésben Fejér megye a települési önkormányzati hivatalokkal, a polgármesterekkel és a lakossággal együtt szép eredményeket értek el. A továbbiakban az együttműködésben és a kommunikációban kéri támogatásukat.
A napirend elfogadásával meghatározták a Fejér Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum 2017. évi működési költségeit.Ehhez kapcsolódóan az ülésen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke külön köszönetet mondott Balsay Istvánnak a munkájáért.
Elfogadta a közgyűlés a Fejér megyei TOP pályázati keretek megemeléséről szóló előterjesztést. A pályázatokkal kapcsolatosan április elején a MÁK Fejér megyei szervezetével információs napot terveznek a települések vezetői részére a Megyeházán. A TOP 32+4 Mrd forintos pályázati forrásból valósulhat meg a Székesfehérvárt és Tác-Gorsiumot összekötő kerékpárút megépítése és a Dunaújváros irányába történő főutak fejlesztése, például Dunaújváros és Sárbogárd között. Utolsóként, egyben a legfontosabb napirendi pontról zárt ülésen döntöttek a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított kitüntető cím- és díjak adományozásáról, melyek átadására a Megyenapon, idén április végén, Móron kerül sor.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár