Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2017.04.27. 11:46

A Fejér Megyei Közgyűlés április 27-én, csütörtökön délelőtt a Megyeházán tartott soros ülésén a képviselők a tájékoztatók és beszámolók elfogadása mellett egyhangúan megszavazták és támogatták a Fejér Megyei Önkormányzat együttműködési szándékát a nemzetközi és országos jelentőségű 21. Vadászati Világkiállításban való kiemelt szerepvállalásban.  A Fejér Megyei Közgyűlés a napirendek sorában elsőként vitatta meg a „Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzatnak a 2021-ben megrendezendő Vadászati Világkiállításban történő szerepvállalásáról” c. előterjesztést.
A képviselők 18 egyhangú igen szavazattal fogadták el a Fejér Megyei Közgyűlés együttműködési szándékát a 2021-ben megrendezésre kerülő Vadászati Világkiállítás Fejér megyei programsorozatának szerepvállalásában, mely szerint a Fejér Megyei Önkormányzat részt vesz a világkiállítás előkészítésében és annak szakmai egyeztetésein, továbbá lehetőségei függvényében hozzájárul a rendezvény sikeres lebonyolításához. 2021. évben Magyarországon kerül megrendezésre a Vadászati Világkiállítás előkészítése a közelmúltban megkezdődött. A nagyszabású program szervezőbizottságának felkérésére a szakmai szervezetek körébe tartozó Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. elkészítette a világkiállítás Fejér megyei programtervezetét. A programtervezet összeállításában megyénkből több mint 15 önkormányzat, országos és helyi szakmai és civilszervezet, valamint egyesület vett részt. A programok valamint a helyszínek – szakmai, kulturális és turisztikai rendezvények, fesztivál és bajnokság – mindegyike garanciája lehet egy rendkívül informatív, a világkiállítás tematikájába illeszkedő, megyei szintű rendezvénysorozat színvonalas megvalósításának.
Második napirendi pontéként a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. évi tevékenységéről szóló napirendet megvitatásakor Magosi Lajos ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tett szóbeli kiegészítést. A közgyűlésen még az ellenzéki frakciók vezetői is köszönetüket fejezték az igazgatónak a megye lakossága érdekében végzett egész éves munkájukért.
Az ülésen elfogadták még az EFOP-1.6.3.-17. „Megyei szintű felzárkóztatás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” című pályázat benyújtásáról -, a Fejér Megyei Önkormányzat 2016. évi költségvetésnek végrehajtásáról,- valamint az éves összefoglalót az ellenőrzési jelentés és tájékoztató a 2016. évi ellenőrzések tapasztalatairól szóló javaslatotokat is.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár